رامین حیدری فاروقی، عضو هیئت داوران جایزه بزرگ شهید آوینی و مستندساز در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه داوری در این دوره کاری دشوار بود، اظهار کرد: کار مشکلی که هیئت انتخاب در زمینه بررسی آثار انجام داده بود، سبب شد هیئت داوری شاهد مجموعه خوب و قابل قبول از آثار مستند باشد.
وی افزود: هر بار که عضو هیئت انتخاب یا داوری بودم با آثاری برخورد داشتم که از نظر تکنیک و ساختار دارای نقاط ضعفی بودند؛ زیرا برخی فیلمسازان مقید به کیفیت اثری که به جشنواره ارائه میدهند نیستند و توجه ندارند که این اثر به عنوان نمونه در جشنواره مورد بررسی قرار میگیرد. در نتیجه طبیعی است که از مجموع 300 فیلم تنها 10 درصد میتواند نظر هیئت داوری را به خود جلب کند؛ در صورتی که اگر فیلمسازان ریتم، تصویر و عنصر ایده پردازی را با نگاه جدی دنبال میکردند، شاهد آثاری با کیفیت مطلوبی بودیم.
فاروقی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در حال حاضر هنوز اتفاق نظر تبیین شده درباره نحوه نگرش شهید آوینی به هنر و سینما، به عنوان نمونهای که همه بر آن اتفاق نظر داشته باشند و آن را ملاک انتخاب آثار قرار دهند، وجود ندارد. افراد متعددی بخشهای مختلفی از نگاه او را مورد توجه قرار میدهند و آن را نگاه مرکزی میدانند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آثاری که روشمند، خلاقتر و دارای نوعی پیشنهاد برای استفاده از ابزار سینماست، در نگرش آوینی جای میگیرد.