اُرد عطارپور، فیلمساز مستند در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کیفیت جایزه شهید آوینی که چند روز پیش با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد، اظهار کرد: جایزه بزرگ شهید آوینی هم مانند سایر جشنوارهها دارای آثاری ضعیف، متوسط و خوب بود. اتفاقی که در هر جشنوارهای روی میدهد، اما به طور کلی فیلمهایی که ساختار خوبی دارند، نسبت به گذشته رشد کمی مطلوبی داشتهاند.
وی افزود: این رویداد ترکیبی از فیلمهای مختلف با موضوعات کاملا متفاوت اعم از دفاع مقدس، مستندهای سیاسی و اجتماعی بود؛ به همین دلیل از نظر فرم و شکل نمیشود فیلمها را در یک دستهبندی قرار داد و برای عموم یک توصیه کلی در نظر گرفت، البته گستردگی فراخوان و اینکه از گونههای مختلف سینمای مستند، فیلمی در این رویداد پذیرفته شده، ضعف جایزه بزرگ نبوده بلکه ویژگی خوب این رویداد مهم است.
عطارپور درباره تاثیراتی که برگزاری چنین رویدادهایی در سینما میگذارند، گفت: با برگزاری جایزه بزرگ شهید آوینی یک مرکز رقابتی شکل میگیرد، فیلمسازان از فعالیت و تکنیکهایی که در فیلمهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته مطلع میشوند و همین امر امتیاز خیلی خوبی برای رویدادی با عنوان جایزه بزرگ شهید آوینی است.
نگاه شخصی آوینی به جنگ
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: با توجه به شناختی که از شهید آوینی دارم، وی انسانی بسیار مهربان و صادق بود. شهید آوینی به نوعی تاریخ جنگ را از زاویه دید خود بیان میکرد و هدفش این نبود که ساخت فیلم مستند را در شکلهای مختلف امتحان کند. مستند به عنوان ابزاری بود که بتواند دیدگاه خود را به خصوص درباره جنگ بیان کند، اما وی با نگاه زیباییشناسی توانست جریان سینمای مستند را متحول سازد و افراد زیادی را تحت تاثیر قرار دهد.