کد خبر: 1314255
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۲
خضری تأکید کرد:

تفکیک وزارت ورزش و جوانان برای ارتقای اخلاق ورزشی و اجرایی شدن سیاست‌های جمعیتی

گروه سلامت: دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ارتقای اخلاق حرفه‌ای در ورزش و فرزندآوری در حوزه جوانان به عنوان دو چالش مهم در کشور این‌دو را از اهمیت بسزایی برخوردار کرده و ادغام آنها در یک وزارتخانه، ما را از دستیابی یه این دو مهم باز داشته است.

رسول خضری، دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تعریف سلامت از نظر سازمان بهداشت جهانی، گفت: با گنجانده شدن معنویت در این تعریف، سلامت به معنی نداشتن بیماری نیست بلکه به معنای داشتن سلامت جسمی، روحی و روانی، اجتماعی و معنوی است به طوری‌که اخلاق و معنویت جایگاهی ویژه در این تعریف یافته است.

ضرورت اهتمام بیشتر به معنویات و اخلاقیات در کشور

وی با بیان اینکه پرداختن به مباحث اخلاقی و معنوی بیش از همه از کشور ما انتظار می‌رود، افزود: با توجه به اتصال ما و مردم ما به منبع سرشار معنویت در دین اسلام، می‌باید بیش از این در این بخش از سلامت نقش داشته باشیم  در حالی‌که علیرغم تاکیدات مقام رهبری هنوز در اجرای برخی قوانین در این حوزه عقب هستیم.

نماینده مردم پیرانشهر با اشاره به اینکه در بخش بهداشت و پیشگیری و بر اساس منویات مقام معظم رهبری در سند چشم انداز 20 ساله تا سال 1404 بسیار فاصله  داریم، افزود: متاسفانه برنامه پنج ساله پنجم تکرار برنامه چهارم است چون هنوز موفق به اجرای این برنامه نشده‌ایم  در حالی‌که قانونگذار موظف است علاوه بر تصویب قوانین بر اجرای آنها نیز نظارت کند.

دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اجرا نشدن طرح پزشک خانواده که به منظور پیشگیری از بیماری از سال 84 تهیه شده بود، گفت: نبود زیرساخت و برنامه‌، عدم پرداخت به پزشک، کارا نبودن بیمه‌ها موجب موفق نشدن در این بخش شده به طوری‌که از اجرای این برنامه باز مانده‌ایم.

ضرورت توجه بیشتر به سلامت اجتماعی

خضری با اشاره به ضرورت توجه بیشتر به سلامت اجتماعی، گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر بحث‌های جمعیت برای پیشگیری از پیر شدن جمعیت و رساندن جمعیت به حد مطلوب 150 میلیون نفری باید بر سلامت اجتماعی جمعیت به ویژه جوانان بیش از این اهتمام کنیم و البته این امر نیازمند راهکارهایی در دو حوزه مهم است.

دلایل کاهش رشد جمعیت در کشور

وی با اشاره به دلایل کاهش رشد جمعیت در کشور، گفت: تاکید سازمان بهداشت جهانی در گذشته برای کنترل جمعیت موجب اعمال سیاسست‌های کنترلی شد به طوری که جمعیت به 1.7 رسید و متاسفانه در حال حاضر رشدی 1.2 درصدی داریم و این به معنی تنظیم جمعیت نیست بلکه با ادامه این روند جمعیت کشورمان به پیری گراییده واز شادی و سرزندگی و نشاط لازم برخوردار نخواهد بود که خطرات جدی به دنبال دارد.

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس با اشاره به ضرورت افزایش حمایت‌های مختلف اجتماعی، اشتغال، تامین زندگی و ..، گفت: تنظیم جمعیت و افزایش فرزندآوری در کشور نیازمند اهتمام بیشتر به امور جوانان است و این امر ایجاد حداقل یک سازمان مستقل رسیدگی‌کننده به امور جوانان را می‌طلبد تا با تسهیل ازدواج، اشتغال و معیشت زمینه دستیابی به این سیاست‌های جمعیتی نیز فراهم شود.

ادامه پی‌گیری طرح جمعیت و تعالی در مجلس

وی با اشاره به اینکه طرح جمعیت و تعالی نیز در حال پی‌گیری در کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی  است، افزود: جمعیت و فرزندآوری .. امری چند بعدی است و کمیسیون اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش و .. در حال بررسی این طرح هستند و امیدواریم بتوانیم با تصویب این طرح و ارائه راهکارهای مناسب و اجرایی گام‌های مناسب در این امر مهم برداریم.

ضرورت تفکیک حوزه جوانان و ورزش از یکدیگر در دولت

خضری با اشاره به ضرورت تفکیک حوزه جوانان و ورزش از یکدیگر در دولت، گفت: اهمیت ارتقای اخلاق حرفه‌ای در ورزش و فرزندآوری در حوزه جوانان این دو حوزه را از اهمیت بسزایی برخوردار کرده به طوری‌که ادغام آنها در یک وزارتخانه ورزش و جوانان ما را از دستیابی یه این دو هدف مهم باز داشته است و ما را با چالش‌های اساسی در هر دوی این حوزه‌ها مواجه کرده است.

دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با ضروری دانستن تفکیک وزارت ورزش و جوانان از یکدیگر، گفت: وزرات ورزش و جوانان نه تنها از ورزش و ارتقای اخلاقیات و معنویت در آن بازمانده است بلکه نتوانسته برای جوانان نیز گام‌های اساسی در تسهیل ازدواج، و معیشت و اشتغال و ..نهایتا فرزندآوری بردارد به طوری که بسیاری از جوانان جرات فرزنداوری ندراند.

اشتباه بزرگ ادغام وزراتخانه ورزش و جوان

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ادغام این دو وزارتخانه ورزش و جوان با یکدیگر، اشتباه بزرگی بوده، گفت: گستردگی بحث ورزش از یک سو و اهمیت بحث جوانان از سوی نیازمند وزارتخانه یا حداقل سازمان‌هایی مستقل از یکدیگر است تا بتواند مستقیما به مرتفع شدن مشکلات موجود در این زمینه‌ها رسیدگی کند.

تاکید بر مباحث جوانان در نهاد مستقل برای اجرایی شدن سیاست‌های جمعیتی

خضری تاکید کرد: یکی از راهکارهای اهتمام و اجرای امر فرزند آوری تاکید بر بحث جوانان به طور جداگانه در یک نهاد یا سازمان زیر نظر ریاست جمهوی است  زیرا وزارت ورزش و جوانان به هیچ وجه نمی‌تواند به هر دوی مباحث ورزش و جوان بپردازند و این امر ما را از دستیابی به اهداف در این دو بخش باز می ‌دارد.

وی افزود: این دو کفه مهم هستند و البته کفه جوانان مهم‌تر بوده و مغفول مانده و جای سوال دارد.

وی با انتقاد از فضای اخلاق حرفه‌ای در ورزش کشورمان، گفت: جایگاه معنویت و اخلاق حوزه ورزش در کشور ما به عنوان کشوری که داعیه دار صدور انقلاب است اصلا خوب نیست و باید به آن اهتمام کرد و اگر چه ورزش در دل امور مربوط به جوانان جای دارد باید به صورت مستقل به آن اهتمام شود که البته آموزش نیز در این زمینه از اهمیت برخوردار است.

ضرورت آموزش برای فرهنگ‌سازی و ارتقای سلامت اجتماعی

وی با اشاره به ضرورت آموزش، گفت: برای ارتقای سلامت در ابعاد مختلف به ویژه در بحث پیشگیری و بهداشت باید آموزش‌ها از دوران کودکی، پیش دبستان و دبستان آغاز و فرهنگسازی نهادینه شود چراکه فرهنگ‌پذیری در سنین پایین موثر خواهد بود و مقاطع بالاتر بر مبنای آموزش‌های ابتدایی میسر خواهد بود.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری مراسم مختلف دینی، معنوی و ... در کشور برای ارتقای سلامت در ابعاد مختلف، افزود: پرداختن به مسایل پیشگیرانه اسلامی از طریق رسانه‌ها نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد و البته در هر مقوله فرهنگی اگر از ابتدای کودکی شروع شود فرهنگ به راحتی نهادینه می‌شود.  

captcha