حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد طاهری، مدیر مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها اظهار کرد: قرآن کریم همیشه مستند و محل تمسک ما برای اثبات حقانیت شیعه است و قرین شدن هفته قرآن و دانشگاه را با ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله حسین(ع) را یادآور انفکاکناپذیری قرآن و اهل بیت(ع) میدانیم.
وی ادامه داد: به مناسبت سالگرد درگذشت علامه طباطبایی، 18 تا 24 آبانماه به نام هفته قرآن و دانشگاه نامگذاری شده است. افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران این است که دردانشگاههای آن قرآن و عترت(ع) به عنوان دو حبلالمتین وجود دارد و این مسئله باعث تمایز دانشگاههای ما با دانشگاههای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شده است.
حجتالاسلام طاهری عنوان کرد: سال گذشته ازجمله دستگاههایی بودیم که بسیاری از بودجه نیم درصدی فعالیتهای قرآنی که به این دستگاه اختصاص پیدا کرد، صرف برنامههای قرآنی دانشگاهها و به خصوص برنامههای کانون قرآن و عترت دانشگاهها شد؛ ثمره آن هم این بود که در هر ترم 800 جلسه تفسیر قرآن کریم در دانشگاههای کشور برگزار شد و بیش از 65 هزار نفر ـ جزء حفظ شدند.
وی بیان کرد: تابستان سال گذشته برنامه قرآنی «ضیافت اندیشه» در قالب اردوهای زیارتی برپا شد که در آن 50 هزار دانشجو شرکت کردند. امسال هم علیرغم اینکه هنوز بودجهای اختصاص نیافته است، اما میتوان گفت در تمامی دانشگاهها ما حداقل یک جلسه تفسیر قرآن دارند که در برخی از دانشگاهها بیش از 10 جلسه تفسیر قرآن برگزار میشود.
مدیر مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور گفت: رویکرد مبغان مذهبی در دانشگاهها بیان تفسیرهای کوتاه است و کتابچههای راهنما در اختیار ائمه جماعات دانشگاهها قرار گرفته است، همچنین نشستهایی برای فعالان قرآنی دانشگاهها در طول سال برگزار میشود که امسال هم این نشستها طبق برنامه در دانشگاه تبریز و در مهرماه برگزار شد و نشست دیگر آن در بهمنماه برپا میشود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین نرمافزارهایی با عنوان «شفق» تولید شد که در آن تابلوها، سخنرانیها و مطالب هنری با مضامین دینی و قرآنی گنجانده شده است که در اختیار کانونهای قرآن و عترت قرار میگیرد؛ همچنین مطالب قابل استفاده و مفیدی را جهت دانشافزایی اساتید قرآن و معارف دانشگاه در اختیار آنها قرار دادهایم تا آنها در کلاس درس از آنها استفاده کنند.
حجتالاسلام طاهری یادآور شد: به همت عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها مجموعه پایاننامههای قرآنی را در 10 رشته و همچنین توصیهنامهای با موضوع فعالیت کانونهای قرآن و عترت و مطالعات میان رشتهای در حال آمادهسازی است که طی چند هفته آینده آماده میشود که برای انجمنهای علمی دانشگاهها نیزمورد استفاده قرار میگیرد و نشستهای علمی با محرویت قرآن برگزار خواهد شد.
وی اظهار کرد: ما از کانونهای قرآن و عترت خواستیم تا نشستهای تخصصی، شبی با قرآن، مراسم بزرگداشت علامه طباطبایی، نمایشگاههای علوم قرآنی، ارائه محصولات فرهنگی، فضاسازی قرآنی دانشگاه در این هفته و ... را انجام دهند؛ همچنین ما از هر گونه ابتکار و نوآوری و طرحهای دانشجویان حمایت لازم را انجام میدهیم.
مدیر مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور ادامه داد: امروزه به برکت پیروزی انقلاب اسلامی فضایی معنوی در دانشگاهها ایجاد شده است و علاوه بر کانونهای متعدد دینی و مذهبی، 500 هیئت مذهبی دانشجویی نیز در دانشگاهها فعالیت میکند و به بحث بزرگداشت مقام عصمت و طهارت(ع) در مراسم مذهبی میپردازند.
وی افزود: در دانشگاههای کشور هماکنون نزدیک به 300 کانون قرآن و عترت فعالیت میکند که میتوان راهبرد اصلی ما که همان آشناکردن مخاطبان با فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) است، توسط این دو بدنه دانشجویی، یعنی کانونهای قرآن و عترت و هیئتهای دانشجویی عملیاتی شود و اینها در کنار دروس معارفی که دانشجویان میگذرانند، میتواند مکمل کار ما باشد.
حجتالاسلام طاهری بیان کرد: این کانونها و هیئتهای دانشجویی در دانشگاهها تبدیل به پایگاههایی شدند که در آن دانشجویان با سلیقههای مختلف فکری حضور دارند. تفاوت اصلی این هیئتهای دانشجویی با هیئتهای سطح جامعه در این است که این هیئتها سخنرانمحور هستند و کسب معارف اهل بیت(ع) و ترویج فرهنگ قرآن و عترت(ع) و تعظیم شعائر در این هیئتها اصل و محور قرار گرفته است.
وی گفت: همین ویژگی باعث شده است که هیئتهای دانشجویی ما ابتکارات و نوآوریهای خلاقانهای از خود به نمایش بگذارند. مراکز قرآن و عترت دانشگاهها نیز همین ویژگی را دارند و از آنجا که فضای دانشگاه فضای علمی است؛ لذا فعالیتهای قرآنی نیز همراه با اقتضائات خاصی صورت میگیرد و توجه به بعد اعجاز علمی قرآن کریم بیشتر به چشم میخورد.
مدیر مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور تصریح کرد: برگزاری نشستهای تخصصی علم و دین و سهیم کردن انجمنهای علمی در فعالیتهای قرآنی، از جمله این برنامهها است. کانونهای قرآن و عترت ما از جمله اولین کانونهایی بودند که درزمینه هنری با محوریت قرآن و عترت(ع) نیز فعالیت داشتند.