کد خبر: 1314534
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۸

ابعاد فقهی و حقوقی میراث فرهنگی بررسی شد

گروه اندیشه: پروژه «بررسی فقهی حقوقی میراث فرهنگی» توسط حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحسن فتاحی در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به انجام رسیده است و حاصل آن در آینده نزدیک و در قالب یک کتاب منتشر خواهد شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پروژه «بررسی فقهی حقوقی میراث فرهنگی» توسط حجت‌الاسلام و المسلمین سید محسن فتاحی در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به انجام رسیده است و حاصل آن در آینده نزدیک و در قالب یک کتاب منتشر خواهد شد.



بنا بر این گزارش، پروژه «بررسی فقهی حقوقی میراث فرهنگی» با توجه به این نکته به عنوان پروژه‌ای پژوهشی در دستور کار پژوهشکده فقه و حقوق قرار گرفته است که میراث فرهنگی یکی از نهادهای مهم فرهنگی و نشان‌دهنده هویت ملی یک کشور است و در ایران هم با توجه به قدمت تاریخی آن از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است .



همچنین با توجه به این که موضوع میراث فرهنگی و نمادهای باستانی از نظر شرعی با چالش‌هایی روبه رو است، ممکن است برخی آثار فرهنگی از نظر شرع نماد کفر خوانده شود و چالش این تحقیق حول همین نکته مطرح می‌شود که امکان حفظ و مرمت و ترویج این آثار در حکومت اسلامی چه حکمی دارد؟



پاسخگوئی به سؤالاتی از این قبیل که مومیایی افراد چه حکمی دارد؟ یا موضوعات و شبهات دیگری که در این زمینه وجود دارد مانند اینکه در داخل ویترین قرار دادن مومیایی و نشان دادن آنها، با توجه به اینکه میت باید دفن شود، چه حکمی دارد؟ یا احکام قاچاق این موراد چیست؟ از جمله مباحثی است که در این پژوهش مد نظر بوده است.

captcha