حمید رضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ویژگیهای انسان سالم، گفت: انسان سالم کسی است که از سجایای معنوی و سلامت جسمی برخوردار باشد که در جهاد دانشگاهی برای ارتقای هر دو بعد تلاش میشود.
وی با اشاره به اهمیت سلامت جسمی و معنوی انسان، گفت: انسان بهرهمند از سجایای اخلاقی و معنوی از سلامت در بعد معنوی برخوردار است و تعریف سلامت جسمی نیز توسط پزشکان ارائه شده و مشخص است و ما در جهاد دانشگاهی برای ارتقای سلامت مردم در هر دو بعد گام برمیداریم.
طیبی تاکید کرد: بهرهمندی انسان سالم از سجایای معنوی و سلامت جسم امری ضروری و انکار ناپذیر است که یکی بدون دیگری محقق نمیشود.
وی همچنین با اشاره به برنامههای جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی، گفت: با تلاش برای فرهنگسازی در مسیر توسعه و پیشرفت کشور برای مرتفع شدن مشکلات موجود در این زمینه بر اساس سند چشم انداز گام برداشته و برای ترویج و توسعه این فرهنگ در همه دانشگاهها و در میان نسل جوان تلاش میکنیم.
طیبی با اشاره به اینکه توان تولید علم در بسیاری از زمینهها در کشور وجود دارد، گفت: با برنامهریزی مناسب میشود مشکلات موجود در زمینه انتقال دانش را مرتفع کرد و جهاد دانشگاهی میتواند با اصلاح نظام برنامهریزی به دولت کمک کند.
فعالیتهای پژوهشی باید بر اساس مزایای بومی استانها باشد
وی با اشاره به تلاش برای داشتن فعالیت پژوهشی شاخص در همه واحدهای جهاد دانشگاهی و پژوهشگاهها با حمایت دولت و مجلس، گفت: فعالیتهای پژوهشی باید بر اساس مزایای بومی استانها باشد تا بتوان کارها و اقدامات خوبی را در کشور مثلا در حوزه کشاورزی و با ساماندهی محصولاتی چون چای، گردو، فندق و .. که مزایای کشورمان هستند انجام و در حوزههای ملی هم در حوزههای نفت و پتروشیمی نیرو و .. موفقیتهای زیادی کسب کرد.
انتقال فهم درست از فیزیک علم به دانشجویان
طیبی با اشاره به برنامههای جهاد دانشگاهی برای نیل به سمت آموزشهای تخصصی، گفت: ارتقای آموزشهای تخصصی در مقطع دکتری و فوق لیسانس و سوق دادن فعالیتها از حوزه علمی کاربردی کوتاه مدت به سمت تخصصی از برنامههای جهاد دانشگاهی است تا با ایجاد ارتباط خوب بین مراکز آموزشی و پژوهشگاهها و واحدهای موفق دارای تجربه خوب تجاری سازی علم، فهم درست از فیزیک علم را به دانشجویان منتقل کند.