علی برزگری، رئیس ستاد اقامه نماز آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: برخورداری از بصیرت دینی و دین آگاهی، دینباوری، ایمان دینی و همچنین التزام درونی به باورهای اعتقادی از اهداف غایی تربیت دینی است.
وی افزود: در نظام آموزش و پرورش بهویژه در آموزش و انتقال حقایق و اندیشههای دینی در راستای تسهیل دستیابی به تجربه درونی دینی باید از رسانههای هنر و مؤلفههای هنر همچون شعر، ادبیات، نقاشی و نمایش بهره گرفت.
این مقام مسئول با بیان اینکه تجارب زیباشناختی در بیان مفاهیم دینی دارای آثار ماندگاری است و در مقابل نیز بار عاطفی و بار شناختی زیادی دارد، گفت: آموزش در خانواده با تعلیمات رسمی انجام نمیشود بلکه بهوسیله نمونههایی توسط والدین صورت میگیرد و برای نهادینهشدن فرهنگ نماز میان فرزندان باید فرهنگسازی را از درون خانوادهها شروع کنیم.
برزگری ادامه داد: صدا و سیما بهعنوان رسانه الگوساز میتواند نقش مربیان مدرسه و آموزش و پرورش را در فرهنگسازی دینی و نهادینه کردن فرهنگ نماز محکمتر و پر رنگتر سازد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: استفاده از نقشهای منفی و عدم توجه به مبانی دینی و آموزههای اسلامی و اخلاقی در رسانه ملی ضمن به استحاله کشاندن آموختههای مدرسه زمینه ایجاد ناهنجاریهای اجتماعی را فراهم میکند؛ از همین رو صدا و سیما در کنار آموزش و پرورش باید مکمل هم و همگام با یکدیگر حرکت کنند.
رئیس ستاد اقامه نماز آذربایجان غربی در پایان با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای هنری در تبلیغ فرهنگ نماز در جامعه گفت: هنر ابزاری است که بیش از آنکه به قوه تفکر انسان مربوط شود به قوه خیال و ارتباطش با اراده انسان مربوط میشود و با ابزار هنر میتوانیم روی اراده جامعه و جریانسازی فرهنگی تأثیرگذار باشیم.