حمیدرضا الوند مدیرکل دفتر امور کودک و نوجوان سازمان بهزیستی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه در مهدهای کودک بچهها با کل مناسبتهای مذهبی و فرهنگی از طریق برنامههای آموزشی آشنا میشوند، گفت: در مهدهای کودک یک واحد کار آموزشی اجرا میشود که بر اساس آن بچهها در هر مناسبت مذهبی و فرهنگی با ابعاد آن مناسبت آشنا میشوند.
وی با تأکید بر اینکه مهدهای کودک موظف هستند بر اساس تقویم ارائه شده به آنها آموزشهای مربوط به مناسبتهای دینی ـ فرهنگی کشور را در زمانبندیهای آموزشی خود مورد توجه قرار دهند، اظهار کرد: علاوه بر این آموزشها بسیاری از مهدهای کودک مراسم عزاداری با روشهای خاص و مناسب با سن و در حد ادراک کودکان برگزار میکنند.
آموزش عاشورا به زبان بچهها برای بچهها
الوند افزود: تمامی مناسبتهای مذهبی با در نظر گرفتن ساختار فکری بچهها و رشد شناختی و ادراکی کودک به زبان بچهها به بچهها آموزش داده میشود.
وی به ساخت کاردستی، نقاشی، یادگیری شعر و سایر فعالیتها در خصوص مناسبتها نیز اشاره و عنوان کرد: یکی از روشهای آموزشی حضور خود بچهها در مراسم و مشاهده عینی آن است به همین دلیل خانوادهها میتوانند با همراه بردن کودکان خود به مراسم نقش مهمی در آموزش فرهنگ عاشورا به بچهها داشته باشند.
الوند با تأکید بر اینکه جایگزین کردن قهرمانهای دینی، مذهبی و فرهنگی با قهرمانهای کارتونی و تخیلی جزو آرزوها و اهداف تمامی دستاندرکاران و کارشناسان فعال در حوزه کودکان است، گفت: بچهها باید با قهرمانان دینی و ملی ما آشنا شوند اما این آشنایی محدود به فعالیت سازمان بهزیستی نیست.
وی ادامه داد: باید کار ریشهای در خصوص ابعاد فرهنگی این کار صورت گیرد، البته توصیه ما به مهدهای کودک این است که بچهها را بیشتر با قهرمانان دینی و ملی آشنا کنند اما متأسفانه در میان اسباببازیهای بچههای ما همه نوع شخصیتی هست به غیر از شخصیتهای دینی و ملی.
مدیرکل دفتر امور کودک و نوجوان سازمان بهزیستی با اشاره به حضور و فعالیت بسیاری از نهادها و سازمانها در امور کودکان گفت: کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان با توجه به فعالیت در خصوص ساخت اسباببازی، وسایل کمک آموزشی و کتاب برای کودکان میتواند نقش به سزایی در این امر داشته باشد، همچنین آموزش و پرورش به ویژه با توجه به اینکه در تعریف بینالمللی تا سن 18 سال افراد کودک محسوب میشوند.