حسن فروغی، عضو هیئت علمی گزینش اساتید قرآن دانشگاه آزاد سراسر کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با تشکیل حلقههای معرفتی با محوریت «نهضت امام حسین(ع) در واقعه کربلا» گفت: با توجه به اینکه قرآن کریم آخرین وحی الهی است، تمامی آموزههای مربوط به حقایق علمی، بشری، دنیوی و اخروی در آن گنجانده شده است؛ امام حسین(ع) دارای ویژگیهای خاصی هستند که یکی از آنها، ارتباط ایشان با علوم و فنون قرآن است.
اشاعه پیامهای عاشورا از طریق حلقههای معرفتی توسط مؤسسات قرآنی
ارتباط عمیق امام حسین(ع) با قرآن منجر به دفاع ایشان از آیات قرآن و اسلام شد و در نهایت واقعه عاشورا رخ داد؛ بنابراین لازم است تا این مهم از طریق تشکیل حلقههای معرفتی از سوی مؤسسات قرآنی در هیئات مذهبی و نهادهای مردمی توسعه و ترویج یابد.
فروغی با تأکید بر لزوم اشاعه فرهنگ معرفتافزایی در حوزه قرآن و امام حسین(ع) اظهار کرد: برگزاری نشستهای علمی ـ تخصصی در قالب معرفتافزایی در حوزه قرآن و امام حسین(ع) یک امر ضروری است که مؤسسات قرآنی با ایجاد حلقههای معرفتی و نشستهای مربوط به عاشورای حسینی میتوانند این فرهنگ را بسط و گسترش دهند.
تصویرسازی واقعه عاشورا؛ رویکرد اصلی مؤسسات قرآنی ـ مردمی
دبیر علمی و اجرایی مجله قرائتپژوهی خواستار زنده نگه داشتن پیامهای عاشورا میان نسل جوان توسط مؤسسات قرآنی و نهادهای مردمی شد و افزود: همانطور که مردم به حفظ قرآن میپردازند، باید فرهنگ عاشورایی میان نسل جوان رواج یابد به گونهای که تصاویر و پیامهای عاشورا از طریق مختلف همچون کلاسهای عقیدتی، گفتمانهای دینی و همایشهای علمی ـ تخصصی در جریان زندگی همگان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: امام حسین(ع) با استناد به قرآن کریم به تهامات واهی دشمنان پاسخ گفته و آنها را سرکوب میکرد که در نهایت دشمنان اسلام جز تسلیم در برار ایشان چاره دیگری نداشتند.
صوت و موسیقی؛ وجه مشترک عاشورای حسینی و قرآن کریم
این پژوهشگر قرآنی در رابطه با بیان اینکه میان قرآن کریم و نهضت حسینی وجه مشترکی قرار دارد، گفت: قرآن کریم با صوت و موسیقی خاصی قرائت میشود؛ در واقع دارای آهنگی است که همگان را به خود جلب میکند، همانطور که واقعه عاشورا و نهصت سیدالشهداء(ع) دارای نغمهای است که پس از گذشت چند دهه هنوز در میان افراد حائز اهمیت است.
استاد همکار گروه علوم و فنون قرائات جامعةالمصطفی(ص) العالمیة وجه مشترک میان عاشورای حسینی و قرآن کریم را صوت و موسیقی عنوان و تصریح کرد: مؤسسات قرآنی از طریق تشکیل حلقههای معرفتی میتوانند واقعه عاشورا و قرآن کریم را تصویرسازی کنند که یکی از وجههای مشترک قالب قرآن و امام حسین(ع) صوت و موسیقی است.
ضرورت انتقال رهنمودهای نهضت حسینی با استفاده از تکنولوژی روز توسط مؤسسات قرآنی
مؤلف کتاب «ساختارشناسی مطلوب تلاوت قرآن» به چگونگی تصویرسازی قیام امام حسین(ع) با هنرهای تجسمی اشاره کرد و افزود: مؤسسات قرآنی در حوزه قرآن و عترت(ع) فعالیت بسزایی دارند که با اجرای نمایشنامه، داستانسازی، ضبط فیلم و ... میتوانند در تزویج فرهنگ سیدالشهداء(ع) گامهای مؤثری بردارند؛ مؤسسات قرآنی با توجه به عصر تکنولوژی و ارتباطات و همچنین ابزارهایی که در سطح جامعه رو به گسترش است، میتوانند پیام عاشورا را به جوامع منتقل سازند.
وی در پایان یادآور شد: ناگفته نماند گام برداشتن در راه اسلام، پیام و رهنمود قیام امام حسین(ع) در روز عاشورا بوده است که باید این مهم بهصورت فلسفهای از سوی مراکز قرآنی ـ مردمی تحت اشاعه قرار گیرد.