به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین پایانی ششمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد عصر دیروز( دوم آذرماه) با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد و جمعی از کارشناسان و علاقهمندان به حوزه کتاب در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین رسول جعفریان، عضو هیئت علمی جایزه ادبی جلال آل احمد در این مراسم گفت: کتابهایی که برای انتخاب به خانه کتاب میرسند توسط هیئت داوران و اساتید مختلف بر اساس معیارها و شاخصهایی که وجود دارد مورد توجه قرار میگیرند و امسال تمامی کارها وآثار حوزه تاریخ مورد بررسی قرار گرفت و در مجموع از کیفیت کار پژوهش در کشور راضی نیستیم. انتظارمان از جامعه علمی کشور بیش از کارهایی است که انجام شده.
حجتالاسلام جعفریان در ادامه اظهار کرد: از اینکه کیفیت کارهای پژوهشی به همین شکل استمرار یابد و نسلهای بعدی نیز نتوانند سطح کار را افزایش دهند نگران هستم؛ در میان آثار، کارهایی که از یک سبک جهانی برخوردار باشد و قابل ترجمه به زبانهای دیگر و به طور طبیعی و خودجوش توسط مؤلفان تألیف و منتشر شده باشد مشاهده نمیشود که بیشتر آن کارها محلی است و بنابراین بارها مجبور شدیم کارها را زیر و رو کرده و براساس نمراتی که هیئت داوران ارائه میکنند آثار برگزیده و یا شایسته تقدیر را معرفی کنیم.
وی ادامه داد: کمبود بودجههای پژوهشی، آموزشی شدن و معلمی شدن بیش از حد دانشگاهها به جای پژوهشی شدن و هل دادن برخی افراد به سمتهای استادی دانشگاه و بیتوجهی به امر پژوهش از جمله عواملی است که در بخش پژوهش مشکلاتی را به وجود آورده و سبب وضعیت موجود در پژوهش کشور شده است.
حجتالاسلام جعفریان گفت: از وزارت علوم انتظار داریم توجه بیشتری بر افزایش کیفیت دانش اساتید داشته باشد؛ چرا که ما در دانشگاهها جمعیت طالب علم مشتاق آموزش بسیاری را میبینیم که برای تبدیل شدن به یک فرد متخصص و نخبه نیازمند اساتید خوب و زبده هستند.
وی در ادامه در رابطه با جلال افزود: جلال شخصیتی زبده و مقبول در جامعه است. زمانی که برخی از جامعه روشنفکران به جان هم میافتند جلال نباید فدای برخی توقعات روشنفکری شود که یا ریشه در جدالهای داخل دارد و یا اینکه برخی نمیتوانند تحمل کنند شخصی از مرتبه بهتری نسبت به آنها برخوردار باشد.
این نویسنده در ادامه با تأکید بر نگاه باز مسئولان و دستاندرکاران امور فرهنگی به انتخاب چهرههای ادبی و تکریم آنها بیان کرد: مسئول برگزاری این گونه مراسمها بهتر است بر حداقل ایمان و مصداق شهادتین در افراد اکتفا کرده و با دیدی بازتر نگاه کند؛ چرا که چهرههایی همچون جلال زیاد هستند و باید آنها را ستایش و حرمتشان را حفظ کنیم؛ چرا که در یک دورهای این کار را نکرده و بیاعتنایی کردیم.
حجتالاسلام جعفریان ادامه داد: این افراد زبان فلسفه، ادبیات و هنر ما هستند. هر چه تعدادشان بیشتر باشد به نفع فرهنگ عمومی کشور و در جهت تقویت جایگاه جهانی ایران در همه عرصههاست.