کد خبر: 1321465
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۷
حمیدزاده:

ملاحظه‌ای جز ارزشیابی علمی آثار در جایزه جلال نداشتیم

گروه ادب: دبیر علمی جایزه جلال آل‌احمد گفت: هیچ ملاحظه‌ای جز ارزش علمی و داوری‌های آثار در ششمین دوره جایزه جلال آل احمد وجود نداشته است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین پایانی ششمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد برگزار شد.

مجید حمیدزاده، دبیر علمی جایزه جلال آل‌احمد در ادامه این مراسم گزارشی از روند داوری آثار ارائه کرد و گفت: در این دوره بیش از 4 هزار و 138 اثر به دبیرخانه ششمین دوره واصل شد و توسط داوران بررسی و زیر نظر هیئت علمی برگزیدگان انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه این جایزه ادبی برای نخستین بار در سال 1387 کلید خورد، ادامه داد: داوران در شاخه‌های داستان، نقد ادبی و مستندنگاری و تاریخ‌نگاری زیر نظر هیئت علمی تمامی آثار را مورد ارزیابی قرار دادند و 39 اثر به مرحله دوم داوری‌ها راه یافت که از این 39 اثر، 4 اثر انتخاب شدند. البته در حوزه داستان، منتخب و برگزیده نداریم، اما در حوزه نقد ادبی، تاریخ‌نگاری و مستندنگاری، منتخب و برگزیده وجود دارد.

حمیدزاده گفت: در جایزه جلال آل احمد آثاری که بین 90 تا 100 امتیاز را کسب کنند، به عنوان اثر برگزیده و آثاری که بین 80 تا 90 امتیاز را کسب کنند به عنوان شایسته تقدیر انتخاب می‌شوند و هیچ ملاحظه‌ای جز ارزش علمی اثر که در برگه‌های ارزیابی به آن اشاره شده است مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

دبیر علمی جایزه جلال تصریح کرد: برخی مطرح می‌کنند جایزه جلال تاکنون برگزیده نداشته است که این صحیح نیست؛ ما در برخی دوره‌ها برگزیده داشتیم. برای نمونه در دوره اول و چهارم برگزیده داشتیم. در برخی دوره‌ها شایسته تقدیر داشتیم و در برخی رشته‌ها در یک یا چند دوره، نه شایسته تقدیر و نه برگزیده معرفی نشد.

captcha