به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بیمهری به قرآن کریم در بیست و یکمین هفته کتاب مهمترین خبر هفته گذشته در وادی کتاب و ادبیات بود که موجب دلنگرانیهایی برای فعالان قرآنی در این حوزه شد تا جایی که خود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نسبت به آن واکنش نشان داد و آن را کاری غلط و اشتباه خواند.
در همین راستا علاوه بر حذف نام قرآن کریم از اسامی ایام هفته کتاب، مراسم تجلیل از ناشران قرآن و عترت نیز حذف شد تا بار دیگر ثابت کند، دیواری از دیوار قرآن، کوتاهتر و قشری از فعالان قرآنی مظلومتر وجود ندارد.
پیش از این نیز سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد درباره برنامههای این معاونت و در حمایت از ناشران دینی و قرآنی اظهار کرده بود که «برنامههایی داریم که بعداً اطلاعرسانی میکنیم.» البته اولین برنامه پس از این سخنان، حذف مراسم تجلیل از ناشران قرآن و عترت بود که صالحی نیز با کمال تعجب حذف این عنوان را از ایام هفته کتاب تأیید و توضیح در این باره را به بعد موکول کرد.
دنیای ادبیات فارسی در هفته گذشته یکسر سیاهی هم نبود، افتتاح یازدهمین نمایشگاه «یاد یار مهربان» در باغ کتاب، بزرگداشت استاد حسان، پیرِ شاعران آئینی در موسسه اوج، افتتاح 24 فرهنگسرای کتاب در شهر تهران و برپایی هزار نمایشگاه کتاب از سوی بسیج و به مناسبت هفته بسیج، اخبار خوش این هفته کتاب و ادبیات بود.
نکوداشت حبیبالله چایچیان، متخلص به حسان، شب گذشته، پنجم آذرماه، با حضور حاجعلی انسانی، محمدعلی مجاهدی، رضا اسماعیلی، کامران شرفشاهی، عباس براتیپور، محمدمهدی سیار، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، گلعلی بابایی و جمعی از اهالی فرهنگ و ادبی در سازمان رسانهای اوج برگزار شد.
برپایی 24 فرهنگسرای کتاب در سطح شهر با هدف بالابردن سطح سرانه مطالعه
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هدف از برپایی 24 فرهنگسرای کتاب در سطح شهر تهران را کمک به افزایش سطح سرانه مطالعه کتاب دانست.
اختتامیه دوسالانه بینالمللی کتاب مقاومت با حضور سردار نقدی
روز یکشنبه، 3 آذر ماه، دوسالانه بینالمللی کتاب مقاومت در تهران با معرفی آثار برتر و کتابهای شایسته تقدیر به کار خود خاتمه داد. در آئین اختتامیه دوسالانه بینالمللی کتاب مقاومت(جایزه شهید آوینی)، کتاب «شرح اسم» نوشته هدایتالله بهبودی و «پایی که جا ماند» به قلم سیدناصر حسینیپور به عنوان آثار برگزیده و شایسته تقدیر معرفی شدند.
آغاز داوری چهارمین جشنواره داستانک
همچنین در این هفته داوری چهارمین دوره جشنواره داستان کوتاه پایداری با ثبت رکورد جالبی آغاز شد. در این دوره از جشنواره نزدیک به 1200 اثر به دبیرخانه ارسال شد که رشد بیش از صد در صدی را نسبت به دوره قبل نشان میدهد. همچنین سرگروه داوری در این دوره مهدی کاموس که با همکاری تیم داوری به بررسی آثار خواهند پرداخت.
در این هفته همچنین گرانترین جایزه ادبی کشور، جایزه جلال آل احمد نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود خاتمه داد.
شنیدهها؛
پیگیری وضعیت نشر چشمه به کمیسیون فرهنگی مجلس کشید و مجلسیان قصد دارند تا معاون امور فرهنگی را برای ارائه توضیح به مجلس دعوت کنند.
برگزاری شب یادبود قیصر امینپور و سیدحسن حسینی در انجمن شاعران
برنامه یادبود قیصر امینپور و سیدحسن حسینی با عنوان شب «آینههای روبرو» در محل انجمن شاعران ایران برگزار میشود.
تذکر حداد عادل به رئیس رسانه ملی درباره زیرنویسها تلویزیون
غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با موضع اشکالات دستوری در زیرنویسهای شبکههای سیما، به عزتالله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما نامه نوشت.
گزارش 100 روز کار فرهنگی
همچنین مهلت صد روزه وعده دولت تدبیر و امید برای اعلام فعالیتها روز گذشته به پایان رسید و رئیس جمهور به ارائه فعالیتها و خدمات دولت پرداخت. نکته مهم در این گزارش آنکه بیش از اعلام فعالیتهای انجام شده، دولت تلاش کرده، برنامه و راهکار اعلام کند که در زیر بخشی از اهداف آن را مرور میکنیم.
اهداف راهبردی حوزه فرهنگ و هنر عبارتند از:
تحقق جامعه قرآنی، اخلاقی و متعالی؛ همبستگی ملی در عین خلاقیت و تنوع فرهنگی؛ عدالت فرهنگی در دسترسی به فضا و فرآوردههای فرهنگی؛ سهیم کردن بخش فرهنگ در فرآیندهای توسعه؛ کسب جایگاه شایسته در تجارتجهانی محصولات فرهنگی.