محمود رحمانی، کارگردان و مستندساز در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برگزاری جشنوارههایی چون پیامبر اعظم (ص) یک ضرورت است، اظهار کرد: فیلمسازی دینی یکی از راههای رسیدن به خداست. فیلمسازان وقتی به مسایل اخلاقی و جنبه الهی و آسمانی انسان پرداختهاند کاری دینی انجام دادهاند. به نظر من هیچ محدودیتی برای این شکل از فیلمسازی نمیتوان برشمرد.
وی افزود: از آنجایی که سینما به زبان ایجاز و سمبل و گاه با سادگیهایی مواجهه است، به نظر میرسد که اساس سینما میتواند به امر به معروف و نهی از منکر بپردازد. سینما میتواند ابزاری باشد که نصیحتها را نهادینه و درونی جوانان سازد.
تجلیل شده جشنواره مستند مونیخ که در جشنوارههای مختلف خارجی حضور داشته با بیان اینکه جشنواره پیامبر اعظم مبلغ سیره و زندگی نبی مکرم اسلام است، تصریح کرد: مخاطبان فیلمهای دینی صرفاً یک شنونده و بیننده معمولی نیستند، آنها با دیدن فیلمهای دینی به تفکر واداشته میشوند، بنابراین سازندگان فیلمهایی اینگونه هم باید دقت داشته باشند که روش و مسیری برای فیلم ساختن انتخاب کنند که موضوعات قابل تأمل و فکری را به بیننده و شنونده ارایه دهند.
رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به شیوه پخش فیلمهای هالیوودی ضرورت ترویج اینگونه آثار را مورد توجه قرار داد و خطاب به برگزارکنندگان جشنواره متذکر شد: از آنجاییکه هالیوود با قدرت تاثیرگذاریاش میتواند بسیاری آثارش را به دورترین نقاط جهان صادر کند، ما چرا نباید با توجه به ظرفیتهای بالای دینی و هنری که داریم این مفاهیم را به گونهای درست انتقال دهیم. البته باید پذیرفت که ما در شروع راه هستیم.
کمنظری مدیران در پرداختن به مفاهیم دینی
این داور جشنواره فیلم مقاومت ادامه داد: متاسفانه کوتاهنظری مدیران به لحاظ کمی و کیفی گاهی مانع میشود تا ما بتوانیم تصویر خوب و شفافی را از معنای دینی و سیره نبوی به مخاطب ارایه دهیم. مهمترین راهکار هم این است که دیوارها و حصارها را برداریم و اجازه دهیم که تفکرهای متفاوتی وارد این حوزه بشود. اساساً مرزبندیها و خودی و غیرخودی کردنها را از بین ببریم و اجازه بدهیم که دیدگاههای متفاوتی در این زمینه کار کنند و تولید اثر داشته باشند.
رحمانی در پایان خاطرنشان کرد: باز هم تاکید میکنم مهمترین مسئله تولید زیاد زیاد آثاری ارزشی است، چون تولید انبوه باعث میشود که خوانشهای متفاوتی از این منظر به وجود بیابد. در ضمن در ساخت کارهای اسلامی میبایست اجازه دهیم، خط قرمز، مرز ایران باشد، چون فیلمسازانی که زیر این پرچم هویت ایرانی و اسلامی هستند باید قادر باشند در این زمینه سخن گویند، همچنین آنها آگاهند که به چه مسائلی نباید پرداخته و نزدیک شوند.