علیرضا احمدی، عضو هیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر لزوم اخلاقمداری در نحوه مدیریت مؤسسات قرآنی، گفت: مؤسسات قرآنی بهعنوان یکی از پایگاههای اصلی ترویج فرهنگ ناب قرآن و معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در جامعه اسلامی ما هستد که در این راستا نقش بسزایی ایفا میکنند.
وی افزود: این مؤسسات در میان حجم گسترده فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در جامعه امروز ما، همچون ستارگانی میدرخشند؛ لذا مردم نیز در جهت فراگیری کلام نورانی وحی به این مؤسسات رجوع میکنند. انتظار میرود که این مؤسسات قرآنی به گونهای باشند که از لحاظ کیفی و کمی سیمایی از اخلاق کاربردی قرآن را جلوهگر باشند و این امر زمانی محقق میشود که ما بتوانیم در نحوه گزینش افراد درجهت تصدی و کسب مجوز فعالیت مؤسسات قرآنی شرایط وافی و کافی را مدنظر قرار دهیم.
ضرورت حضور مدیران متخصص در امور قرآنی در نظام مؤسسات
احمدی در ادامه گفت: در خصوص صدور مجوز برای مؤسسات قرآنی سازمان دارالقرآن تدابیر ویژهای را اندیشیده و در مرحله عمل نیز سنجشهای لازم نیز صورت میپذیرد؛ باید یادآور شد که متصدیان امر قرآن مخصوصاً مدیران و اعضای هیئت مدیره مؤسسات قرآنی باید افرادی باشند که خود الگویی از رفتار و منش قرآنی را در خود داشته باشند.
سخنگوی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور اضافه کرد: به گونهای که هنگامی که در جامعه با این افراد مواجه میشویم با نوع رفتار آنها جوانان ما مشتاقانه به سوی فراگیری علوم قرآن و معارف اسلامی رهسپار شوند و این راهی مناسب برای تبلیغ و ترویج تعالیم الهی و مبارزه و مقابله با تهاجمات فرهنگی و ضد دینی دشمنان اسلام است.
ارتقای سطح مدیریتی مدیران مؤسسات قرآنی
احمدی خواستار تعامل جدی مؤسسات قرآنی و مراکز آموزش عالی کشور شد و افزود: یکی از دغدغههای مهمی که باید در خصوص مؤسسات قرآنی مدنظر قرار گیرد، تعامل این مؤسسات با مراکز و مؤسسات آموزش عالی است به گونهای که برخی از مؤسسات قرآنی ما این ظرفیت را دارند که در حوزههای مختلف آموزشی و پژوهشی تعاملات ویژهای را مؤسسات آموزش عالی داشته باشند و این امور میتواند در قالب تفاهمنامه اجرایی شود و برخی دیگر که در سطوح پایینتری قرار دارند و نیازمند ارتقای سطح کیفی مدیریتی هستند، باید دورههای آموزشی را برای مدیران این نوع مؤسسات برگزار کرد.
وی افزود: همچنین باید درباره افزایش مدارج علمی مدیران مؤسسات قرآنی نیز تعاملاتی را با حوزه و دانشگاه داشته باشیم که این امر هم به نوبه خود میتواند در چارچوب قانون و آییننامههای موجود طی تفاهمنامههایی عملیاتی شود.
لزوم حمایت نهادهای دولتی و غیر دولتی از فعالیتهای قرآنی مؤسسات
وی با تأکید بر تقویت و رشد و تعالی روزافزون کمی و کیفی فعالیتهای مؤسسات قرآنی عنوان کرد: با توجه به فعالیت مؤسسات قرآنی در حوزههای مختلف آموزشی، تربیتی، پژوهشی، تبلیغی و انتشاراتی و ...، همواره نیازمند تقویت و تلاش در جهت غنیسازی و انسجام در فعالیتهای قرآنی هستند و این امر مستلزم حمایتهای بیکم و کاست تمام نهادهای دولتی و غیردولتی است.
سخنگوی اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور در ادامه بیان کرد: چرا که مؤسسات قرآنی محل تعلیم و تعلم قرآنآموزان است و تقویت این مؤسسات، کیفیت آموزش و کاربردی ساختن قرآن در زندگی مردم را سهل و آسان میکند.
احمدی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از وظایف اصلی و مهم مؤسسات قرآنی در جامعه امروز ما براساس منویات مقام معظم رهبری، کاربردی ساختن قرآن در زندگی مردم است که باید بیش از پیش در دستور کار مؤسسات قرآنی قرار گیرد.