کد خبر: 1343857
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۴
فلاح:

فعالیت جوانان حافظ و قاری قرآن زمینه‌ساز اصلاح جامعه است

گروه خبرنگاران افتخاری/ مرتضی نظری‌افلاک: ناظر سی و ششمین دوره مسابقات استانی قرآن کریم استان همدان گفت: حضور و فعالیت جوانان حافظ و قاری قرآن در جامعه، زمینه‌ساز نورانی شدن، معطر شدن، بهبود و اصلاح جامعه توسط این قشر خواهد شد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، فلاح، ناظر سی و ششمین دوره مسابقات استانی قرآن کریم استان همدان اظهار کرد: حضور و فعالیت جوانان حافظ و قاری قرآن در جامعه، زمینه‌ساز نورانی شدن، معطر شدن، بهبود و اصلاح جامعه توسط این قشر خواهد شد، که البته الگوی صرف نباید فقط تلاوت بی‌روح قرآن باشد که با تلاش‌های متولیان قرآن و برگزاری مسابقات به طور حتم این امر نیز محقق می‌شود.



وی افزود: ذائقه در بین فعالان قرآن باید تغییر کند، همانگونه که حضرت زینب(ص) با دیدن صحنه‌های کربلا چیزی جزء زیبایی نمی‌بینند ما نیز باید سختی‌ها و محدودیت‌های تلاوت قرآن را از بین برده و میدان را برای ورود همه به این عرص باز کنیم، به طوری که نباید یک قاری را فقط قاری ببینیم بلکه یک قاری می‌تواند یک نقاش یا خطاط خوب یا یک داستان نویس موفق نیز باشد.



فلاح تصریح کرد: بهتر است در برگزاری محافل و برنامه‌های قرآن از بزرگان و اهالی قرآن، خانواده‌های معظم شهدا و جانبازان دعوت به عمل آید زیرا حضور این عزیزان هم باعث پرشور شدن و گرما بخشیدن به محافل می‌شود و هم باعث تشویق و ترغیب جوانان و فعالان قرآنی خواهد شد.



وی در پاسخ به این پرسش که «برای گسترش فعالیت‌های قرآنی چه اقداماتی صورت گرفته است»، اظهار کرد: از سال گذشته با پیگیری سرپرست سازمان اوقاف، مرکز قرآن و عترت، به صورت مستقل فعالیت‌ خود را آغاز کرده است و اوقاف به طور تخصصی در اجرای مأموریت خود هم در زمینه آموزش و هم تربیت حافظان قرآن و تحقق منویات مقام معظم رهبری گام‌های خوبی برداشته است.



شناسایی ممتازین قرآن؛ هدف مسابقات قرآن اوقاف



ناظر این دوره از مسابقات قرآن اوقاف بیان کرد: از اهداف مسابقات قرآنی اوقاف، شناسایی ممتازین قرآن در رشته‌های مختلف و راهیابی آنها به مسابقات سراسری و پس از آن تشویق و ترغیب آنها است و به دنبال آن ایجاد زمینه رقابت سالم، ایجاد انس و الفت برای سایرین که در این وادی قدم بگذارند و عمل و انس بیشتر به قرآن که موجب پالایش جامعه و زدودن غبار جرم و بزهکاری از سطح شهر و کشور است.



وی بیان کرد: برگزاری این مسابقات در استان‌های متفاوت به لحاظ موقوفات قرآنی و منابع مالی، مدیران تلاش‌ها و ابتکارتی نویی که دارند متفاوت‌ است و اوقاف برای استان‌هایی که مشکلات مالی دارند بودجه‌هایی را برای توسعه فرهنگ قرآنی اختصاص داده است.



موازی‌کاری موجب هدر رفتن بودجه در فعالیت‌های قرآنی است



ناظر این دوره از مسابقات در ادامه گفت: در سطح عام هم‌‌عرض بودن فعالیت‌های قرآنی کار را برای فعالان منسجم کم می‌کند و برخی موازی‌کاری‌ها باعث هدر رفتن انرژی و بودجه می‌شود که اگر وزارتخانه‌ای خاص به نام قرآن برنامه‌های منسجم قرآنی را پوشش دهد باعث رسیدن از اختلاف‌نظرها به وحدت‌نظر می‌شود، همانگونه که در برخی از کشورهای اسلامی مانند مصر این تجربه وجود دارد البته نباید به صورت تک‌بعدی عمل شود همانگونه که در کشور مصر وزارتخانه به صورت تک‌بعدی و به دور از دخالت و نظارت دولت به فعالیت می‌پردازد.



وی یادآور شد: متأسفانه مشکلی که در سال‌های اخیر به وجود آمده فضای مسابقات معنویت خود را از دست داده و داوران و قاریان به صدا و صوت‌های آهنگین توجه خاص دارند و اهالی قرآن از این مسئله رنج می‌برند به طوری که ما دیگر صدای استاد رفعت را در تلاوت‌ها نمی‌شنویم و تأثیرگذاری و معنویت در تلاوت‌ها کم شده است به گونه‌ایی که گاهی اوقات آرزو می‌کنم تلاوتی را بشنوم که باعث جاری شدن اشکم شود.



فلاح بیان کرد: متأسفانه این گونه ‌کاری‌ها توسط داوران و قاریان رواج یافته در حالی که در مسابقات نباید به دنبال هدف باشیم همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند «مسابقات مقدمه است که به درجه بالاتر برسیم».



وی در پایان تأکید کرد: باید به قرآن به صورت تخصصی‌تر نیز نگاه کنیم و گروه‌ها و صنوف مختلف باید سهم خود را از این داروخانه الهی بگیرند مثلا در 187 آیه قرآن درباره مسائل غذایی و بهداشتی بررسی کرده و برای اساتید فراخوان مقاله داده شد و به صورت تخصصی در این حوزه وارد شده‌ایم.

captcha