به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) فؤاد ایزدی، عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان عصر سهشنبه، 26 آ ذرماه، در سومین همایش ملی «نظریه مردمسالاری دینی» در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در سخنانی با موضوع «دموکراسی امریکایی؛ از نظر تا عمل» با یادآوری اینکه امریکا قدیمیترین دموکراسی دنیا را دارد، گفت: این کشور مدعی است که در ایران، دیکتاتوری حاکم است و عده معدودی بر خلاف خواسته اکثریت در حال حکومت هستند، لذا خوب است ادعای «دموکراتیک بودن» حکومت در خود ایالات متحده امریکا بررسی شود.
وی خاطرنشان کرد: در انتخابات سال 2012 ریاست جمهوری در امریکا هزینه تبلیغات انتخاباتی بالغ بر هفت میلیارد دلار ـ معادل هفت هزار میلیون دلار ـ بود، این در حالیست که حقوق سالانه رئیسجمهور، زیر نیممیلیون دلار است.
ایزدی گفت: این هزینه تبلیغات انتخاباتی توسط مردم تأمین میشود، اما نه همه مردم، بلکه توسط همان به اصطلاح «یک درصد» که حدود 95 درصد از هزینه انتخابات امریکا را تأمین میکنند، در نتیجه، افرادی که در این پروسه، انتخاب میشوند، وامدار این «یک درصد» هستند.
وی ادامه داد: اگر رابطه امریکا با ایران، حدود چهار دهه است که مشکل دارد، به علت این است که سیاستمداران، وامدار یک درصدی هستند که گرایشهای صهیونیستی دارند، لذا امکان ندارد کسی وارد سیستم سیاسی امریکا شده و با ایرانستیزی و بهطور کلی با آن یک درصد، مخالف باشد.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان گفت: اگر در امریکا نهادی معادل شورای نگهبان نداریم، در عوض نوعی از غربالگری صورت میگیرد، که افراد ناهماهنگ با «یک درصد» به سیستم قدرت ورود پیدا نکنند.
وی تصریح کرد: آمار نشان میدهد در 94 درصد موارد کسانی در انتخابات در امریکا پیروز میشوند که نسبت به رقبا پول بیشتری خرج کردهاند، یعنی اگر نامزدی نتواند نظر مساعد «یک درصد» را جلب کند، تنها شش درصد شانس پیروزی دارد، بنابراین سیستم سیاسی امریکا به گونهایست که کاندیداها را وابسته به پول میکند.
ایزدی گفت: در سال 2012، 60 درصد از هزینه انتخابات، صرف تبلیغات تلویزیونی شد، حال، سؤال اینجاست که چرا در ایران، زمان رایگان به کاندیداهای ریاست جمهوری برای تبلیغات تلویزیونی اختصاص مییابد، اما در امریکا چنین امکانی به نامزدها نمیدهند؟ در حالی که بر اساس قانون، شبکههای تلویزیونی باید درصدی از وقت خود را به کارهای عام المنفعه اختصاص دهند.
وی بیان کرد: با اینکه امریکا قدیمیترین دموکراسی را دارد، اما کماکان، سیستم آن دو حزبی است، زیرا «یک درصدهای» جامعه، نیازی به حزب سوم، حس نمیکنند و همین دو حزب، منافع آنان را تأمین میکنند.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان گفت: نشریه «اکونومیست» در گزارشی اعلام کرد که در امریکا برای هر یک دلاری که به سیاستمداران کمک میشود، 200 دلار، سود، حاصل میشود، پس پر سودترین سرمایهگذاری در امریکا سرمایهگذاری بر روی سیاستمداران است.
وی خاطرنشان کرد: در نظرسنجی که روزنامه واشنگتن پست انجام داد، مشخص شد که 85 درصد مردم امریکا خواهان تغییر سیستم سیاسی این کشور هستند، یعنی معتقدند این سیستم، مریض و فاسد است، زیرا یک درصد دارند برای 99 درصد تصمیم میگیرند.
یادآور میشود سومین همایش ملی «نظریه مردمسالاری دینی» با همکاری نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دیروز، سهشنبه 26 آذرماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.