کد خبر: 1349977
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۸
آیت‌الله خاتمی در خطبه اول:

رواج غیبت و افترا در جامعه خلاف آموزه قرآنی «رحماء بینهم» است

گروه سیاسی: خطیب جمعه تهران در خطبه اول با اشاره به مصادیق «رحماء بینهم» افزود: در جامعه‎ای که تهمت، غیبت، افترا و بی آبرو کردن دیگران وجود داشته باشد، اشداء بینهم وجود دارد.


به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، امروز 13 دی‌ماه، در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به آیه «مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ» گفت: این آیه سبک زندگی دینی را در رفتار با دشمنان و دوستان بیان می‌کند.



وی با اشاره به مصادیق رحماء بینهم افزود: در عرصه اجتماعی از جمله مصادیق این کلمه دفاع از یکدیگر است؛ جامعه ای که با همدیگر مهربانند، یکدیگر را تخریب نمی کنند و رحماء بینهم هستند و در جامعه ای که تهمت، غیبت، افترا و بی آبرو کردن دیگران وجود داشته باشد، اشداء بینهم وجود دارد.



امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه جامعه اسلامی باید رحماء بینهم باشد، عنوان کرد: این جامعه باید مدافع یکدیگر در مسئله حق باشند و از حق دفاع کنند.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برخی مصادیق دفاع گفت: دفاع ناسیونالیستی، دفاع نژادی، دفاع فامیلی و دفاع حزبی از جمله دفاع‎هایی است که حق در آنها گم می شود، به طور مثال فرد از برادر و فرزند و فامیل خود دفاع می کند، هر چند آنها ناحق سخن بگویند و در این میان اگر انتخاباتی باشد، فرد می گوید نمره 10 فامیل من به نمره 20 دیگران شرافت دارد.



امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: این نوع دفاع‌ها همان تعصب ناپسند است و در روایات آمده که هر کسی تعصب بورزد، خدا او را با پیشانی بند آتش وارد جهنم می کند.



وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه حمایت خداوند، حمایت از رفتار درست است، گفت: اگر مومنی رفتار نادرستی داشت، نباید از آن رفتار حمایت کرد و خداوند افراد خیانتکار را دوست ندارد.



این عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم با اشاره به جلوه‌های دفاع از مومن عنوان کرد: یکی از این جلوه‌ها این است که فرد در مجلس تخریب شرکت نکند؛ مجلسی که درآن مومنی را بی‌حیثیت می‌کنند، آلوده به گناه است و فرد باید آن مجلس را ترک کند مگر اینکه بتواند وضع را تغییر دهد.



وی با اشاره به مسئله غیبت گفت: کسی که غیبتی را می شنود او نیز غیبت کننده است و امام خمینی(ره) فرمودند که کسی که در مجلس غیبت می نشیند، مرتکب سه گناه می شود؛ او غیبت را می شنود، نهی از منکر نمی کند و دفاع از مومن ندارد.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انفاق مصادیق مختلفی دارد، گفت: انفاق از آبرو از مصادیق انفاق است، اگر انسان ببیند که یک انسان صالح از سوی برخی تخریب می شود، اینجا نباید سکوت کند و باید از آبروی خود بگذرد تا آبروی آن فرد صالح حفظ شود.



امام جمعه موقت تهران در پایان اظهار کرد: نباید اجازه دهیم که ضد ارزشها، ارزش شود و بدانیم کسی که نزد ما دیگری را تخریب می‌کند، مطمئنا نزد دیگران آبروی ما را می برد.

captcha