کد خبر: 1349981
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۷
خطیب جمعه تهران:

علمای اهل سنت خروج تکفیری‎ها از اسلام را اعلام کنند

گروه سیاسی: آیت‌الله خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران گفت: علمای اهل سنت نیز از تکفیری‌ها ضربه می‌خورند و از آنها می‌خواهم به همراه علمای شیعه اعلام کنند که این جنایتکاران خارج از اسلام هستند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیت‌الله سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، امروز جمعه 13 دی‌ماه، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان اینکه باید شعورعزاداری را نگه داشت، گفت: چشمی که برای امام حسین(ع)  و اهل بیت گریه می‌کند، حیف است که به گناه آلوده شود و امیدوارم نورعزاداری در جان ما ثابت و استوار بماند.



وی با اشاره به سالروز قیام 19 دی گفت: 19 دی در حقیقت آغاز جریان انقلاب در مرحله دوم و حرکت بزرگ و جرقه ای در ظلمت بود؛ آفرین بر مردم و حوزه علمیه قم که از السابقون انقلاب شدند.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: قم همچنان سنگر مستحکم دین، بصیرت و ولایتمداری است و بعد از قم امت مسلمان نگذاشتند این جرقه خاموش شود؛ مردم تبریز در اربعین شهدای قم به صحنه آمدند و در اربعین دیگر یزد و دیگران آمدند تا این اولین ها گور شاه را کند.



خطیب جمعه تهران با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) گفت: پیامبر فرمود، من بعد از خود سه نگرانی دارم،  بعد از اینکه راه را شناختید به بیراهه بروید و نیز نگران فتنه های گمراه کننده و کور و فساد اقتصادی و فساد اخلاقی در بین امتم هستم.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: به نظر می‌رسد این نگرانی‌های پیامبر اسلام(ص)، باید برای هر انقلابی دغدغه باشد.



وی افزود: در فتنه 88، باطل لباس حق پوشید و کسانی که روزی خودی بودند برای سقوط نظام ولایی به صحنه آمدند، اما مردم در حماسه 9 دی به صحنه آمدند و فتنه را خنثی کردند.



عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: امسال نیز در سراسر کشور مراسم سالروز 9 دی برگزار شد و باید از مردم کرمان و مردم بهبهان که باشکوه ترین مراسم 9 دی را برگزار کردند، تشکر کنم.



وی با بیان اینکه حماسه 9 دی چند پیام اساسی داشت، گفت: 9 دی حماسه عشق به امام حسین(ع) بود؛ 6 دی سال 88 مصادف با روز عاشورا بود، فتنه گران به عزاداری امام حسین رحم نکردند در حالی که عزاداری ایشان محور وحدت ملت ماست، من در تهران نماز روز عاشورای سال 88 را در یکی از میدان های بزرگ شهر خواندم و مشاهده کردم، تهران میدان جنگ شده است؛ وحشتی که آن روز در تهران بود در جبهه دیده نمی شد.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: فتنه گران روز ابراز عشق به اباعبدالله(ع) را تبدیل به میدان جنگ کردند اما مردم با حضور خود به آنها امان ندادند، لذا فتنه گران و دیگرانی که فتنه گر فرهنگی هستند، بدانند که این مردم نسبت به مقدسات و امامان خود حساس هستند.



خطیب جمعه تهران با ذکر اینکه حماسه 9 دی حماسه بیعت با نظام اسلامی بود، گفت: این حماسه بیعت با ولایت نیز بود، فتنه گران به مصاف با ولایت آمدند و مردم عمیقا احساس کردند اینها با نظام ولایی طرف هستند وعملا نشان دادند که ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: تبری از ولایت‌ستیزان در حماسه 9 دی متجلی شد، در این حماسه همان اندازه که تولی جلوه داشت، تبری از ولایت ستیزان نیز جلوه گر شد.



وی نفرت از بیگانگان مداخله گر را پیام دیگر حماسه 9 دی خواند و افزود: روان شناسی مردم ما چنین است که از بیگانگان مداخله گر بدشان می آید، مردم از اینکه آمریکا از آن سوی دنیا از فتنه گران حمایت کند، ناراحت هستند؛ در فتنه 88 رژیم صهیونیستی و منافقین و سلطنت‌طلبها و دشمنان همه در اردوگاه ضدیت با این ملت وارد شدند.



خطیب جمعه تهران با اشاره به برگزاری کنفرانس ژنو 2 گفت: این کنفرانس برای حل مسئله سوریه است و با فشار آمریکا ایران برای این کنفرانس دعوت نشده است و ایران اسلامی نیز به حضور در این کنفرانس احتیاجی ندارد اما بدون حضور ایران، کنفرانس ژنو 2 قطعا شکست خورده است.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز ایران یک قدرت بزرگ در جهان اسلام است و حضور ایران در هر مجمعی همراه با منطق استدلال و دلسوزی برای مردم است و دنیای استکبار این را نمی خواهد.



این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به جنایت تکفیریها در سوریه گفت: یک تکفیری خود اعتراف کرده که 350 نفر را کشته است و در لبنان و عراق عملیات تروریستی انجام می دهد. به دولت عراق خدا قوت می گوییم که با تروریستها مقابله می کند و به این دولت اعلام می کنیم تروریستها را نابود کنید تا آرامش در عراق حاکم شود؛ سرنخ همه این جنایتها آمریکا است و عامل اجرای توطئه‌های این کشور نیزعربستان است.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پایان با توصیه به علمای اهل سنت افزود: علمای اهل سنت خود نیز از تکفیریها ضربه می خورند و از آنها می خواهم به همراه علمای شیعه اعلام کنند که این جنایتکاران خارج از اسلام هستند.



بنابراین گزارش، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز با اشاره به آیه «مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ» گفت: این آیه سبک زندگی دینی را در رفتار با دشمنان و دوستان بیان می‌کند.



وی با اشاره به مصادیق رحماء بینهم افزود: در عرصه اجتماعی از جمله مصادیق این کلمه دفاع از یکدیگر است؛ جامعه ای که با همدیگر مهربانند، یکدیگر را تخریب نمی کنند و رحماء بینهم هستند و در جامعه ای که تهمت، غیبت، افترا و بی آبرو کردن دیگران وجود داشته باشد، اشداء بینهم وجود دارد.



امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه جامعه اسلامی باید رحماء بینهم باشد، عنوان کرد: این جامعه باید مدافع یکدیگر در مسئله حق باشند و از حق دفاع کنند.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برخی مصادیق دفاع گفت: دفاع ناسیونالیستی، دفاع نژادی، دفاع فامیلی و دفاع حزبی از جمله دفاعهایی است که حق در آنها گم می شود، به طور مثال فرد از برادر و فرزند و فامیل خود دفاع می کند، هر چند آنها ناحق سخن بگویند و در این میان اگر انتخاباتی باشد، فرد می گوید نمره 10 فامیل من به نمره 20 دیگران شرافت دارد.



امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: این نوع دفاع‌ها همان تعصب ناپسند است و در روایات آمده که هر کسی تعصب بورزد، خدا او را با پیشانی بند آتش وارد جهنم می کند.



وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه حمایت خداوند، حمایت از رفتار درست است، گفت: اگر مومنی رفتار نادرستی داشت، نباید از آن رفتار حمایت کرد و خداوند افراد خیانتکار را دوست ندارد.



این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به جلوه‌های دفاع از مومن عنوان کرد: یکی از این جلوه‌ها این است که فرد در مجلس تخریب شرکت نکند؛ مجلسی که درآن مومنی را بی‌حیثیت می‌کنند، آلوده به گناه است و فرد باید آن مجلس را ترک کند مگر اینکه بتواند وضع را تغییر دهد.



وی با اشاره به مسئله غیبت گفت: کسی که غیبتی را می شنود او نیز غیبت کننده است و امام خمینی(ره) فرمودند که کسی که در مجلس غیبت می نشیند، مرتکب سه گناه می شود؛ او غیبت را می شنود، نهی از منکر نمی کند و دفاع از مومن ندارد.



عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انفاق مصادیق مختلفی دارد، گفت: انفاق از آبرو از مصادیق انفاق است، اگر انسان ببیند که یک انسان صالح از سوی برخی تخریب می شود، اینجا نباید سکوت کند و باید از آبروی خود بگذرد تا آبروی آن فرد صالح حفظ شود.



امام جمعه موقت تهران در پایان اظهار کرد: نباید اجازه دهیم که ضد ارزشها، ارزش شود و بدانیم کسی که نزد ما دیگری را تخریب می‌کند، مطمئنا نزد دیگران آبروی ما را می برد.

captcha