کد خبر: 1351734
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۷
فرهادی تصریح کرد:

ضرورت برنامه‌ریزی جامع برای ارائه خدمات بهداشتی درمانی به زائران عتبات

گروه سلامت: رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به ضرورت ارتقای خدمات رسانی به زائران عتبات، گفت: تشرف ماهانه بیش از 100 هزار زائر و حضور حدود 1.5 زائر ایرانی در ایامی چون اربعین در کربلا و نجف نیازمند برنامه‌ریزی جامع و کامل است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) محمد فرهادی، رئیس جمعیت هلال احمر صبح امروز در موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال احمر و در مراسم تودیع معارفه تعدادی از مدیران این جمعیت با اشاره به ورود 1.5 میلیون زائر به عتبات همزمان با اربعین در سال جاری، گفت: خدمات بهداشتی، درمانی در مراکز درمانی و درمانگاهی ما به زائران عتبات در این ایام ارائه شد به طوری که روزانه حدود 4 هزار و 500 زائر در مراکز درمانی هلال احمر معاینه شدند.



وی با اشاره به برپایی مراکز درمانی و بهداشتی به صورت غیر ثابت و موقت در نجف و کربلا همزمان با اربعین حسینی، گفت: خدمات درمانی و بهداشتی مختلفی در حد توان توسط متخصصان اعزامی هلال احمر به زائران ایرانی و غیر ایرانی در این مراکز نیز ارائه شد که البته انتظار می‌رود سطح خدمات رسانی در سال‌های آینده ارتقا یابد و ما برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم.



فرهادی با اشاره به ضرورت آمادگی هلال احمر برای خدمات رسانی به زائران در داخل و خارج کشور به ویژه در مناسبت‌های مذهبی ویژه، گفت: پیش‌بینی برنامه‌های راهنمایی، بهداشتی، درمانی و بودجه به منظور ارائه خدمات به زائران نه تنها در ایام ویژه چون تاسوعا، عاشورا و اربعین و...لازم به نظر می‌رسد بلکه با توجه به انبوه زائران در ایامی چون عید نوروز نیز لازم است.



وی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها خواستار همکاری متقابل با هلال احمر و امضای تفاهم‌نامه در زمینه‌های مختلف امداد و نجات و تربیت نیرو و آموزش‌های امدادی و .. هستند، گفت: عملیاتی شدن بسیاری از این درخواست‌ها و تفاهم نامه‌ها را در دستور کار داریم و موسسه آموزش عالی هلال احمر از ظرفیت بالایی برای برقراری این تعاملات و پاسخ‌گویی به درخواست‌های دیگر کشورها جهت همکاری در این زمینه‌ها برخوردار است.



وی ادامه داد: تربیت نیروهای آگاه برای مدیریت بحران، امداد و نجات، برپایی اردوگاه و آموزش مسایل بهداشت و درمان اضطراری و انجام حمایت‌های روحی و روانی به ویژه در زمان بحران و اضطرار از جمله مواردی است که دیگر کشورها برای همکاری با ما در این زمینه درخواست داده و ما نیز باید بیش از پیش بر این موارد تاکید و اهتمام کنیم.



فرهادی با اشاره به ضرورت برنامه ریزی برای پذیرش بیماران متقاضی دیگر کشورها برای بهره‌مندی از خدمات بهداشتی و درمانی در کشورمان، افزود: اگر چه هلال احمر دارای مراکز درمانی و بهداشتی و توانبخشی در دیگر کشورها است اما به ویژه کشورهای همسایه متقاضی بهره‌مندی از خدمات ما در داخل کشور نیز هستند.



رئیس جمعیت هلال احمر تصریح کرد: هلال احمر نیز با برخورداری از مراکزی چون نورافشار و مرکز جشنواره در داخل کشور نسبت به پذیرش این تقاضاها اقدام می‌کند.



وی با اشاره به تحول برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به متقاضیان خارجی، افزود: تقاضاها و توقع کشورهای دیگر به ویژه کشورهای همسایه برای بهره‌مندی از این‌گونه خدمات در کشور ما نیازمند توجه ویژه به این بخش است و ما با برنامه‌ریزی لازم آن را دنبال می‌کنیم.



فرهادی در ادامه با تقدیر و تشکر از خدمات و فعالیت مدیران قبلی در بخش‌هایی چون مرکز پزشکی و حج و زیارت هلال احمر، موسسه اموزش عالی هلال احمر و سازمان امداد و نجات، گفت: از تجارب این افراد استفاده می‌‌شود.



وی با اشاره به گستردگی مسایل عتبات نسبت به مسایل حوزه حج، گفت: اگر چه در حج تمتع شاهد حدود 100 هزار نفر هستیم اما کربلا و نجف که ماهانه بیش از 100 هزار زائر دارند و در مناسبتی چون اربعین نیز حدود 1.5 زائر فقط از ایران به انجا مشرف می‌شود نیازمند برنامه‌ریزی جامع و کامل است.



فرهادی افزود: خدمات رسانی به زائران در قالب ساخت تشکیلات درمانی جدید در عراق نیازمند اعتبارات است و با تامین ان ما نیز در ساخت و اتمام پروژه‌هایی که از قبل برای ساخت آنها توافق شده بود اهتمام می‌کنیم.



وی گفت: ساخت تعدادی بیمارستان و درمانگاه در دستور کار بوده از قبل که عراق از ما در این زمینه طلب‌خواهی می‌کند و ما نیز با برنامه ریزی و تعیین تقدم و تاخر برای تحقق آنها برنامه‌ریزی می‌کنیم تا امکان بهره‌مندی زائران از این امکانات فراهم شود.



 

captcha