کد خبر: 1352311
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۵
قالیباف:

اصرار بر نظرات شخصی به تاراج بردن بیت‌المال و دزدی مدرن است

گروه اجتماعی: قالیباف گفت: تصمیم غلط، اصرار بر نظرات شخصی و کم کاری به تاراج بردن بیت المال و نوعی دزدی مدرن محسوب می‌شود


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سیزدهمین همایش برنامه ریزی کلان شهرها امروز 18 دی ماه با حضور محمد باقر قالیباف، شهردار تهران، احمد مسجد جامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، صلاحی، معاون توسعه و برنامه ریزی شهردار تهران و معاونان برنامه ریزی و کارشناسان 15 کلان شهر در دفتر مرکزی شهرداری تهران برگزار شد.



در ابتدای این مراسم صلاحی، معاون توسعه و برنامه‌ریزی شهرداری تهران طی سخنانی اظهار کرد: طبق سرشماری سال 90، 71 درصد جمعیت کشور شهری و 29 درصد روستایی‌اند. همچنین 15 کلان شهر در کشور وجود دارد که از این بین هشت شهر بیش از یک میلیون نفر جمعیت و هفت شهر بیش از 500 هزار نفر جمعیت دارد.



صلاحی بر ضرورت تشکیل اتحادیه معاونین برنامه‌ریزی کلان شهرها تاکید کرد و گفت: تنوع ماموریت و خدمات در هیچ نهاد و مرکزی قابل قیاس با شهرداری نیست. یکی از نتایج مطلوب این جلسه می‌تواند ایجاد اتحادیه معاونین برنامه‌ریزی کلان شهرها باشد که موجب تبادل نظر و تجربه شود.



در ادامه این مراسم محمدباقر قالیباف، شهردار تهران نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: اهمیت و حساسیت کار در شهرداری‌ها ما را بر آن می‌دارد که برای حل مشکلاتمان صرفا برنامه‌ریزی خشک نداشته باشیم اگر بخواهیم صرفا با عدد و رقم و با یک نگاه ساختار گرایانه پیش رویم، قادر به حل مشکلات شهرمان نخواهیم بود.



وی با تأکید بر اینکه ارتباط شهرداری‌ها تنها با ساختمان‌ها و فضاهای شهری نیست بلکه مخاطب ما شهروندان هستند، اظهار کرد: ارتقای کیفیت زندگی مادی و معنوی شهروندان صرفا با نگاه ساختار گرایانه به جایی نمی‌رسد، باید دقت کنیم نوع نگرش و تحلیل ما از موضوعات در حل مسائل به ما کمک کند.



قالیباف به اضافه شدن جمعیت در یک نقطه مکانی اشاره و عنوان کرد: مشکل چند برابر شدن جمعیت در یک نقطه را نمی‌توان با بالا بردن تصاعدی فعالیت‌ها جبران کرد. نگاه ساختارگرایانه جوابگوی این تمرکز جمعیت نیست.



تغییر در نگرش‌ها سبب حل مشکلات می‌شود



وی توجه به عنصر انسانی و روابط اجتماعی را از مهمترین مفاد برنامه دوم شهرداری تهران برشمرد و گفت: ما احتیاج به حفظ سرمایه‌های اجتماعی خود ــ که همان اعتماد مردم است ــ داریم. تغییر در نگرش‌ها سبب حل مشکلات می‌شود.



قالیباف با تأکید بر اینکه تهران، شهری نیست که مردم بتوانند در آن راحت، زندگی کنند، اظهار کرد: در سازماندهی سیاسی فضایی، نگاه ما نباید صرفاً کالبدی، تراکمی و حجمی باشد. مشکل ما این است که توزیع فضای قدرت را حل نکرده‌ایم. انتقال پایتخت به شهر دیگر تنها سبب ایجاد هزینه برای مردم و جامعه می‌کند؛ ما نیاز به توزیع فضای قدرت در کشور داریم.



قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود توجه به درون سازمان‌ها را دارای اهمیت فراوانی خواند و گفت: اگر نتوانید ایده‌های خود را درون سازمان‌هایتان اجرایی کنید مطمئنا در سطح شهر هم نمی‌توانید عملکرد خوبی داشته باشید. منابع انسانی و توجه به کارآمد کردن آنان برای ما اهمیت زیادی دارد.



شهردار تهران، معاونان برنامه‌ریزی شهری را به نظارت بر اجرا فرا خواند و گفت: نسبت به اجرای برنامه‌ها باید وفادرانه عمل کنیم و با هر حرف و سخنی تغییر مسیر ندهیم.



دزدی مدرن



قالیباف در پایان سخنان خود بر ضرورت استفاده از خرد جمعی تاکید و تصریح کرد: تصمیمات افرادی که پیش از شما در این سمت‌ها بوده‌اند را ناآگاهانه و بدونه دلیل نقض نکنید؛ تصمیم غلط، اصرار بر نظرات شخصی و کم کاری به تاراج بردن بیت‌المال و نوعی دزدی مدرن محسوب می‌شود. با همدلی و همکاری سعی کنیم از تجربیات یکدیگر استفاده کنید.



سخنران پایانی این مراسم احمد مسجد جامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران بود.



وی بر ضرورت استفاده از برنامه منعطف در مدیریت شهری تاکید کرد و گفت: برنامه منعطف تمرکز گرا نیست و در نسبت با محیط تعریف می‌شود. با هزینه‌های کمتر می‌توان اعتماد بیشتری آفرید.

captcha