حجتالاسلام والمسلمین قاسم جعفرزاده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در خصوص تدوین طرح جامع ملکوت گفت: یکی از وظایف مهم نهادهای دینی و علمی کشور در راستای پایهگذاری تمدن اسلامی، ترویج، تبیین و تعمیق اندیشه اسلامی آحاد مختلف جامعه اسلامی است. این هدف زمانی محقق میشود که انسان مسلمان به یک منظومه معرفتی از اندیشه اسلامی دست یابد تا بتواند نظامهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی اسلام را ذیل آن تحلیل و بررسی کند.
وی ادامه داد: کسی که روح این نظام فکری اسلامی را بشناسد، میتواند در مورد این نظامها هم سخن بگوید و آنها را بازگو کند. مبنای اندیشه و تفکر اسلامی در اختیار این چنین فردی است و از این جهت آن فرد میتواند پاسخگوی شبهات مطرح شده باشد و اگر نتوانست پاسخگو باشد، پذیرای شبهه و اشکال هم نباشد.
تشویق اندیشمندان به مطالعه آثار آیتالله جوادیآملی
وی تصریح کرد: با این چشمانداز، یکی از راههای سوق دادن اندیشمندان، نخبگان و دانشجویان کشور به مطالعه آثار دینی، برگزاری جشنوارهها، نشستها و دورههای مختلف آموزشی و پژوهشی است و جشنواره ملکوت هم در این فضا راهاندازی شد تا با محوریت مبانی افکار، اندیشه و آثار استاد فرزانه، مفسر و حکیم معاصر، حضرت آیتالله جوادی آملی به این مهم دست یابد.
دبیر علمی طرح جامع جشنواره ملکوت با بیان اینکه در قدم اول با درنظر گرفتن سیر منطقی و ترتب معرفتی و سطح علمی و دینی مخاطبین، یک سیر مطالعاتی از آثار موجود ایشان باید تهیه و تدوین می شد، تصریح کرد: برای این منظور یک برنامه کوتاهمدت و یک برنامه بلندمدت در حال آماده شدن است و تلاش بر این است تا با یک برنامهریزی مناسب علمی و طی یک زمانبندی مناسبی به هدف خود که انتقال نظام معرفتی اندیشه اسلامی و شیعی از اندیشه و آثار استاد آیتالله جوادی آملی است، دست یابیم.
تدوین سیر جامع مطالعاتی منظومه فکری آیتالله جوادیآملی
وی اظهار کرد: به فضل خدای متعال، تدوین سیر جامع مطالعاتی و سرشاخههای اصلی آن را مشخص کردهایم و از نخبگان حوزوی و دانشگاهی و شاگردان درجه اول استاد جوادی که از مبانی اندیشه ایشان شناخت وافری دارند، استفاده کردهایم تا ساختار اصلی اندیشه ایشان را در قالب سیر مطالعاتی مدون در آوریم که این مهم تقریبا در قدمهای آخر است.
وی در پایان گفت: آنچیزی که باقی مانده، سر شاخههای فرعی است. به عنوان مثال ما اگر در مقسم اصلی، انسانشناسی و هستیشناسی را داشته باشیم، میتوانیم ذیل آنها موارد متعدد و شاخههای فرعی مباحث را با نظم و ترتیب منطقی استخراج و معرفی نماییم. در این راه از همه اندیشمندان و صاحبنظرانی که مایل هستند با راهنماییهای علمی خود در تدوین هر چه بهتر این سیر مساعدت کنند، دعوت مینماییم که در این جشنواره مشارکت کنند.