آیتالله محسن غرویان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با اشاره به اهمیت استحکام ساخت درونی نظام گفت: ما از نظر تئوریک و علمی از تفکر قوی و متقنی بر اساس فلسفه، فقه و معارف اسلامی برخوردار هستیم که می توانیم با این اندیشهها ساخت درونی نظام را مستحکمتر کنیم.
وی اظهار کرد: امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در طول سالیان گذشته این فکر و اندیشه اسلامی را تبیین کردهاند و همچنین حوزههای علمیه نیز به گسترش تفکر اسلامی همت گماردهاند.
چارچوب فکری نظام ولایت فقیه؛ از مؤلفههای ساخت درونی نظام
آیتالله غرویان یکی از مؤلفههای اصلی ساخت درونی نظام را ساختار و چارچوب فکری نظام ولایت فقیه دانست و گفت: نظریه ولایت فقیه پایههای محکمی دارد و استدلالهای عقلی و نقلی آن فراوان است و میتواند نه تنها هرگونه شبههای را پاسخ دهد، بلکه چالشهای متوجه نظام را نیز رفع کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: ما متفکرین فراوانی داریم که از نظر تئوریک میتوانند با منطق از این نظام فکری دفاع کنند؛ اساتید حوزه و دانشگاه و پژوهشگران فراوان در سراسر کشور سرمایههای فکری نظام جمهوری اسلامی هستند.
عضو هیئت علمی مؤسسه علمی - پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: یک نظام اگر بخواهد از درون مستحکم شود، باید از نظر فکری و نرمافزاری و چارچوب سختافزاری مستحکم باشد؛ فکر و اندیشه میتواند یک نظام را در برابر چالشهای مختلف و امواج گوناگون حفظ کند.
تأکید بر ضرورت حفظ وحدت
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با ذکر اینکه حفظ وحدت یکی از مؤلفههای استحکام ساخت درونی نظام است، افزود: ما متأسفانه با یکدیگر درگیری زیادی داریم؛ نیروهای انقلاب به جای همافزایی به تخریب یکدیگر روی میآورند و به این وسیله سبب تضعیف ساختارهای نظام و تضعیف خود میشوند.
آیتالله غرویان اظهار کرد: اگر درون نظام نیروهای انقلاب با یکدیگر منسجم شوند، در پیشرفت کشور خللی وارد نمی شود و اگر سعی و تلاش همه بر این استوار شود که نقاط ضعف یکدیگر را برجسته و بزرگ کنند، در ساخت درونی نظام با چالش روبرو خواهیم شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: باید تأکید بر این نقاط اشتراک، وحدت و انسجام باشد و کاری نکنیم که اختلاف سلیقهها منجر به تضعیف ساختار نظام شود؛ اگر با یکدیگر منسجم شویم دشمن از بیرون نمیتواند اقتدار جمهوری اسلامی را بشکند و باید بیشتر از همیشه جامعه را نیز به سمت وحدت و انسجام هدایت کرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه علمی - پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه در جامعه ما تبادل اطلاعات و افکار و رفتوآمد فلسفهها وجود داشته و دارد، گفت: نمیتوان مانع از ورود این فلسفهها شد؛ این افکار مختلف مانند فلسفه انسانشناختی و جهانشناختی دائماً وجود دارد و در رسانهها و فضای مجازی نیز به وفور این مطالب در معرض دید مردم قرار دارد.
تبادلات حوزه و دانشگاه در مسائل مختلف افزایش یابد
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت تبادل نظر حوزه و دانشگاه در مسائل مختلف افزود: اگر این دو پایگاه مهم علمی با یکدیگر تبادل نظر داشته باشند از چنان استحکام و اتقان فکری برخوردار هستیم که میتوانیم در برابر طوفان و امواج فکری دنیا مثل لیبرال دموکراسی و اومانیسم و غیره مقاومت کنیم.
آیتالله غرویان اظهار کرد: چارچوبهای فکری جمهوری اسلامی محکم است و باید اتاق فکر تشکیل شود و از نیروهای فکری برای این مسئله استفاده کرد، اگر این اتاق فکر مستحکم درونی را داشته باشیم و کرسیهای نظریهپردازی و جنبشنرم افزاری را جدی بگیریم، در برابر امواج فکری و فلسفی دنیا میتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم.