ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در بخش ابتدایی مصاحبه خود با تأکید بر لزوم افزایش آگاهی نسبت به وقف و آثار حسنه آن در جامعه، گفت: وقف میتواند معضلات مالی مؤسسات قرآنی بهخصوص بحث مکان آنان را با سمت و سو دادن به موقوفات قرآنی در وقفهای جدید توسط خیران را تا حدودی کاهش دهد.
وی در رابطه با چگونگی سازماندهی مؤسسات قرآنی ـ مردمی عنوان کرد: دومین عاملی که در گسترش مؤسسات قرآنی در سطح جامعه تأثیرگذار خواهد بود، ایجاد گروه فکری است تا در راستای آن ایدههای سازنده جهت سازماندهی مؤسسات قرآنی صورت گیرد.
یاراحمدی در بخشی دیگری از صحبتهای خود به وقف مؤسسات قرآنی جهت توسعه فرهنگ قرآنی اشاره کرد و افزود: عملاً با سطحبندی مؤسسات قرآنی، اطلاعاتی در اختیار متولیان قرآنی کشور قرار میگیرد که با آن میتوانند به تجزیه و تحلیل برنامهها بپردازند؛ ناگفته نماند وقتی واقف در حال حیاتش مؤسسه خود را وقف کند هم به جامعه خدمت کرده، تا مشمول ثواب اخروی باشد و از همه مهمتر فرهنگ قرآنی بیش از پیش توسعه مییابد.
بخش اول مصاحبه را اینجا ببنید!
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه گفتوگوی خود با ایکنا به نحوه ایجاد اعتماد سازمان اوقاف به مؤسسات قرآنی اشاره کرد و افزود: وقتی مؤسسه قرآنی وقف شود، اعتماد سازمانهای کشور نسبت به مؤسسات قرآنی ایجاد خواهد شد؛ زیرا ظرفیت و توانایی این مراکز در اختیار نهادها قرار میگیرد تا براساس آن به عقد تفاهمنامه جهت اعمال برنامههای قرآنی بپردازند.
لزوم ارتقای فعالیتهای قرآنی نهادهای دولتی جهت تخصصی عمل کردن مؤسسات
وی با بیان اینکه این پروسه و فرآیند قطعاً به ارتقای فعالیتهای قرآنی دستگاهها و نهادهای دولتی منجر خواهد شد، گفت: باید یادآور شد که با تحقق این مهم نقشدهی و تخصصی عمل کردن مؤسسات قرآنی سبب میشود.
یاراحمدی با تأکید بر لزوم شناسایی ضعفهای مدیریتی در مؤسسات قرآنی اظهار کرد: ناگفته نماند که پس از تخصصی عمل کردن مؤسسات قرآنی، رقابت میان این دست از مراکز اتفاق میافتد که منجر به شناسایی ضعفها و آسیبهای مدیریتی در این مؤسسات خواهد شد.
وجود خلأ اطلاعات لازمه از مؤسسات قرآنی
وی در رابطه با چگونگی تقلیل مشکلات مؤسسات قرآنی گفت: در واقع خلأ اطلاعات لازمه از مؤسسات قرآنی موجب عدم تقلیل مشکلات این دست از مراکز قرآنی میشود که اگر این مهم گسترش یابد با توانمندی مؤسسات مواجه نخواهیم شد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: بهطورکلی لازمه است تا متولیان قرآنی کشور که وظیفه صدور مجوز مؤسسات را به عهده دارند، این پروسه را طی کند و ساماندهی و نقشدهی به مؤسسات را بهطور جدی دنبال کنند.
ضرورت ساماندهی مؤسسات قرآنی جهت سیاستگذاریهای کلان
یاراحمدی با بیان اینکه مؤسسات قرآنی ـ مردمی ساماندهی شوند، مطرح کرد: در گام اول باید مؤسسا ت قرآنی را ساماندهی کنیم سپس جایگاهی برای منجر عمل آنان تعریف شود؛ در گام دوم باید اطلاعات کافی را به صورت جامع فراهم کنیم تا طبق مذاکرات لازمه میان مؤسسات و دستگاههای دولتی اهم برنامهها سیاستگذاری شود.
وی افزود: دو تشکل قرآنی کشور باید در اعمال برنامههای مؤسسات قرآنی به تفاهم برسند و یک وحدت رویه را برای ورود این مرکز به سطح علمی تخصصی ایجاد کنند؛ در واقع آییننامه نظارتی برای برخورد با مؤسسات قرآنی لازم است.
یاراحمدی در رابطه با نوع حمایت اوقاف از مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: لازم است تا طرح جامعی برای مؤسسات قرآنی اجرایی شود که براساس آن نسبت به استعدادها و ظرفیتهای مخاطبان قرآنی عمل کنند؛ سازمان اوقاف بهعنوان یکی از ارگانهای فعال در حوزه قرآنی و علاقهمند است تا مؤسسات را در راستای توسعه فرهنگ قرآنی حمایت کند.
قراردهی امکانات لازمه را در اختیار مؤسسات قرآنی از سوی اوقاف
وی در ادامه بیان کرد: اوقاف میتواند امکانات لازمه را در اختیار مؤسسات قرآنی قرار دهد تا در مسیر اهدافشان بهصورت سازنده گام بردارند؛ ناگفته نماند که موقوفات قرآنی محدود است و آن تعداد هم که وجود دارد، قید زمان و مکان مشخص دارد.
یاراحمدی در پایان یادآور شد: با وقف کردن مؤسسات قرآنی ـ مردمی، فعالیتهای قرآنی گسترش مییابد و در طول تاریخ جاودانه خواهد ماند؛ بهطور کلی در صورتیکه میزان تجربه مؤسسات قرآنی معین شود، طرحهای گسترده به این دست از مراکز ابلاغ و اجرایی میشود که تحقق این مهم منجر به توسعه فرهنگ قرآنی خواهد شد.
اخبار مرتبط
.............................................................
کاهش معضلات تملک مؤسسات قرآنی با وقف/ موقوفات قرآنی تبلیغ شوند
جامعه القرآن؛ بزرگترین موقوفه قرآنی کشور/ وقف، توان جذب نخبگان را افزایش میدهد
وقف مؤسسات قرآنی فرهنگسازی شود/ توجه به تولید محصولات فرهنگی در حوزه قرآن