کد خبر: 1359078
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۰
حسن محمدی بیان کرد؛

حضور 400 موسسه قرآنی کشور در دوره مهارت‌افزایی مدیران قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور اظهار کرد: برای حضور در دوره مهارت‌افزایی مدیران قرآنی کشور «اتقان» 723 موسسه ثبت نام کرده‌‌اند که از این تعداد، 400 موسسه انتخاب و برای شرکت در این دوره حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری دوره مهارت‌افزایی مدیران قرآنی کشور «اتقان» امروز، 24 دی‌ماه با حضور سیدعلی سرابی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور، مجتبی منتظری، مدیر دوره مهارت‌افزایی مدیران قرآنی کشور و حبیب‌الله عزیزی، رئیس کمیته این اتحادیه و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات خبرگزاری بین‌المللی قرآن برگزار شد.

بر اساس این گزارش، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در ابتدای این نشست با اشاره به دوره مهارت‌افزایی مدیران قرآنی کشور که با عنوان «اتقان» برگزار می‌شود، اظهار کرد: این دوره آموزشی که در جهت ارتقای مهارت‌های مدیران قرآنی کشور است، پیش از یک سال است که مصوب شده و بحث تدوین دروس و جلسات آموزشی آن نیز از یک سال پیش انجام شده است.

رشد چشم‌گیر و جهش‌گونه‌ موسسات قرآنی

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور ادامه داد: یکی از اهدافی که منجر به تشکیل این دوره آموزشی شد ارتقای توأمان کمی و کیفی موسسات قرآنی بود، زیرا این موسسات در سال‌های اخیر رشد چشم‌گیر و جهش‌گونه‌ای داشته‌‌اند.

وی یادآور شد: همچنین در سال‌های اخیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تشکل شده که این شورا بالاترین شورای سیاست‌گذاری بود و ساختار معاونت قرآن و عترت که آرزوی فعالان قرآنی بوده است نیز موجب شده تا در این سال‌ها شاهد رشد چند برابری موسسات قرآنی باشیم تا جایی که این موسسات از کمتر از 100 موسسه، در حال حاضر به بیش از دو هزار موسسه قرآنی افزایش یافته است.

محمدی با بیان اینکه یکی از چالش‌های موجود در حوزه موسسات قرآنی لزوم ارتقای کیفی این موسسات است، گفت: یکی از نکات مهم برای ارتقای کیفیت موسسات قرآنی و ایجاد نظم و انسجام در فعالیت موسسات قرآنی مربوط به حوزه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری می‌شود، زیرا به هر حال موسسات قرآنی باید از این جهات مجهز بوده و بتوانند روی پای خود بایستند.

استفاده موسسات قرآنی از ظرفیت یکدیگر

وی با بیان اینکه برگزاری این دوره آموزشی موجب می‌شود تا موسسات با ظرفیت هم بیشتر آشنا شوند، اظهار کرد: این دوره آموزشی با تجمیع بیش از 400 موسسه قرآنی برگزار خواهد شد، البته زمانی که این موسسات با حضور در این دوره آموزشی با ظرفیت هم آشنا شوند، می‌توانند از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند.

مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآن و عترت کشور عنوان کرد: همچنین در این دوره آموزشی تلاش داریم تا بحث‌های آکادمیک را نیز وارد کنیم، زیرا یکی از انتقاداتی که همواره به موسسات قرآنی وارد بوده این است که موسسات قرآنی تاکنون نتوانسته‌اند خود را با شیوه‌های آموزشی مدرن تطبیق دهند و رشد داشته باشند و بسیاری از این موسسات هنوز در شیوه‌های سنتی خود باقی مانده‌اند.

حضور اساتید طراز یک در دوره

وی با یادآوری اینکه برای این دوره آموزشی از اساتید مدیریت استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: تلاش داریم تا در این دوره آموزشی، هم مسائل آکادمیک و هم مسائل فرهنگی روز را که مربوط به موسسات قرآنی و مدیران این موسسات است را دنبال کرده و به صورت بومی‌شده در اختیار موسسات قرآنی قرار دهیم و همچنین تلاش داشته‌ایم تا از اساتید طراز یک که در حوزه مدیریت اسلامی ورود داشته‌اند، بهره بگیریم.

ثبت نام 723 موسسه قرآنی

محمدی با عنوان این مطلب که این دوره آموزشی نخستین دوره با این عنوان نیست، اظهار کرد: در سال 89 نیز چهار دوره مختصر برگزار کرده‌ایم، اما در این دوره با یک حجم ملی روبرو هستیم؛ تا جایی که به دلیل تعداد بالای ثبت نام کنندگان، امکان ثبت نام از طریق سایت قطع کردیم و با این حال 723 موسسه ثبت نام داشته‌اند که در نهایت مجبور هستیم از میان این موسسات 400 موسسه را انتخاب و در این دوره آموزشی مشارکت دهیم.

بنابر این گزارش، در ادامه این نشست خبری مجتبی منتظری، مدیر دوره مهارت‌افزایی مدیران قرآنی کشور به بیان مطالبی درباره این دوره آموزشی پرداخت و گفت: این دوره مهارت‌افزایی با هدف دانش‌افزایی مدیران و فعالان قرآنی کشور برگزار می‌شود و اعتقاد داریم که این دوره می‌تواند به ارتقای سطح علمی و کمی و کیفی مدیران موسسات قرآنی منجر شود.

وی ادامه داد: وقتی 400 مدیر قرآنی همزمان در یک مکان و به مدت سه روز گردهم بیایند، می‌توانند با آموزش‌هایی که به آنها ارائه می‌شود و فضای هم‌افزایی که برای آنها ایجاد می‌شود، به گسترش فعالیت‌های قرآنی در کشور بپردازند.

پیش‌بینی 10 سرفصل آموزشی برای مدیران موسسات قرآنی

منتظری با یادآوری اینکه 10 سرفصل آموزشی برای مدیران موسسات قرآنی پیش‌بینی شده است، عنوان کرد: مفهوم‌شناسی فعالیت‌های قرآنی، اتقان و استقامت قرآنی، مدیریت از منظر قرآن و اهل بیت(ع)، سبک زندگی قرآنی، اصول و مبانی مدیریت، کلیات آموزش قرآن، مدیریت فرهنگی، نگرشی دیگر به قرآن و سبک زندگی در منظومه فکری مقام معظم رهبری از جمله سرفصل‌های این دوره آموزشی هستند.

وی یادآور شد: حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون سابق قرآن و عترت وزارت ارشاد، صفارهرندی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت‌الله سیدصمصام الدین قوامی، خواجه‌پیری، رئیس سابق مرکز توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی کشور، کاویانی از اساتید حوزه مدیریت، علی رضائیان، محمدحسین فریدونی، حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی، حجت‌الاسلام نخاولی و معاف از اساتیدی هستند که در این دوره‌ آموزشی به تدریس می‌پردازند.

همچنین، حبیب‌الله عزیزی، رئیس کمیته آموزش اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در این نشست خبری اظهار کرد: یکی از کارهای ارزشمندی که از زمان تشکیل کمیته آموزش اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور دنبال شد، برگزاری دوره آموزشی ویژه مدیران موسسات قرآنی بوده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از مسئولان و کارشناسان قرآنی معتقد بودند که کمبود امکانات موجب شکوفایی موسسات قرآنی نمی‌شود، افزود: ما در اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور به این نتیجه رسیده‌ایم که به جای تمرکز بر امکانات باید به مدیریت توجه داشته و به ارتقای سطح مدیریت و بهره‌وری فعالیت‌های قرآنی بپردازیم.

هنوز تا آرمان‌های نظام در فعالیت‌های قرآنی فاصله داریم

عزیزی ادامه داد: هر چند که تاکنون فعالیت‌های بسیار خوبی در حوزه قرآنی انجام شده، اما به هر حال ما هنوز با آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی ایران و مطالبات مقام معظم رهبری فاصله زیادی داریم و وضعیت ما باید به گونه‌ای باشد که همان گونه که در کشورهای عرب‌ زبان زمانی که مردم با هم صحبت می‌کنند با استناد به قرآن حرف می‌زنند، مردم کشور ما نیز باید در صحبت‌های خود به آیات قرآن استناد داشته باشند و این جامعه یک جامعه ایده‌آل قرآنی خواهد بود.

وی در این بخش از سخنان خود با عنوان این مطلب که ما هنوز به استانداردهای لازم در زمینه آموزش قرآن نرسیده‌ایم، ادامه داد: باید تلاش کنیم تا در اجرای فعالیت‌های قرآنی و به ویژه در آموزش قرآن به استانداردهای لازم برسیم.

رئیس کمیته آموزش اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه حفظ قرآن و تربیت حافظان قرآن کریم، اظهار کرد: اگر در این حوزه نگاه کارشناسانه داشته باشیم، به این نتیجه می‌رسیم که کارشناسی‌ترین نوع آموزش قرآن در بحث حفظ است و باید بتوانیم در میدان حفظ قرآن گام‌های جدی و معقول برداریم.

وی یادآور شد: به نظر می‌رسد مقوله آموزش و فهم قرآن کریم خود به خود حل شده است و جامعه ما باید گمان کند که اگر امام زمان(عج) ظهور کردند و از مسلمانان خواستند که قرآن را حفظ کنند، همچنین در حال حاضر مقام معظم رهبری به عنوان نماینده ایشان هستند و اگر ایشان فرموده‌اند که باید 10 میلیون حافظ قرآن در کشور تربیت شود، پس باید به این فرمان لبیک بگوییم و یک حرکتی در این زمینه انجام دهیم.

captcha