کد خبر: 1360362
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۸
حجت‌الاسلام سمیعیان:

طلاب حافظ قرآن در دروس و منابر تبلیغی موفق‌تر از سایرین هستند

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر مدرسه علمیه قرآنی علی ابن موسی‎‏الرضا(ع) با بیان این که طلاب حافظ قرآن در دروس خود موفق‌تر از سایر طلاب هستند، عنوان کرد: منابر این طلاب چون مستند به آیات قرآن است، مخاطب بیشتری دارد.


حجتالاسلام والمسلمین مصطفی سمیعیان در گفت‌وگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: از عصر ائمه اطهار(ع)، بزرگان ما نسبت به قرآن اهتمام فراوانی داشتهاند و لذا وقتی به گذشته بر می‏گردیم مشاهده میکنیم که مباحث تفسیری و قرائت و تجوید، جز لاینفک حوزه‏ها و زندگی بزرگان حوزه است.



وی افزود: حوزه ما هیچ وقت با قرآن بیگانه نبوده است و این حجم از کتب تفسیری و قرآنی از بزرگان حوزه، بیانگر انس بزرگان ما با مفاهیم قرآنی است.



سمیعیان یادآور شد: طلاب نسل جدید هم همیشه این انس را با قرآن حفظ کرده و کمتر طلبه‏ای را می‏توان یافت که نسبت به انس با قرآن ضعف داشته باشد؛ زیرا لازمه طلبگی انس با قرآن است؛ لیکن نکته‏ای که در باب حضور بیشتر قرآن در حوزه‎ها بیان می‏شود، نسبت به افزایش رشته‎ها و دروس قرآنی در حوزه است.



مدیر مدرسه علمیه قرآنی علی ابن موسی‎‏الرضا(ع) اظهارکرد: باید برنامه‎ای تنظیم شود که همه طلاب بتوانند از خرمن پرفیض قرآن بهره ‏‎ببرند و از سفره معنوی آن کامیاب شده و آموزه‎های قرآنی را با زندگی خود و امروز تطبیق دهند.



تمسک به قرآن؛ بهترین راه برای مقابله با جریانات تکفیری



سمیعیان یادآور شد: قرآن زبان مشترک تمام فرق اسلامی است و با توجه به وقوع بیداری اسلامی از یک سو و فعالیت جریانات وهابیت و تکفیری از سوی دیگر ضرورت پرداختن به قرآن، بیش از هر روز دیگری حس می‌شود؛ چرا که با تمسک به قرآن می‌توان در مقابل اندیشه انحرافی این جریانات مقاومت کرد.



زمانی که به آموزه‌های قرآنی در جامعه عمل نشود قرآن مهجور است



مدیر مدرسه علمیه قرآنی علی ابن موسی‎‏الرضا(ع) قم بیان کرد: یکی از بحث‎هایی که در باب مهجوریت قرآن مطرح می‎شود در زمینه عدم نهادینه شدن فرهنگ زندگی قرآنی و جامعه قرآنی است؛ اگر زندگی و جامعه ما قرآنی نباشد راهی جز سقوط نخواهیم داشت و اگر قرآن در افعال، رفتار، کردار و نهادهای ما نهادینه نشده باشد، قطعا قرآن در بین ما مهجور است، حال چه این نهاد حوزه باشد یا یک خانواده.



قرآن باید متن دروس حوزوی باشد



وی گفت: اگر در بدنه حوزه به قرآن نگاهی مثل دروس جنبی شود، قطعا ظلم به قرآن است، قرآن از حاشیه باید به متن دروس بیاید و اساس همه برنامه‏ریزی‏های تحصیلی باشد؛ تمام دروس باید حول محور قرآن و معارف اهل بیت(ع) باشند.



طلاب حافظ قرآن در دروس و منابر تبلیغی خود موفق‌تر از سایر طلاب هستند



این استاد حوزه بیان کرد: انس با قرآن انس با خالق است اگر طلاب این انس را با خود همراه سازند قطعا در تحصیل و تبلیغ از تمام طلاب همطراز خود بالاتر خواهند بود؛ مدرسه علی بن موسی‏الرضا(ع) یک مدرسه قرآنی است که در آن حافظان قرآن حضور دارند، به وضوح در این سالها مشاهده شده است که بدون هیچ گونه اغراق و بزرگنمایی، طلاب حافظ در تمام دروس خود موفق‌تر از دیگران هستند؛ منبرهای آنان در عین جوانی بسیار پرمغز و پرحکمت است زیرا تمام سخنان آنها بر پایه آیات قرآنی بیان شده است و مخاطبان بیشتری دارد، وقتی که طلاب روی این آیات کار می‎کنند با هر تفکر روی یک آیه یک مطلب جدید استنباط می‏کنند.



مدیر مدرسه علمیه قرآنی علی ابن موسی‎‏الرضا(ع)  اظهارکرد: تبلیغ قرآنی بدون شک بهترین نوع تبلیغ است؛ چون زبان قرآن، زبان بین‏المللی و تقریبی است که هیچ مسلمانی نمی‏تواند به آن ایرادی وارد کند؛ همچنین معنویت قرآن باعث جلب افراد با هر گرایشی می‌شود.



این استاد قرآنی حوزه بیان کرد: طلاب باید خواندن حداقل یک ساعت قرآن را در برنامه زندگی خود قرار دهند زیرا هیچ چیزی در زندگی مثل انس با قرآن، روح و جان طلاب را پاکیزه و معطر نمی‏کند؛ تمام بزرگان ما به واسطه همین انس با قرآن به این درجات معنوی رسیده‎اند.

captcha