احسانالله برزگرپیشه، عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با تعامل مدیران فرهنگسرای قرآن و مدیران مؤسسات قرآنی، گفت: تا کنون تعامل چشمگیری بین این مراکز صورت نگرفته است و این تعامل را میتوان با در اختیار قرار دادن فضای مناسب از سوی شهرداریها در فرهنگسراهای هر شهر به مؤسسات قرآنی ایجاد کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: فرهنگسرای قرآن با استفاده از دانش و تخصصی که مربیان قرآن دارند و بهرهوری از امکانات ایجاد شده در این مراکز میتواند فعالیت قرآنی خود را گسترش دهد.
ایجاد تعامل بین دستگاههای اجرایی، قرآنی و فرهنگی لازمه توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری
برزگرپیشه با بیان اینکه تا کنون نیز تعاملی بین مؤسسات قرآنی و خانههای قرآن محلات صورت نگرفته است، افزود: توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری با ایجاد تعامل بین دستگاههای اجرایی، قرآنی و فرهنگی محقق میشود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان قم اظهار کرد: همواره عدم استفاده از نیروهای متخصص در جایگاه خود علاوه بر پایین آمدن بهرهوری، باعث به وجود آمدن زیانهای فراوانی از طریق حیف و میل بیتالمال و اسراف و عدم تدبیر در بهکارگیری افراد توانمند شده است،لذا با واگذاری مکان موجود به مؤسسات قرآنی میتوان کمال استفاده را از هر دو جنبه مادی و معنوی برد.
وی تصریح کرد: در رابطه با تعامل فرهنگسرای قرآن با مؤسسات قرآنی باید ایجاد فضا و بعد سختافزاری با شهرداریها و اجرای طرح و برنامههای مناسب و بخش نرمافزاری با مؤسسات قرآنی باشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور بیان کرد: اگر هدف هر دو مرکز اعتلای فرهنگ قرآنی باشد، قطعا در این زمینه دچار چالش نخواهند شد، در غیر اینصورت اگر بحث منافع مادی طرفین به میان آید، نمیتوان تضمینی درجهت موفقیت آن داد.
صرف وجود امکانات تضمینکننده نقش آفرینی در جامعه نیست
برزگرپیشه افزود: قطعا صرف وجود امکانات نمیتواند تضمین کننده نقش آفرینی باشد، بلکه تخصص لازم باید وجود داشته باشد که در حال حاضر نیز این تخصص در مجموعه شهرداری وجود ندارد.
وی تصریح کرد: ایجاد زمینه مناسب جهت پرورش استعدادهای قرآنی و پس از آن بهکارگیری آنها در فضاهای ایجاد شده، ایجاد زیرساختهای مناسب جهت تربیت مربیان توانمند با استفاده از تواناییهای دستگاههای قرآنی و استفاده از کارشناسان قرآنی در امور فرهنگسراها نقشی است که هر یک از این دو مرکز میتوانند برای ایجاد تشکل منسجم و قوی در سطح شهر ایفا کنند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی قم افزود: با وجود تواناییهای بالای دستگاههای قرآنی و در صورت تمایل شهرداریها مؤسسات قرآنی هر کدام میتوانند بخشی از توانمندسازی فرهنگسراها را برعهده گیرند.
وی در ادامه بیان کرد: اگر مؤسسات را به دو قسمت توانمند و درحال توانمند شدن تقسیم کرد، با بهرهگیری از مؤسسات توانمند میتوان این اطمینان را حاصل کرد که واگذاری امور قرآنی فرهنگسراها به مؤسسات قرآنی، میتواند دغدغه ایجاد فضای مناسب جهت بهرهگیری قرآنی را از بین ببرد.
برزگرپیشه در پایان خاطرنشان کرد: بالاترین نقش به جهت مدیریت شهری متعلق به شهرداریهاست، که در صورت تأمین فضای لازم جهت برگزاری طرحهای قرآنی توسط مؤسسات، میتوان به شکلگیری جامعه قرآنی امیدوار بود.
اخبار مرتبط
...........................
تعامل فرهنگسراهای قرآن با مؤسسات جهت ورود عملی قرآن به زندگی مردم
رفع موازیکاریهای قرآنی در سایه اتحاد فرهنگسرای قرآن و مؤسسات
استفاده فرهنگسراها از ظرفیتهای قرآنی موجود در مؤسسات
مؤسسات قرآنی تهران امور قرآنی 374 محله را بدست گیرند
تعامل مؤسسات و فرهنگسرای قرآن؛ گامی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری
تعامل مؤسسات و فرهنگسرای قرآن؛ گامی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری