کد خبر: 1360585
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۳
امیرحجت مرادی:

بخش آموزشی ـ قرآنی فرهنگسراها به مؤسسات قرآنی واگذار شود

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: شهرداری‌، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هر نهاد دیگری می‌تواند فرهنگسرا و یا مجتمع قرآنی داشته باشد، اما وظیفه این مجتمع‌ها باید صرفا خدمات‌رسانی باشد و مؤسسات از فضای این مراکز جهت ارائه برنامه‌های آموزشی خود استفاده کنند.


امیرحجت مرادی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآنی ـ مردمی استان گیلان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با اینکه بهره‌مندی از ظرفیت مؤسسات قرآنی مانند مربیان و منابع آموزشی، چه تأثیری در روند فعالیت فرهنگسرای قرآنی دارد، گفت: در ابتدا باید روشن شود که آیا قرار است فعالیت‌های فرهنگی و به‌طور مشخص فعالیت‌های قرآنی خصوصا در حوزه آموزش به مؤسسات و تشکل‌های مردمی واگذار شود و نهاد‌های دولتی و عمومی از امر تصدی‌گری خارج شوند یا خیر؟، از این منظر، بنده اعتقادی به فعالیت‌های آموزشی و قرآنی در قالب فرهنگسرا و مسائلی از این دست ندارم و ورود هر نهاد عمومی و دولتی را در اجرا مغایر واگذاری و در جهت تضعیف نهادهای مردمی خصوصا تشکل‌ها می‌دانم.

وی در ادامه بیان کرد: شهرداری‌ها و یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هر نهاد دیگری می‌توانند فرهنگسرا و یا مجتمع حتی قرآنی داشته باشند، اما وظیفه این مجتمع‌ها باید صرفا خدمات‌رسانی باشد، به این معنا که هر فرهنگسرا یا مجتمع فرهنگی فضاهایی نظیر نگارخانه، سالن‌های آمفی تئاتر، اجتماعات و حتی کلاس‌های آموزشی دارندد، که طبعا مؤسسات قرآنی به‌دلیل محدویت امکانات و فضای فیزیکی از آن بی‌بهره‌اند.

مرادی اظهار کرد: مؤسسه قصد برگزاری نمایشگاهی دارد یا می‌خواهد در حوزه فعالیت‌های هنری برنامه‌های خود را گسترش بدهد، قطعا برای ارائه این برنامه‌ها یا برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌هایی که جمعیت بیشتری را می‌طلبد یا مسابقات قرآنی، نیازمند فضای مناسب است که در حال حاضر به سختی و با زحمت ‌می‌تواند فضایی را در اختیار بگیرد، اما چنانچه یک فضای مشخصی با عنوان فرهنگسرا و یا ... وجود داشته باشد، مؤسسات می‌توانند از این فضا برای ارائه برنامه‌های خود استفاده کنند.

تضعیف فعالیت‌های مردمی در ادامه فعالیت آموزشی از سوی فرهنگسرای قرآن

وی تصریح کرد: اما اینکه مثلا فرهنگسرای قرآنی احداث شود و در کنار مؤسسات و تشکل‌ها بخواهد، دوره‌ها و برنامه‌های آموزشی داشته باشد و به جهت امکانات و تمکن مالی آن هم نهادی مانند شهرداری که معمولا از اعتبارات خوبی برخوردار است، بخواهد فعالیت کند، عملا این کار به تضعیف فعالیت‌های مردمی می‌انجامد.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآنی ـ مردمی استان گیلان افزود: در استان و شهر تهران ممکن است به جهت وسعت این مسأله چندان احساس نشود، اما در شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها این اتفاق خواهد افتاد.

وی تصریح کرد: بنابراین اگر امور فرهنگسرا به نحوی تعریف شود که فعالیت آنها آموزشی نبوده و صرفا فضای آن در اختیار تشکل‌ها قرار گیرد، می‌تواند مؤثر باشند.

اداره خانه‌های قرآن محلات توسط مربیان زبده و آموزش‌دیده

مرادی بیان کرد: خانه‌های قرآن محلات که در شهر تهران راه‌اندازی شده، نظیر طرح خانه‌های قرآن شهری، وظیفه آموزش سنتی و عمومی قرآن را برعهده دارند که اگر این خانه‌های قرآن محلات توسط مربیان زبده و آموزش‌دیده، نه فقط از حیث فن آموزش روخوانی قرآن، بلکه علاوه بر آن دارای مهارت در امور فرهنگی و جذب مخاطب و اثرگذاری، تشکیل شود، می‌توانند مؤثر واقع شوند.

وی اظهار کرد: ارتباط خانه‌های قرآن محلات با فرهنگسرا، موضوعی است که براساس تعریفی که از کارکرد فرهنگسرا وجود دارد، همان بهره‌گیری از سخت‌افزارهاست، در غیر اینصورت از حیث محتوا باید خانه‌های قرآن محلات را به مؤسسات قرآنی متصل کرد.

مرادی بیان کرد: از منظر‌های مختلف می‌توان به مقوله توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری پرداخت، در یک نگاه سطحی ممکن است بتوان گفت، نصب بیلبور‌ها با مضامین قرآنی یا مثلا نوشتن آیاتی کوتاه از قرآن بر تابلو‌های اطراف دانشگاه تهران یا شیشه تاکسی‌ها و ... می‌تواند کمک کند.

وی افزود: اما در این خصوص باید نگاه جامع‌تری به مسائل داشت و توجه کرد به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با شورای شهر و شهردار تهران که تأکید داشتند، معماری شهر‌ها نقش مؤثر و به‌سزایی در سبک زندگی اسلامی دارد و خواستار توجه جدی شورا و شهرداری به این مسأله بودند.

مرادی در ادامه گفت: باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی با همکاری شورای عالی شهرسازی و با کمک کارشناسان خبره سند جامعی برای یک شهر مبتنی بر شاخصه‌های اسلامی ایرانی تدوین و ارئه کرد و شهرداری‌ها و همه افراد و نهاد‌های ذیربط بر مبنای آن عمل کنند.

وی بیان کرد: قطعا این سند جامع که برمبنای آموزه‌های وحیانی شکل گرفته، نقش اساسی در حاکمیت فرهنگ قرآنی خواهد داشت.

مرادی در ادامه اظهار کرد: بسیاری از امکانات و شرایطی که می‌تواند به مؤسسات در جذب مخاطب کمک کند، برای تشکل‌های قرآنی به تنهایی فراهم نیست، لذا دولت و نهادهای عمومی می‌توانند با ایجاد این فضاها و واگذاری آن به مؤسسات مردمی در این جهت به مسئولیت خود عمل کنند.

ادامه دارد ...

اخبار مرتبط

...........................

تعامل فرهنگسراهای قرآن با مؤسسات جهت ورود عملی قرآن به زندگی مردم

رفع موازی‌کاری‌های قرآنی در سایه اتحاد فرهنگسرای قرآن و مؤسسات

استفاده فرهنگسراها از ظرفیت‌های قرآنی موجود در مؤسسات

مؤسسات قرآنی تهران امور قرآنی 374 محله‌ را بدست گیرند

تعامل مؤسسات و فرهنگسرای قرآن؛ گامی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری

تعامل مؤسسات و فرهنگسرای قرآن؛ گامی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری

captcha