کد خبر: 1361210
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۶
جواد محقق:

دفاع مقدس، قابل دفاع‌ترین و پرارزش‌ترین بخش تاریخ ایران است

گروه ادب: دبیر علمی چهارمین جشنواره «داستان کوتاه کوتاه پایداری» اظهار کرد: قطعه دفاع مقدس، قابل دفاع‌ترین و پرارزش‌ترین بخش تاریخ ایران است و نباید فراموش‌ کنیم که برای مبارزه با جنگ، باید با جنگ‌افروزان مبارزه کنیم.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین اختتامیه چهارمین جشنواره «داستان کوتاه کوتاه پایداری، امروز، 30 دی‌ در محل تالار هویزه باغ موزه دفاع مقدس با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین امرودی، قائم‌مقام معاونت اجتماعی شهرداری تهران و جواد محقق، سعید علامیان و غلامعلی رجائی، نویسندگان دفاع مقدس، رضا حاجی‌آبادی، دبیر اجرایی جشنواره و جمعی از علاقه‌مندان برگزار شد.



در این مراسم جواد محقق، دبیر علمی جشنواره به داستانک «سال تحویل» نوشته الهام درویشی برگزیده مردمی اشاره و اظهار کرد: این انتخاب توسط مردم صوررت گرفته است و این اثر تا مراحل پایانی داوری نیز در میان آثار برگزیده بود.



فعالان این جشنواره، بدون هیچ اجرت مادی در این جشنواره فعالیت کردند



وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزارکنندگان این جشنواره که دو ناشر خصوصی هستند، گفت: همه دست‌اندرکاران این جشنواره به صورت داوطلب و بدون هیچ اجرت مادی در این جشنواره فعالیت کردند.



محقق همچنین با اشاره به نوع استفاده از واژگان و فرم جمله‌بندی مورد استفاده در داستان کوتاهِ کوتاه افزود: دایره واژگان در داستان کوتاه کوتاه حائز اهمیت بسیار است. بعضی از سوژه‌های دوستان که در جشنواره شرکت داده شد، قابلیت بسیار بالایی داشت، اما گاهی این سوژه‌ها به خاطر نثر نامرغوب و نه‌چندان متناسب با محتوا، نتوانسته بود خودش را چنانچه باید و شاید نشان دهد.



وی با بیان اینکه در کشور ما جنگ‌های بسیار روی داده است، اما به ندرت حضور مردمی را در این جنگ‌ها شاهد بوده‌ایم، ادامه داد: از آنجا که ارتباطی بین حاکمیت و مردم وجود نداشت، مردم نیز در این جنگ‌ها حضور نداشته‌اند؛ از این رو دفاع مقدس، قابل دفاع‌ترین و پرارزش‌ترین بخش تاریخ ایران است و نباید فراموش‌ کنیم که برای مبارزه با جنگ باید با جنگ‌افروزان مبارزه کنیم.



این گونه نیست که اگر جنگ نکنیم، صلح اتفاق می‌افتد



محقق گفت: کمتر جنگی در این سرزمین اتفاق افتاده که طی آن بخشی از سرزمین‌مان را از دست نداده باشیم؛ آخرین قطعه‌ای که جدا شد در زمان حکومت پهلوی بود که سرزمین بحرین از ایران جدا شد، اما در جنگ هشت ساله، هیچ قسمتی از کشورمان را از دست نداده‌ایم. فراموش نکنید که برخلاف ذهنیت برخی افراد نسبت به موضوع صلح، باید با جنگ‌افروزان مبارزه کرد؛ چنین نیست که اگر جنگ نکنیم، صلح اتفاق می‌افتد.



دبیر علمی چهارمین جشنواره «داستان کوتاه کوتاه پایداری» ادامه داد: همانطور که ما در سال 59 جنگی نداشتیم، اما جنگ به سراغ‌مان آمد، ممکن است باز این اتفاق بیفتد. برای دست یافتن به صلح باید با جنگ‌افروزان جنگید؛ گاهی جنگ برای مبارزه با ادامه جنگ نیاز است.



درباره دفاع مقدس نباید دچار «آب و رنگ» شویم



در ادامه این مراسم غلامعلی رجائی، نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس با تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره، اظهار کرد: برگزارکنندگان این جشنواره، «سرداران فرهنگی» بعد از جنگ هستند و امید است دولت جدید به دور از حاشیه، نگاه عمیق و نافذی به مبحث دفاع مقدس و فرهنگ آن داشته باشد.



وی با بیان اینکه ما قطعه‌ای در تاریخ ایران مثل دفاع مقدس نداریم، اظهار کرد: در طول تاریخ، ایران محل رفت‌ و آمدهای بیگانگان بوده است؛ همچنین رویکرد دین و دین‌مداران، ساکن بوده و ایستادگی زیادی در برابر تغییرات از خود نشان نمی‌داد، اما دفاع مقدس قطعه‌ای بی‌نظیر در تاریخ است که عده‌ای با حضور خود آن را خلق کردند و عده‌ای نیز امروز آن را ادامه می‌دهند.



رجائی با بیان اینکه باید بدانیم هر چیز تا به مرحله کتابت و نوشتن نرسد ماندگار نمی‌شود، اما لازم هم نیست همه‌چیز در تاریخ ماندگار شود، افزود: توصیه می‌کنم دوستان موارد را گزینش کنند؛ چرا که درباره دفاع مقدس نباید دچار آب و رنگ‌ها شویم.

captcha