کد خبر: 1361733
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۰

بررسی «فلسفه روزه» در جلسه تفسیر قرآن مؤسسه هدی تهران

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: در جلسه تفسیر قرآن که روز دوشنبه 30 دی‌ماه در مؤسسه هدی برگزار شد، «فلسفه روزه» مورد بررسی قرار گرفت.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در جلسه تفسیر قرآن که روز دوشنبه 30 دی‌ماه با حضور کامران ماوردیانی، از اساتید برتر قرآن در مؤسسه هدی برگزار شد، به ترجمه و تفسیر ادامه آیه 185 و آیه 186 سوره بقره پرداخته شد و «فلسفه روزه» مورد بررسی قرار گرفت.



در ترجمه این آیه آمده است: هر کس ببیند (بچشید) از شما ماه (رمضان) را پس باید روزه بگیرد آن را و هر کسی باشد بیمار یا سفر برود از روزهای دیگر می‌خواهد خداوند برایتان آسانی و نمی‌خواهد برایتان سختی تا کامل کنید شمارش آن را تا خدا را به پاس آنکه رهنمونیتان کرده است به بزرگی بستایید.



در ادامه این بحث عنوان شد: باشد که شکرگزاری کنید و هنگامی که بخواهند از تو بندگانم از من، همانا من همیشه نزدیک هستم، جواب مثبت می‌دهم فرا خواندن فراخوان را هنگامی که بخوانند مرا پس باید آنها جواب مرا بدهند و باید باور کنند مرا شاید آنها رشد یابند.(‌از لحاظ تعالی جسم و جان)



در این آیه در ادامه آیات پیش، فلسفه‌ روزه که افزاش دایره‌ تقوا و خویشتن‌بانی است، بیان شده است، این آیه سهل و سمح بودن دین اسلام و تکالیف آن برای انسان‌ها را نشان می‌دهد، زیرا که انجام واجبات نیز موجب تعالی روح می‌شود، خداوند برای افراد بیمار و در سفر تکلیف روزه را در ماه رمضان برداشته و این فرصت را به آنان می‌دهد که در ماه‌های دیگر جبران کند و بدین سبب از نعمت‌های عدیده‌ الهی سپاسگزاری کنند.



در آیه 186 نیز، خداوند، پیامبر(ص) را به صورت خصوص مورد مخاطب قرار می‌دهد و او را مسئول انسان‌ها‌ی دیگر می‌داند، خداوند همیشه نزدیک بندگانش است، لذا در آیات مختلف قرآن همانند آیه‌ مورد بحث و آیات 16، سوره ق و آیه 60، سوره غافر، انسان‌ها را به سوی خود فرا می‌خواند از طرفی شرط استجابت دعا با توجه به این آیه فرا خواندن و صدا زدن خداوند است.



کلمه‌ «سائل» نیز به کسی اطلاق شده که خواهان و جویای علم و معرفت است و در اسلام پسندیده است، لذا با واژه‌ «‌تکدی» که خواهان پول است، متفاوت است و این کار(تکدی) در اسلام مذموم است.



خبرنگار: معصومه نوروزحقی

captcha