به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین همایش راهبردهای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرهای ایران امروز، دوم بهمن ماه، با حضور محمد باقر قالیباف شهردار تهران، حجتالاسلام و المسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور، محمد هادی ایازی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، مرتضی طلائی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، مهدی چمران و معصومه آباد از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و جمعی از مدیران و مسئولان فرهنگی و اجتماعی شهرداریهای کشور برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین عبد المقیم ناصحی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای مراسم رسالت خطیر این کمیسیون را به عنوان نمایندگان مردم در نظارت بر برنامههای فرهنگی شهری و در اجرای مصوبات و سیاستهای اجرایی ضامن اجرای فرهنگ ایرانی اسلامی در نمادهای شهری و تداوم مدیریت جهادی دانست.
وی بر ضرورت توجه به مدیریت جهادی در اداره امور شهرها و در نظر گرفتن مبانی سبک زندگی ایرانی اسلامی در مقابله با ترفندهای جنگ نرم فرهنگی دشمن تاکید کرد و گفت: این امر امروز بیش از پیش محسوس است ولی تا زمانی که هدف جلب رضایت الهی و خدمت به مردم باشد تاثیری در برنامهریزیها نخواهد داشت.
در بخش دیگری از این مراسم مهدی چمران، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز به ایراد سخنرانی پرداخت گفت: شهر امن و سالم حرکتهای عمیق روحی و روانی فرهنگی را میطلبد. یک منزل مسکونی ممکن است زیبا باشد اما در آن آرامش فکری و روحی و سلامت معنوی وجود نداشته باشد.
انسجام ارتباطات، نیاز امروز کشور
وی نیاز امروز کشور را انسجام ارتباطات برشمرد و گفت: شهرداریها یکی از جایگاههایی هستند که میتوانند در این زمینه کار کنند، شهر سالم و امن شهریست که شهروندان بتوانند از نظر معنویت، روحانیت و انسجام معنوی در آن اوج بگیرند.
وی به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر وحدت ملی اشاره و عنوان کرد: تلاشمان را برای توسعه شهر، اجرای قوانین شهری، توجه به معماری شهر و محیط زیست بکار گرفتهایم که البته این امور چیزی جز وظایف ما نیستند ولی نیاز به همکاری سایر سازمانها نیز احساس میشود، از علما و روحانیون تا معلمان مدرسه و سازمان فرهنگی و هنری مختلف باید در دمیده شدن فرهنگ ایرانی اسلامی در سطح شهر اهتمام بروزند.
مرتضی طلائی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در شهری که بتواند آرامش فکری، روحی و روانی را به وجود آورد، ارتباطات نیز از نظر اقلیمی رشد میکند اظهار کرد: شهرداری تهران بیشتر مسئولیت خود را در امور فرهنگی متمرکز کرده است اما این امر مستلزم مشارکت مؤثر مردم نیز هست، به طور مثال در شهر تهران روزانه هفت میلیون تن زباله ایجاد میشود که رقم بسیار زیادی است و مهمترین راهکار همکاری مردم است که جز با روشهای فرهنگی امکان پذیر نیست.
بخش دیگری از این مراسم به سخنرانی معصومه آباد عضو شورای اسلامی شهر تهران اختصاص داشت.
وی دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران را دوره بلوغ و شکوفایی آن دانست و گفت: شوراها نیاز به حضور همزمان بانوان و آقایان به عنوان نمایندگان مردم دارند چرا که بسیاری از مشکلات نیازمند مشارکت بانوان است تا بسیاری از خشونتها را کاهش دهد.
آباد ادامه داد: مراجعاتی که به شورای اسلامی شهر تهران صورت میگیرد باید با دید فرهنگی و اجتماعی نیز دنبال شود تا به نتیجه مطلوب برسد.در توسعه اجتماعی شهرها باید همه ابعاد مد نظر قرار گیرد.
این عضو اسلامی شهر تهران در پایان سخنان خود رعایت حقوق اجتماعی شهروندان از سوی مسئولان شهری تهران را سبب ارتقای فرهنگ شهروندی دانست.