کد خبر: 1366225
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۱:۵۷
علی‌اکبر ولایتی در گفت‌وگو با ایکنا:

تدریس پزشکی توأم با تجویز اخلاق باعث ارتقای سلامت معنوی جامعه می‌شود

گروه سلامت: رئیس بیمارستان مسیح دانشوری گفت: اگر تدریس پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی توأم با تدریس و تجویز اخلاق پزشکی باشد مطئمنا این اقدام به ارتقای سلامت معنوی جامعه کمک می‌کند؛ زیرا یک طبیب علاوه بر طبابت جسمی باید حکیم هم باشد.


علی‌اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) بر لزوم توسعه شبکه بهداشتی همراه با امور درمانی به صورت گسترده تاکید و بیان کرد: با توجه به طرح پزشک خانواده، اگر آن طوری که پیش‌بینی شده این طرح را به عنوان یک برنامه سراسری اجرایی کنیم ــ به طوری که پوشش شبکه بهداشتی و درمانی در سراسرکشور شکل بگیرد ــ مطمئنا به آن هدفی که دست‌یابی به بهداشت و حفظ سلامت برای تمامی ملت ایران است به‌خوبی دست پیدا خواهیم کرد که منجر به ایجاد عدالت در امر بهداشت و درمان نیز می‌شود.



نظارت وزارت بهداشت به تمامی امور مرتبط به سلامت انسان



عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تمامی امور مرتبط به سلامت مردم شد و اظهار کرد: این مقوله از محیط زیست تا مواد غذایی را در برمی‌گیرد، چون اگر بخواهیم یک تعریف درستی از وظیفه یک پزشک داشته باشیم، در درجه اول حفظ سلامت و پس از آن اگر سلامت از دست رفت احیای مجدد آن بسیار حائز اهمیت است.



وزارت بهداشت اولویت نخست خود را به موضوع بهداشت و جلوگیری از بروز بیماری‌ها اختصاص بدهد



رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید اولویت نخست خود را به موضوع بهداشت، تلاش برای حفظ سلامت عامه مردم و جلوگیری از بروز بیماری‌ها اختصاص بدهد، گفت: پس به این دلایل بهداشت مهم‌تر از درمان است، ضمن اینکه در درمان نیز باید شبکه‌ای که مورد نظر است توسعه پیدا کند.



لزوم اهمیت هر چه بیشتر به مقوله پژوهش



این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اهمیت هر چه بیشتر به امر پژوهش، تصریح کرد: تا زمانی که پژوهش ما رشد نکند به خصوص در خصوص بیماری‌های بومی مطمئنا آن طور که باید از عهده ریشه‌کنی بیماری‌ها و یا پیشگیری از آن بر نخواهیم آمد و لذا اهمیت دادن به پژوهش بسیار مهم است همان طور که آموزش مستمر و مداوم در وزارت بهداشت باید جدی گرفته شود.



تدریس پزشکی توام با تجویز اخلاق پزشکی باعث ارتقای سلامت معنوی جامعه می‌شود



وی در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: اگر تدریس پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی توام با تدریس و تجویز اخلاق پزشکی باشد مطمئنا این اقدام به ارتقای سلامت معنوی جامعه کمک کننده خواهد بود، زیرا یک طبیب علاوه بر طبابت جسمی باید حکیم هم باشد.



یک پزشک حکیم هم باید باشد



رئیس بیمارستان مسیح دانشوری اضافه کرد: چنین فردی باید کارهای لازم در جهت ارتقای روحیه مردم را هم داشته و آموز‌ش‌های لازم را در این زمینه دیده باشد و این نمی‌شود مگر اینکه برگردیم به تعریفی که از پزشکی در گذشته داشتیم، یعنی یک پزشک حکیم هم بود.

captcha