کد خبر: 1366832
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۸
نگاهی به وضعیت شیعیان مالزی/11

نقش وزیر امور دینی مالزی در دامن‌زدن به شیعه‌ستیزی

شعب خارجی: در شماره 11 از سلسله مقالات «نگاهی به وضعیت شیعیان مالزی» به بررسی نقش وزیر امور دینی مالزی در دامن‌زدن به موج شیعه‌‌ستیزی در این کشور خواهیم پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، داتو سری جمیل خیربن بهاروم، وزیر امور دینی مالزی،متولد کداح و بازنشسته نظامی ارتش،در حال حاضر وزیر و مسئول گروه اسلامی «Kagat» است.

 نگاهی به پیشینه وزیر امور دینی مالزی

داتو سری جمیل خیر به عنوان مدیر گروه «kagat» خدمت کرده و بعد از انتخابات نخست‌وزیری سال 2013 به عنوان یکی از وزیران کابینه نخست‌وزیری نجیب برگزیده شد. جمیل خیر تحصیلات دوره لیسانس خود را در دانشگاه مالایا در رشته شریعت در سال 1986 گذرانده و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مطالعات اسلامی دانشکده اسلامی و علوم اجتماعی، دانشگاه کوردوبا در ایالت ویرجینیا در سال 2000 اخذا کرده است.
وی خدمت سربازی خود را در سال 1986 به عنوان ستوان در نیروی نظامی مذهبی Kaga آغاز کرد و در سال 2002 به سرهنگی رسید و در سال 2005 سرتیپی و سپس در سال 2005 به سمت مدیرKagat منصوب شد.
کاگات(Agama AngkatanTentera) بخش عقیدتی ـ سیاسی ارتش مالزی در نیروهای زمینی، دریایی و هوایی است که خدمات مشاوره دینی را به نظامیان مالزیایی ارائه می‌کند. این سازمان به‌طور رسمی در آوریل 1985 به عنوان سپاه 16 ارتش مالزی تشکیل شد. نخستین قدم برای تشکیل این سازمان در سال 1979 برداشته شد و شورای نیروهای مسلح مالزی در 197مین جلسه خود در 24 ژانویه 1980 تشکیل این سپاه را تصویب کرد.
آموزش اسلام و اخلاق دینی(اسلام و یا مسیحیت)، روح اخوت و درک بهتر از آموزه‌های دینی از جمله وظایف این سپاه مذهبی است.
وی یکی اعضای کمیته مشورتی برنامه‌های مذهبی رادیو و تلویزیون مالزی(RTM) است و در اغلب برنامه‌های مذهبی مالزی به برتری اسلام در همه زمینه‌ها اشاره می‌کند.
جمیل خیر در آوریل 2009 برای سمت سناتور Dewan Negara منصوب شد. همچنین یکی از اعضای کابینه نخست‌وزیری داتو نجیب تون رزاق در امور دینی و مذهبی است که دپارتمان توسعه اسلامی jakim زیر نظر وی اداره می‌شود.

فعالیت‌های اسلامی وزیر امور دینی مالزی

قوانین ازدواج اسلامی و مخالفت با هم‌جنس‌گرایی، ممانعت از تبلیغ سایر ادیان الهی همچون مسیحیت در مالزی، فعالیت در حوزه صنعت حلال مالزی و طرح تشکیل وزارت و شبکه تلویزیونی اسلامی نمونه‌ای از فعالیت‌های اسلامی وی است.

ارتباط با عربستان سعودی

 وی ارتباطات گسترده‌ای با مقامات عربستان برای سازماندهی فعالیت مبلغان عربستان در مالزی و امور حج مسلمانان مالزی داشته و دارد. تعاریف و تمجیدهای جمیل خیر از پادشاه عربستان و درخواست‌های کمک از آن کشور در بسیاری از رسانه‌های عربی منعکس شده است. وی در تاریخ 11 اکتبر 2009 در مسابقات بین‌المللی قرآن ملک عبدالعزیز چنین در مدح عربستان سخن می‌گوید «مملکت عربستان سعودی پرچم‌دار اسلام و همواره میزبان مناسبات و محافل مختلف اسلامی و از جمله این مسابقات سالیانه است. برگزاری چنین مسابقاتی افتخار بزرگی برای عربستان است و اهداف زیادی چون وحدت امت اسلامی و گردآمدن حول قرآن، اخوت اسلامی و محبت بین دول اسلامی را محقق می‌سازد.»

مساجد مهم مالزی؛ در اختیار مبلغان وائمه جماعات سعودی

در ژولای سال 2012 یکی از مهمترین حوادث تاریخی در مالزی به وقوع پیوست و این حادثه علی‌رغم اهمیت آن در نظام تبلیغی عربستان با سکوت رسانه‌های مالزی روبه‌رو شد و شاید بتوان آن را مهمترین دستاورد دینی عربستان از روابط تاریخی خود با مالزی به‌شمار آورد.

در ژولای 2012 رایزن دینی سفارت عربستان طی یادداشتی از مؤسسه جاکیم می‌خواهد تا ائمه جماعات و واعظان سعودی برای نخستین‌بار امامت مساجد مهم مالزی در سراسر کشور را در مهمترین زمان تجمع مسلمانان یعنی ماه مبارک رمضان برعهده بگیرند.
عثمان مصطفی، رئیس مؤسسه جاکیم که زیر نظر جمیل خیر بهاروم، وزیر امور دینی نخست‌وزیری مالزی فعالیت می‌کند، به علت اهمیت درخواست، آن را با رئیس خود جمیل خیر در میان می‌گذارد و از آنجایی که رقبای حزب حاکم و از جمله احزاب معارض چینی نسبت به چنین روابطی حساسیت نشان می‌دهند، جلسه‌ای بین سفارت عربستان و شخص جمیل خیر برگزار می‌شود و جمیل خیر به این خواسته عربستان سعودی تن در می‌دهد و دولتی که همواره وهابیت را همچون شیعه خطری برای تجریه کشور قلمداد می‌کرد، با گرفتن امتیازاتی از عربستان همه مساجد بزرگ ایالت‌های مالزی را در اختیار واعظان و مبلغان دینی عربستان قرار داد.
به دنبال این موفقیت تاریخی وزارت اوقاف عربستان مهمترین مبلغان دینی خود را برای اعزام به مالزی فرا می‌خواند و مهمترین سنگرهای دینی مالزی در اختیار وهابیان قرار می‌گیرد که به نام تعدادی از آن‌ها بسنده می‌شود: مسجد جامع حکومت، مسجد جامع ولایت کلانتان، مسجد جامع پادشاه میزان زین‌العابدین، مسجد جامع پوتراجایا، مسجد جامع الشاکرین در برج‌های دوقلوی مالزی، مسجد جامع در مرکز شهر(منطقه هندی‌ها)، مسجد جامع خالد در پیننگ، مساجد ولایت پرلیس، و دیگر مساجد پایتخت مالزی.

وزیر امور دینی مالزی و اعلام ارتداد شیعیان از اسلام!
جمیل خیر مواضع شدیدی علیه شیعیان مالزی داشته و اخیرا اعلام کرده است که امور مربوط به شیعیان مالزی باید در اداره غیر اسلامی رسیدگی شود و این به معنای اعلام «ارتداد شیعیان مالزی از اسلام» است.

همچنین کتاب توهین‌آمیز «حقیقت شیعه» توسط وی در تیراژ بالا علیه آموزه‌های شیعی به زبان مالایی منتشر شد. فشار بر شیعیان مالزی به‌شدت افزایش یافته است به‌گونه‌ای که همام حمودی، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس عراق از دولت مالزی می‌خواهد که فشار بر شیعیان مالزی را بردارد.
یکی از علل تندروی‌های وزیر امور دینی مالزی علیه شیعیان، مسیحیان و دیگر مذاهب دینی این است که در سال‌های گذشته حزب پاس به علت گرایش‌های متمایل به احزاب اسلام‌گرای خاورمیانه و ارتباط با اخوان‌المسلمین، محبوبیت زیادی بین جوانان بومی پوتراهای مالزی پیدا کرده است و حزب حاکم مالزی با تشویق وزیر امور دینی درصدد بالابردن سطح محبوبیت خود در میان اسلام‌گرایان منطقه و جمع کردن رأی بیشتر در میان مسلمانان مالایی و ایجاد اتحاد میان صفوف آنان در مقابل حزب پاس است و بهترین روش و کم‌هزینه‌ترین آنها به گمان سران حزب حاکم ایجاد موج شیعه‌هراسی در مالزی است.

عبداله
|
-
|
۱۳۹۲/۱۱/۰۷ - ۱۳:۲۶
1
1
مذهب شیعه همیشه سردمدار اسلام ناب بوده وهست وچون پیرو مولا امام علی است از حرکت باز نخوهد ایستاد و خودم معصومین این قول را دادهاند که همیشه پشتیوان این حرکت اصیل اسلامی باشند به امید ظهور ان حضرت
captcha