سرهنگ پاسدار نادر ادیبی، دبیر ستاد مرکزی راهیاننور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره راهیاننور دریایی «خلیج فارس» با بیان اینکه مطالعات سطح جامع در زمینه راهیاننور خلیج فارس در حال انجام است، گفت: در زمینه راهیاننور خلیج فارس، طی ماه آینده اعزام زائران خاص را خواهیم داشت.
بررسی طرح جامع راهیاننور خلیج فارس
وی ادامه داد: بررسی تمامی ابعاد این طرح جامع در مدت یک ماه آینده به اتمام خواهد رسید. بر این اساس، اماکن ساماندهی اسکان زائران در منطقه دریایی خلیج فارس با این طرح مشخص خواهد شد و سیر روند بازدید برای کاروانهای اعزامی تعیین میشود. بر اساس این طرح، همه جوانبی که برای برگزاری هر چه بهتر این اردوها نیاز است، اندیشیده میشود و مسائل مربوط به خلیج فارس و اهدافی که در این منطقه توسط نظام اسلامی و سیاستهای کلان در حوزه محتوایی به اعزام راهیان نور مربوط میشود، مورد نظر قرار میگیرد.
سرهنگ ادیبی با بیان اینکه کاروانهای اعزامی به مناطق عملیاتی سه دسته هستند، اظهار کرد: زائرانی که در قالب راهیاننور به مناطق عملیاتی 8 سال دفاع مقدس سفر میکنند به سه دسته تقسیم میشوند؛ یک دسته کاروانهای سازماندهی شده هستند که توسط سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و برخی دستگاهها حمایت شده و به این مناطق اعزام میشوند.
ارائه خدمات یکسان به تمامی زائران
وی دسته دوم را زائران خودشیجوشی عنوان کرد که بر اساس برنامهریزیهای خود به مناطق عملیاتی سفر میکنند و عنوان کرد: گروهی از زائران مناطق عملیاتی نیز با خودروهای شخصی به کربلای ایران سفر میکنند که عمدتاً خانوادهها هستند. تمامی این کاروانها که در راهیاننور حضور پیدا میکنند، تحت پوشش خدمات راهیاننور در مناطق عملیاتی 8 سال دفاع مقدس قرار میگیرند که اسکان، رفاهی، ایمنی، آموزشی، فرهنگی و بیمهای از آن جمله است.
دبیر ستاد مرکزی راهیاننور ادامه داد: هم در یادمانها و هم در نقاط اسکان استان خوزستان و استانهای شمالغرب، خدمات بیمهای، بهداشتی، امنیتی و انتظامی در اختیار همه کاروانها به صورت یکسان قرار میگیرد. بر اساس آمار اعلام شده در سال گذشته، حدود 46 درصد از اعزامها در ایام اوج اعزام کاروانهای راهیاننور، مربوط به خودروهای شخصی بوده که این امر حاکی از میزان رغبت خانوادهها برای حضور در این سفر معنوی است.
افزایش رغبت مردم برای حضور در راهیاننور
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر شاهد گسترش حضور مردم در مناطق عملیاتی بودیم، تصریح کرد: در سال گذشته با کمک دستگاههای دخیل در ارائه خدمات به زائران در استان خوزستان و همچنین قرارگاههای اردوهای راهیاننور، قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج که اکنون نیز در حال اعزام مردم به این مناطق هستند، هیچ مشکلی در زمینه ارائه خدمات به زائران نداشتیم و امسال نیز با بررسی طرح جامع، تقویت عملکرد در این زمینه را در رأس برنامههای خود داریم.
سرهنگ ادیبی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه از مؤسسات فرهنگی مردمنهاد که در حوزه دفاع مقدس و راهیان نور فعال هستند حمایت میکنیم، گفت: مؤسسات علاقهمند به فعالیت در این زمینه، همچنین مؤسساتی که در چند سال گذشته در این عرصه فعال بوده و خدماتی ارائه دادهاند، میتوانند از حمایتهای ستاد مرکزی راهیاننور بهرهمند شوند. بدین وسیله سعی میشود تا کارکرد این مؤسسات در موضوعات مربوط به راهیاننور را گسترش دهیم.
تربیت 15 هزار راوی
وی تربیت 15 هزار راوی را از دیگر برنامههای مجریان اردوهای راهیاننور عنوان کرد و افزود: زائرانی که به مناطق عملیاتی میآیند، اغلب به دنبال محتوا هستند؛ بنابراین با تعاملی که میان نیروهای مسلح در حال انجام است، آموزش راویان مسیر مطلوبی پیدا کرده، به طوری که سپاه پاسداران نزدیک به 15 هزار راوی تربیت کرده است.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور با تأکید بر اهمیت آموزش یکسان راویها، تصریح کرد: نباید در حوزه روایتگری دچار نوسانات شد و باید موضوعات روایتگری بر اساس نیازهای مختلف طراحی شوند؛ نباید در حوزه آموزش راویان بر تعداد تکیه کرد، بلکه باید به بالا رفتن سطح کیفی آموزشها اهمیت داد.