به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از ادارهکل روابط عمومی و تشریفات قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی تهامی، معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه در نشست خبری اخیر خود در ساختمان مرکزی قوه قضائیه گفت: معاونت فرهنگی قوه قضائیه به منظور سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و ارزیابی فعالیتهای فرهنگی دستگاه قضا در سال گذشته تشکیل شد.
وی افزود: این معاونت در دو بخش فعالیت دارد. یکی از این بخشها معاونت فرهنگ عمومی است که عمده وظیفه آن فرهنگسازی عمومی بوده و حیطه کاری آن برون سازمانی است. بخش دیگر معاونت فرهنگ دینی و سازمانی است که این بخش وظیفه فرهنگسازی در زمینه ارتقای فرهنگ سازمانی و اخلاق حرفهای را برعهده دارد.
تهامی تصریح کرد: معاونت فرهنگی قوه قضائیه بعد از انجام کار کارشناسی و مطالعات لازم، اولویتهای کاری خود را در سه بخش نماز، قرآن و اخلاق اعلام کرده است. در مدت عمر کمی که از تأسیس معاونت فرهنگی قوه قضائیه میگذرد عمده فعالیتهای آن در راستای این سه اولویت است که امروز شاهد برنامه مسابقات قرآنی در دستگاه قضا هستیم.
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به برنامهریزی صورت گرفته در اجرای این مسابقات گفت: بخش بزرگی از این مسابقات عملی شده است. در ابتدا در حوزه دادگستریها، مسابقات به صورت شهرستانی برگزار و سپس مرحله استانی با حضور منتخبین مرحله شهرستانی برگزار شد.
وی افزود: سپس کل کشور به 5 منطقه تقسیم و برگزیدگان مرحله استانی در این مرحله حاضر و به رقابت پرداختند و برگزیدگان این مرحله به مرحله کشوری راه پیدا کردند.
تهامی تصریح کرد: در سازمانهای وابسته، ابتدا مسابقات به صورت شهرستانی و سپس استانی و بعد به صورت کشوری برگزار شد که نفرات برتر این مسابقات به مسابقات نهایی قوه قضائیه معرفی میشوند.
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه افزود: مسابقات نهایی قرآن دستگاه قضایی به مناسبت دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی در 26 و 27 بهمنماه سال جاری برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی براین که تعداد شرکتکنندگان چقدر است و در چند بخش این مسابقات برگزار میشود، گفت: تعداد شرکتکنندگان در مرحله اول 3 هزار و 650 نفر، در مرحله دوم یک هزار و 430 نفر و در مرحله منطقهای 355 نفر بود که از این تعداد 110 نفر به مسابقات نهایی راه پیدا کردند.
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی ادامه داد: مسابقات قرآنی در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ اجزای قرآن (کل قرآن، 15، 10, 5 و 2 جزء) و درک مفاهیم قرآنی انجام شده است.
تهامی افزود: مسابقاتی که در شهرستانها برگزار شد به میزبانی دادگستری شهرستانها، مرحله استانی به میزبانی دادگستریهای مراکز استان بود، مسابقات سازمانهای وابسته به میزبانی سازمان مربوطه بود و در سطح نهایی به میزبانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه است.
وی اضافه کرد: مسابقات نهایی قرآن دستگاه قضایی با حضور رئیس محترم قوه قضائیه و مسئولان دستگاههای قضایی، اجرایی و فرهنگی کشور برگزار خواهد شد.
تهامی با اشاره به فعالیتهای قرآنی در دستگاه قضا و سازمانهای وابسته گفت: برای اولینبار است که مسابقات قرآنی با این شکل برنامهریزی شده در سطح استانی، منطقهای و کشوری برگزار میشود.
وی اظهار کرد: این مسابقات فقط برای آقایان است و در برنامهریزی سال آینده بخش خواهران، کارکنان دستگاه قضا، قضات و خانوادههای آنها به این مسابقات اضافه خواهند شد.
تهامی افزود: قرآن در خانواده برنامه قرآنی دیگری است که از ماه آینده به اجرا درخواهد آمد و زمان اجرای آن یک سال و نیم طول خواهد کشید.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه جوایز مسابقات چیست، گفت: جوایز ارزشمند و خوبی برای برگزیدگان در نظر گرفتهایم. نفرات برتر و اول حفظ قرآن سه سکه بهار آزادی، نفرات دوم دو سکه بهار آزادی و نفرات سوم یک سکه بهار آزادی با لوح تقدیر دریافت میکنند. البته برای همه کسانی که به این مسابقات راه یافتهاند اما امتیازی کسب نکردند، هدایا و لوح تقدیری نیز در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی در ادامه این نشست درباره ارتقای سطح فعالیتهای قرآنی در جامعه اسلامی، گفت: رسانهها میتوانند در جهت گسترش سطح فعالیتهای قرآنی، فرهنگسازی، ایجاد انگیزه، تشویق و فراهم کردن زمینههای برنامههای قرآنی در جامعه نقش بسزایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه همگی میدانیم قرآن اصل و اساس است و تعلیم آن بر آفرینش خود انسان مقدم بوده است، تأکید کرد: انسان شدن با تعلیم قرآن امکان دارد. قرآن آن کتاب قانون ابدی و زندگی است و اگر میخواهید از حوادث نجات پیدا کنید، امنترین پناهگاه قرآن است که باید به آن تمسک جویید.
تهامی با مدنظر قراردادن هشدارهای قرآنی گفت: باید تلاش کنیم که مردم به آداب اسلامی و قرآنی آشنا شوند زیرا اگر بخواهیم بعضیها را که دچار گرفتاری و بزه شدهاند را شرافتمندانه به جامعه بازگردانیم میتوانیم از درمانهای قرآنی استفاده کنیم، به ویژه در دستگاه قضا که هم جنبه پیشگیری و هم جنبه درمان دارد.
وی تأکید کرد: ارتقا و کارآمدی دستگاه قضا به منظور تحقق عدالت قضایی با قرآن، بهترین شیوه است.
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه در پایان از برنامه آموزش مجازی قرآن در دستگاه قضایی خبر داد و گفت: این برنامه با همکاری دانشگاه علوم قرآن و حدیث صورت گرفته است که در پایان مسابقات قرآنی توسط رئیس قوه قضائیه رونمایی خواهد شد.