به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام منصور میراحمدی، معاون فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی در دومین همایش اعجاز علمی قرآن با اشاره به ارتباط انقلاب اسلامی با اعجاز علمی قرآن، گفت: انقلاب اسلامی به عنوان معجزه قرن بیستم شهرت یافته است و این سوال مطرح شده که چرا به رغم تحولات سیاسی، اجتماعی در قرنهای متمادی، این حادثه به عنوان معجزه مشهور شده است.
وی در این رابطه گفت: انقلاب اسلامی، انقلاب اندیشه است؛ اندیشهای مملو از تعالیم دینی که و حافظ به کارگیری تعالیمی است که در متون دینی و قرآن در خصوص زندگی مسلمین وجود دارد؛ انقلابی برخاسته از آموزههای دینی که ارتباط عمیقی میان دین و زندگی سیاسی و اجتماعی مسلمانان برقرار میکند.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: انقلاب اسلامی در زمانی شکل گرفت که دین و آموزههای دینی کمترین حضور خود را در متن زندگی سیاسی و اجتماعی انسانها ایفا میکرد. اگر انقلاب اسلامی را از لحاظ ماهیت اندیشهای بنامیم، ارتباط این حادثه با قرآن به عنوان نخستین منبع اندیشه اسلامی آشکار میشود.
وی با اشاره به اعجاز قرآن گفت: اعجاز قرآن به لحاظ معنوی و لفظی قابل تقسیمبندی است و اعجاز معنوی در دو عرصه کلان ناظر به معرفتهای طبیعی و نظام هستی و نیز معرفتهای که ناظر به انسان در قرآن است.
میراحمدی در ادامه عنوان کرد: اعجاز معنوی نسبت به انسان نیز قابل تقسیمبندی است. اعجاز معنوی ناظر به انسان حداقل در دو عرصه زندگی فردی و اجتماعی تقسیم میشود و نهایتاً به سنتهایی در قرآن پیمیبریم که ناظر به زندگی جمعی انسانها است.
وی با اشاره به آیه «...إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ...؛ در حقیقت خدا حال قومى را تغییر نمیدهد تا آنان حال خود را تغییر دهند»(رعد/۱۱) گفت: براساس برخی تفاسیر معروف، دگروگونی در سرنوشت اجتماعی انسانها در گرو تغییر درونی آنها است و این آیه حکایت از سنت الهی در زندگی جمعی انسانها دارد و حادثه انقلاب اسلامی مصداق تحقق سنت الهی در زندگی جمعی انسانها میباشد.
وی در پایان سخنان خود گفت: در کنار طرح مباحث اعجاز ناظر به طبیعت و نظام هستی، ضروری است که اعجاز معنوی در خصوص انسان و زندگی او در جامعه نیز مورد توجه قرار بگیرد.