کد خبر: 1372425
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۸
دادستان عمومی انقلاب سردشت:

قدرت مذهب در بسیج انسان‌ها، در انقلاب اسلامی نمود یافت

گروه اجتماعی: انقلاب اسلامی توجه به قدرت مذهب در بسیج انسان‌ها را در دنیا مطرح کرد چون توانست یک نظام متکی بر حمایت‌های بین‌المللی را به خاک سیاه بنشاند.

حجت‌الاسلام غفار نظامیان مبارکی، دادستان عمومی انقلاب سردشت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، با اشاره به ویژگی‌های انقلاب گفت: به‌طور حتم انقلاب اسلامی ایران انقلابی کاملاً آگاهانه با تکیه بر ارزش‌های واقعی بود چون این انقلاب هماند سایر انقلاب‌ها خود به خود به‌وجود نیامد.

وی افزود: از سوی دیگر بنای این انقلاب بر روی ارزش‌های اصیل انسانی شکل گرفت و در این راستا یکی از نظریه‌پردازان به نام «تدا اسکاچیل» بر این اعتقاد بود که انقلاب‌ها ساخته نمی‌شوند بلکه به وجود می‌آیند و در این راستا وی در سال 1982 مقاله‌ای ارائه کرد و در آن مقاله با توجه به آشکار بودن نقش اراده، آگاهی و اندیشه در انقلاب اسلامی نظریه پیشین خود در تحلیل انقلاب اسلامی ایران را نادرست دانست.

حجت‌الاسلام نظامیان با اشاره به نظریه «اسکاچیل» ادامه داد: وی اذعان کرد که اگر در دنیا تنها یک انقلاب آگاهانه ساخته شده باشد، آن انقلاب اسلامی ایران است.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: از سوی دیگر این انقلاب همانند برخی از انقلاب‌ها مادی نبود و با انگیزه‌های اقتصادی و مادی صورت نگرفت بلکه همان طور که فیلسوف مشهور فرانسوی و نظریه‌پرداز پسامدرنیسم یعنی میشل فوکو در کتاب «ایرانی‌ها چه رؤیایی در سر دارند؟» می‌گوید: روح انقلاب اسلامی در این حقیقت نهفته است که ایرانی‌ها از خلال انقلاب خود درصدد ایجاد تحول و تغییر در خویش بودند.

وی افزود: فوکو معتقد بود که هدف اصلی ملت ایران از ایجاد انقلاب اسلامی، تحولی بنیادین در وجود فردی و حیات سیاسی و اجتماعی و در نحوه تفکر و شیوه نگرش خویش بود و مردم انقلابی ایران خواهان این بودند که تجربه و نحوه زیستن خود را دگرگون سازند یعنی مردم برای نیل به آرمان‌های انقلاب قیام کردند.

دادستان عمومی انقلاب سردشت خاطرنشان کرد: این آرمان‌ها عبارت‌ بود از ساختن ایرانی آباد و آزاد، داشتن مردم آگاه و برخوردار از عدالت اجتماعی، نجات از وابستگی و عقب‌ماندگی و استبداد و قهری که آن روز بر مملکت ایران حاکم بود؛ بنابراین انقلاب اسلامی با توجه به ریشه‌های اصیل و ارزشمندی که داشت نه تنها مسیر تاریخ ملت را دگرگون کرد بلکه در بعد جهانی نیز بی‌تاثیر نبود.

مدرس دانشگاه پیام نور سردشت تأکید کرد: در حقیقت انقلاب اسلامی ایران توجه به قدرت مذهب در بسیج انسان‌ها را در دنیا مطرح کرد و مذهب که یک مقوله منزوی و تشریفاتی بود، ناگهان آنچنان یک ملت را بسیج کرد که توانست یک نظام متکی به حمایت‌های بین‌المللی را به خاک سیاه بنشاند.

captcha