کد خبر: 1372518
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۳
یاراحمدی خبر داد:

تشکیل مرکز تخصصی آموزش قرآن در بُعد بین‌المللی

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف گفت: در رویکرد جدید فعالیت‌های قرآنی به دنبال تشکیل مرکز تخصصی آموزش قرآن هستیم که این مرکز بُعد بین‌المللی خواهد داشت تا فعالیت‌های آموزشی به صورت تخصصی برای نخبگان قرآنی دنبال شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در برنامه رادیویی «افق» که امروز، 19 بهمن‌ماه به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت، درباره پیشر‌فت‌هایی که پس از انقلاب اسلامی در حوزه قرآن داشته‌ایم گفت: پس از انقلاب اسلامی ما فصل نویی را در فعالیت‌های قرآنی شروع کردیم و طی سال‌های گذشته رشد قابل توجهی در تمام شئون داشته‌ایم که این پیشرفت‌ها در فعالیت‌های آموزشی، پرورشی، نخبگان قرآنی، قاریان و حافظان و... بسیار چشم‌گیر بوده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه افزود: فعالیت‌های قرآنی اوقاف در سال 60 با برگزاری نخستین دوره مسابقات قرآن آغاز شد که همه کسانی که طی سال‌های گذشته برگزاری مسابقات قرآن را بر عهده داشته‌اند تلاش‌های زیادی کرده‌اند و تعداد کشورها، سطح تلاوت‌ها، نوع آیین‌نامه، کیفیت داوری و سایر ابعادی که برای یک برنامه قرآنی جهانی متصور است رشد پیدا کرده است.

فضای کشور، فضای مساعدتری برای فعالیت‌های قرآنی شده است
وی افزود: طی چند سال گذشته فضای کشور فضای مساعد‌تری برای فعالیت‌های قرآنی از جمله مسابقات قرآن، حفظ قرآن و ... بود؛ ما طی چهار سال گذشته با توجه به نظرات و ایده‌های اساتید و صاحبنظرانی که گنجینه‌ای از اطلاعات و دانش تخصصی برگزاری مسابقات قرآنی و فعالیت‌های قرآنی هستند، بهره زیادی برده‌ایم.
یاراحمدی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته تلاش داشتیم در بعد تخصصی و عمومی، مسابقات قرآن را ارتقا دهیم، ادامه داد: در اجرای برنامه‌ها و مسابقات قرآنی به نوعی توجه خاصی به منویات مقام معظم رهبری در حوزه فعالیت‌های قرآنی صورت گرفت و ایشان به صورت راهبردی بیانات ارزشمندی داشتند که چراغ راه ما شد و پس از این نیز چراغ راه ما خواهد بود.

فعالیت ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن با 4 کمیته تخصصی
وی در این بخش از سخنان خود درباره نحوه برنامه‌ریزی‌های مرکز امور قرآنی اوقاف، گفت: ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور در این مرکز فعال است که چهار کمیته تخصصی دارد و تعدادی از مسئولان قرآنی عضو این ستاد هستند که با استفاده از این چهار کمیته تخصصی و نشست‌هایی که دارد فضای مشورتی خوبی فراهم شده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه طی سال‌های گذشته ارزیابی کاملی از برگزاری مسابقات قرآن داشته‌ایم، گفت: براساس نظرات اساتید بین‌المللی و صاحب‌نظران داخلی، مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران به جهات مختلف تخصصی و فنی، سرآمد مسابقات جهانی بوده و به عنوان بزرگ‌ترین رویداد قرآنی جهان اسلام مطرح است؛ این نظراتی است که به صورت کتبی از اساتید بین‌المللی قرآن دریافت شده است.

راه‌اندازی اتحادیه بین‌المللی مسابقات قرآنی نیازمند سازوکار اساسی است
وی در این بخش از سخنان خود درباره وجود یک اتحادیه برای مسابقات قرآن گفت: راه‌اندازی اتحادیه بین‌المللی برای مسابقات  قرآن نیازمند یک سازوکار اساسی است اما ما طی دو سال گذشته کارها‌یی در این حوزه انجام داده‌ایم تا در یک گفت‌وگوی دوجانبه با این کشورها مسئله را پیش ببریم و قدم موثری را در این زمینه برداریم.
یاراحمدی درباره آسیب‌های موجود در حوزه فعالیت‌های قرآنی و مسابقات قرآن گفت: در حوزه مسابقات قرآن مشکل خاصی نداشتیم و برای توانمند شدن مرکز امور قرآنی باید همه دست به دست دهند؛ زیرا خلاء آموزش و اساتید قرآن برای تقویت دیگر کشورها وجود دارد و دولت جمهوری اسلامی ایران با تقویت شورای توسعه فرهنگ قرآنی و بودجه قرآنی مصوب شده فعالیت‌های این حوزه را ساماندهی کند تا این نیاز جهانی و نیاز پرشور مردم به انس با قرآن رفع شود.
وی در ادامه با اشاره به مسابقات قرآن کشوری که از اول تا ششم اسفندماه در شیراز برگزار خواهد شد، ادامه داد: مسئولان استان فارس در یک فضای همدلی کنار هم جمع شده‌اند تا یک حماسه بزرگ قرآنی خلق شود و البته نیاز امروز جوانان ما این است که دستگاه‌های قرآنی با همدلی کنار هم بنشینند و نیاز امروز جامعه ما را برطرف کنند.
حمایت از نخبگان قرآنی از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت‌هایی در حوزه آموزش قرآن اشاره کرد و گفت: در گذشته سازمان اوقاف و امور خیریه، برگزاری مسابقات و محافل قرآنی در سطح کشور را دنبال می‌کرد که چند سالی است بحث حمایت از نخبگان قرآنی نیز به آن اضافه شده و طی دو سال گذشته، حافظان قرآن را نیز حمایت کرده و هزینه تحصیلی آنها را پرداخت کرده‌ایم و هر قاری و حافظ کل قرآن می‌توانند با مراجعه به این مرکز از تسهیلات بهره‌مند شوند.
وی افزود: اعطای مدرک کارشناسانی به حافظان قرآن نیز از دیگر کارها‌یی است که در این مرکز دنبال می‌کنیم و کسانی که در کنکور ثبت نام می‌کنند با مراجعه به سازمان اوقاف در یک آزمون شرکت می‌کنند و معرفی می‌شوند برای کارشناسی یا کارشناسی ارشد که در نهایت مدرک مورد نظر را دریافت می‌کنند.
برگزاری دوره‌های آمادگی برای شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن

یاراحمدی با بیان اینکه ما مسئولیت آموزش به نخبگان قرآنی را داریم، عنوان کرد: هرساله دوره آمادگی برای اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بین‌المللی سایر کشورها برگزار می‌شود که در رویکرد جدید فعالیت‌های قرآنی به دنبال تشکیل مرکز تخصصی آموزش قرآن هستیم که این مرکز بُعد بین‌المللی خواهد داشت تا فعالیت‌های آموزشی به صورت تخصصی برای نخبگان قرآنی دنبال شود.
وی در ادامه با یادآوری سازمان اوقاف و امور خیریه وظیفه آموزش قرآن را بر عهده ندارد، ادامه داد: اما با این حال در تمامی امامزاداگن و بقاع متبرکه کلاس‌های تربیت حافظ قرآن را داریم و همچنین دوره‌های آموزشی تربیت مربی حفظ را نیز برگزار می‌کنیم که این دوره‌های آموزشی نیز در قم برگزار می‌شود.

captcha