کد خبر: 1372779
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۴
همراه امام در نوفل‌لوشاتو از خاطرات خود می‌گوید؛

قدرت تصمیم‌گیری امام(ره) در لحظات حساس بی‌نظیر بود

: معین‌فر، محقق ایرانی مقیم فرانسه با بیان اینکه قدرت تصمیم‌گیری حضرت امام(ره) قابل تحسین بود، گفت: در آن دوران افرادی قصد داشتند در تصمیمات امام(ره) مداخله کنند، ولی ایشان محکم و با صلابت در مقابل این مداخله‌گری‌ها ایستاده بود.

محمدجعفر معین‌فر، استاد ایرانی مقیم پاریس و بازنشسته مرکز تحقیقات ملی فرانسه، در زمان حضور حضرت امام خمینی(ره) در نوفل لوشاتو، روزهای به‌یادماندنی زیادی را از آن دوران به خاطر دارد و نقش مؤثر و فعالی را آن روزها در نوفل لوشاتو ایفا کرده است. وی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به بیان گوشه‌ای از آن خاطرات پرداخت.
وی در ابتدای بیان خاطراتش به قدرت تصمیم‌گیری امام(ره) به عنوان ویژگی بسیار برجسته اشاره کرد و گفت: قدرت تصمیم‌گیری ایشان قابل تحسین بود. در آن دوران افرادی قصد داشتند امام(ره) را تحت تأثیر قرار دهند و در تصمیمات ایشان مداخله کنند، ولی امام راحل محکم و با صلابت در مقابل این مداخله‌گری‌ها ایستاده بود.

معین‌فر در ادامه سخنانش گفت: در آن دوران عده‌ای این شایعه را مطرح کرده بودند که اطرافیان امام(ره) مانع حضور ایشان در انظار شده‌اند و امام(ره) را پنهان کرده‌اند. که معظم‌له در مقابل این ادعاهای کذب موضع گرفتند و طی سخنانی گفتند: «از قرار که می‌گفتند بعضی از آقایان آمده بودند اینجا و من نبودم، مثل اینکه قدری توهم کردند که در این معنی کسی دخالت داشته است. مزاج من اقتضا ندارد که بنشینم؛ من عادت به تشریفات ندارم که بین من و دیگری واسطه و حجاب باشد، این خلاف ادب اسلامی است. به قدری که قدرت داشته باشم در خدمت همه آقایان هستم».
وی ادامه داد: در ادامه این سخنان حضرت امام(ره) فرمودند: «یک کلمه هم به شما آقایان خارج از کشور عرض می‌کنم، ایران که بودم گاهی می‌شنیدم، آقایان بینشان کدورت‌های جزئی است؛ شما آقایان که در خارج از کشور هستید با هم برادر باشید». این سخنان به‌صورت اعلامیه‌ای تحت عنوان «متن سخنان قائد بزرگ اسلام و مرجع تقلید شیعیان جهان، حضرت امام خمینی(ره) برای گروهی از دانشجویان مقیم اروپا» روز دوشنبه، 17 مهر1357 منتشر شد.
امام(ره) نه سخنگو دارد نه نماینده
این استاد ممتاز مقیم فرانسه با بیان اینکه استقلال امام خمینی(ره) بی‌نظیر بود، گفت: در آن دوران عده‌ای از خبرنگاران  اروپایی سخنانی را از طرف امام(ره) منتشر می‌کردند که حضرت امام(ره) در واکنش به این عمل گفتند به آن‌ها بگویید: «من نه سخنگو دارم و نه نماینده». در پی این ماجرا در حیاط منزل ایشان در نوفل لوشاتو، این عبارت نوشته و نصب شد «امام(ره) نه سخنگو دارد، نه نماینده».

اشغال سفارت ایران در فرانسه به دست دانشجویان

معین‌فر در ادامه به ماجرای اشغال سفارت ایران در فرانسه اشاره کرد و افزود: آن زمان عده‌ای از دانشجویان مقیم فرانسه به‌صورت خودجوش سفارت ایران در فرانسه را اشغال کردند. وقتی این خبر به گوش امام راحل رسید، فرمودند: «سفارت ایران باید به کار خودش ادامه دهد و کارمندان سفارت نیز می‌توانند به کارشان ادامه دهند».
معین‌فر که از طرف حضرت امام(ره) مأموریت یافت تا به سفارت برود و به موضوع رسیدگی کند، گفت: بنده به دستور حضرت امام(ره) به محل سفارت در پاریس رفتم که اسناد و مدارک را مهروموم کنم. شخص سفیر رفته بود و در محل حضور نداشت، برخی از مدارک مربوط به ساواک را هم از بین برده بودند.

رمزگشائی از اتاق تلکس؛ مکانی محرمانه در سفارت ایران
وی در ادامه گفت: ما تمام دفتر سفارت را به دقت بررسی و اسناد به‌جا مانده را ضبط کردیم، در سفارت، بخشی بود به نام «اتاق تلکس» که این مکان بسیار محرمانه و مخفیانه بود. آن زمان تمام کارها با تلکس انجام می‌شد و اخبار و گزارش‌ها با تلکس ارسال می‌شد؛ این اتاق یک مأمور داشت که تمام رمزهای این اتاق و مکان‌ها را داشت و به اصرار ما این اتاق باز شد و توانستیم این اتاق را نیز مهروموم کنیم.
معین‌فر در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی کار بررسی دفتر سفارت تمام شد، در حین خروج از سفارت یکی از کارمندان خانم سفارت به ما گفت، قسمت حسابداری را بازدید نکردید، این بخش خیلی مهم است. ما وارد بخش حسابداری شدیم و به اسناد مهمی درخصوص خرج و مخارجی که برای دربار و اشرف پهلوی شده بود، دست پیدا کردیم.

یادآور می‌شود، این استاد انقلابی و مبارز در حال حاضر در بستر بیماری است و حال جسمانی مساعدی ندارد؛ عشق به حضرت امام(ره) موجب شد معین‌فر با وجود ناراحتی جسمانی، گفت‌وگو با ایکنا را بپذیرد. وی طی این گفت‌وگو هر وقت از امام(ره) یاد می‌کرد، دچار شور و هیجان خاصی می‌شد و با بغض سخن می‌گفت. بدین وسیله برای ایشان از درگاه خداوند متعال شفا و عافیت عاجل مسئلت داریم.

علی
|
-
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۱ - ۱۱:۳۵
0
0
مرسی جالب بود
captcha