کد خبر: 1374201
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۲
تحلیلگر فرانسوی تأکید کرد:

انعکاس فرهنگ انقلاب اسلامی در زندگی روزمره هر ایرانی

گروه بین‌الملل: انقلاب اسلامی ایران نه‌تنها یک قیام مردمی برای سرنگونی حاکمیت ظالم و مستبد بود، بلکه تلاش برای برقراری تعالیم دینی و ایجاد جامعه‌ اسلامی بود؛ بنابراین رفتار هر شهروند ایرانی باید انعکاسی از فرهنگ انقلاب اسلامی باشد.

«پی‌یر دورتیگیه»، استاد بازنشسته دانشگاه تولوز فرانسه و تحلیلگر مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: انقلاب اسلامی ایران فقط یک قیام مردمی برای سرنگونی حاکمیت ظالم و مستبد شاهنشاهی نبود بلکه تلاش برای برقراری تعالیم دینی و ایجاد جامعه‌ای اسلامی، مستقل، عدالت‌محور و مبتنی بر مردم‌سالاری دینی بود؛ بنابراین رفتار امروز هر شهروند ایرانی باید انعکاسی از فرهنگ انقلاب اسلامی باشد.

 

تحقق استقلال ملت ایران با تشکیل حکومت اسلامی

وی افزود: از طرف دیگر، انقلاب اسلامی ایران ریشه در وطن‌پرستی مردم این کشور دارد؛ چراکه بیش از نود درصد ملت به جمهوری اسلامی رأی آری دادند. مردم ایران که سال‌ها، استعمار و اشغال کشور توسط نیروهای خارجی را تجربه کرده بودند، این‌بار به‌خوبی توانستند کشور را از اشغال آمریکایی ـ صهیونیستی نجات دهند و استقلال و آزادی را به صورت کامل کسب کنند.


دورتیگیه در ادامه سخنانش با اشاره به این‌که ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی فقط از طریق رسانه‌ نتایج دلخواه را به ارمغان نمی‌آورد، تاکید کرد: درست است که رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در ترویج فرهنگ در جامعه دارند ولی مهم‌ترین اصل این فعالیت فرهنگی، خانواده است؛ مردم ایران مسلمان هستند بنابراین پخش برنامه‌هایی که فقط به ذکر مسائل اسلامی بپردازند، زیاد جذاب نیست ولی اگر همین برنامه در قالب زندگی روزمره یک ایرانی متدین تهیه و پخش شود به مراتب تأثیر بسیار بیشتری دارد. یعنی این‌که ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی باید از درون خانواده‌ها آغاز شود.

 

لزوم ترویج جهانی پیام انقلاب اسلامی
این استاد دانشگاه فرانسوی در پاسخ به سؤالی درباره وجود تشابه میان انقلاب اسلامی ایران و انقلاب‌های اخیر در جهان، گفت: تقلید از یک انقلاب و اجرای آن در یک کشور دیگر به هیچ‌وجه ممکن نیست چراکه هر کشوری شرایط خاص خود را دارد و مردم نیز مطالبات متفاوتی نیز از انقلاب یا تغییرات سیاسی دارند؛ بنابراین اینکه بگوییم در یک کشور دیگر انقلابی به تقلید از انقلاب اسلامی صورت بگیرد که دقیقا همان شاخص‌ها را داشته باشد، امکان‌پذیر نیست. یعنی این‌که تقلید از انقلاب عبارت مناسبی نیست و باید به‌جای آن، ترویج انقلاب را مورد بحث قرار داد.


وی افزود: ترویچ تفکر فداکاری و شهادت که در مکتب تشیع بسیار به آن توجه می‌شود، لازمه اصلی یک انقلاب است؛ بنابراین رهبران انقلاب‌های منطقه علاوه بر اینکه باید شهادت‌طلب باشند، فرهنگ فداکاری را نیز باید در دستورکار خود قرار بدهند؛ چراکه تا زمانی که انقلابیون نتوانند منافع شخصی را فدای منافع ملی بکنند، قیام‌ها به نتیجه نمی‌رسد. متأسفانه در انقلاب‌های اخیر منطقه، فرهنگ گذشت و فداکاری فراموش شد و رهبران گروه‌های مختلف منافع شخصی و حزبی را بر منافع ملت ترجیح دادند.

 

ضرورت توجه مسلمانان به مسئله فلسطین
استاد بازنشسته دانشگاه تولوز فرانسه در بخش دیگری از سخنانش، فراخوان جهانی امام خمینی(ره) برای حمایت از قدس را نمونه‌ای از جهانی شدن انقلاب اسلامی ایران دانست و بیان کرد: مردم جهان باید بدانند که منافع مشترک خیلی مهم‌تر از منافع یک شخص یا یک گروه خاص است. اگر امروز قدس با خطر مواجه است، این خطر فقط شامل مسلمانان فلسطینی نمی‌شود بلکه مسیحیان این سرزمین هم با تهدیدی جدی روبرو هستند.


وی در پایان تأکید کرد: دعوت امام خمینی(ره) به حمایت از قدس فقط فراخوانی خطاب به مسلمان نیست و شامل همه مردم خاورمیانه است چراکه تفکر صهیونیسم تفکری استعماری است که کم‌کم کل خاورمیانه را شامل خواهد شد و اگر مردم خاورمیانه این خطر را جدی نگیرند، با نتایج تأسف‌باری مواجه خواهند شد.

captcha