به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پی انتشار خبری مبنی بر دزدیدن 30 جلد قرآن خطی از موزهای در شهر تبریز و مطرح شدن خبرهای ضد و نقیض در خصوص اینکه این دزدی از موزه آذربایجان(یکی از مهمترین موزههای استان آذربایجان شرقی و کشور) رخ داده است، خبرنگار ایکنا صحت این خبر را از حسن اسماعیلی، مسئول امور موزههای استان آذربایجان شرقی جویا شد.
اسماعیلی در این خصوص به ایکنا گفت: از موزه آذربایجان سرقتی رخ نداده است بلکه این سرقت از مغازه یک مجموعهدار و فروشنده که به شکل کارگاه صنایع دستی در تبریز فعالیت میکند رخ داده بود که با پیگیریهای صورت گرفته سارقان دستگیر و اموال مسروقه به صاحب آن بازگردانده شد.
وی با انتقاد از خبرگزاریهایی که بدون ذکر منبع و پیگیریهای لازم به انتشار خبر نادرست اقدام کرده بودند، گفت: این سرقت از یک مغازه در تبریز صورت گرفته بود نه از یک موزه.
مسئول امور موزههای استان آذربایجان شرقی در پاسخ به این سؤال که این مغازهدار اجازه نگهداری از این قرآنهای خطی آن هم به این تعداد را داشته و آیا این قرآنها قرار نیست به موزه تحویل داده شود، گفت: این قرآنها جزو اموال شخصی فرد هستند و نگهداری نسخ خطی منع قانونی ندارد. قرآنها نیز به صاحبان آنها(مغازهدار) بازگردانده شده است.
به گزارش ایکنا، اموالی که جزو میراث فرهنگی کشور محسوب میشوند دو نوع هستند، اموال زیرخاکی که فرد پیدا میکند یا در حفاریها به دست میآید و یابنده آن باید آن را به مسئولان میراث فرهنگی تحویل دهد و اموالی که به صورت نسل اندر نسل به فرد به ارث میرسد و یا در خانواده افراد وجود دارد و جزو مالکیتهای شخصی محسوب میشوند.
قرآنهای خطی معمولاً جزو گروه دوم هستند و از نسلی به نسل بعد به ارث میرسند که نگهداری شخصی این قرآنها منع قانونی ندارد و از نظر قانونی شخصی که قرآن به او به ارث رسیده و یا در خانواده او نگهداری میشده است، مالک قرآن است و میتواند قرآن را مانند سایر اموال شخصی به فروش رسانده و مالکیت آن را منتقل کند.