کد خبر: 1375135
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۱
حجت‌الاسلام حسینی:

راه‌اندازی حوزه‌های علمیه بانوان از دستاوردهای انقلاب اسلامی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون آموزش حوزه‌های علمیه اظهار کرد: راه‌اندازی حوزه‌های علمیه بانوان که پس از انقلاب اتفاق افتاد؛ از دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می‌آید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام سیدمهدی حسینی، معاون آموزش حوزه‌های علمیه در گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی شبکه قرآن و معارف سیما، با اشاره به مأموریت‌های مختلف حوزه‌های علمیه، گفت: اصلی‌ترین مأموریت حوزه‌های علمیه فهم و شناخت عمیق دین است که از مرحله ابتدایی تا مرحله استنباط و اجتهاد را شامل می‌شود.

حوزه‌های علمیه باید ترویج‌کننده معارف الهی باشند
وی افزود: بعد از فهم دین وظیفه دوم، ابلاغ دین است و حوزه‌های علمیه باید ترویج‌کننده معارف الهی باشند؛ البته همه سطوح جامعه، اقشار و گروه‌ها را شامل می‌شود و کسانی که در حوزه‌های علمیه تحصیل می‌کنند، باید به ترویج معارف الهی برای تمامی سطوح جامعه و گروه‌های مختلف بپردازند.

کمک به اجرای دین از وظایف حوزه‌های علمیه
حجت‌الاسلام حسینی با بیان اینکه سومین وظیفه حوزه‌های علمیه کمک به اجرای دین و اقامه دین اسلام است، افزود: یکی از بارزترین اقدامات حوزه علمیه و حرکت عظیمی که از سوی حوزه‌های علمیه شکل گرفته، توجه به بخش‌هایی از دین است که قبل از انقلاب اسلامی تعطیل بود و پس از انقلاب اسلامی دنبال می‌شود.

حفاظت از دین چهارمین وظیفه حوزه‌های علمیه

وی وظیفه چهارم حوزه‌های علمیه را حفاظت از دین دانست و عنوان کرد: همان گونه که مرزهای جغرافیایی نیازمند دفاع هستند تا کشور در برابر حمله متجاوزان در امان باشد، مرزهای اعتقادی مردم نیز نیازمند حفاظت هستند که این کار از سوی حوزه‌های علمیه انجام می‌شود.

تشکیل حوزه‌های علمیه با درایت امام خمینی(ره) بود
معاون آموزش حوزه‌های علمیه با اشاره به تشکیل حوزه‌های علمیه بانوان پس از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: تشکیل حوزه‌های علمیه پس از انقلاب اسلامی با درایت امام خمینی(ره) و حمایت مراجع اعظام بود که در دوره رهبری مقام معظم رهبری نیز هدایت‌های ایشان موجب شده است تا یک تحول شگرف در حوزه‌های علمیه بانوان ایجاد شود و باید عنوان کرد که حوزه‌های علمیه بانوان از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 65 هزار طلبه بانو در بیش از 400 واحد حوزه‌های علمیه تحصیل می‌کنند، عنوان کرد: دین‌شناسی و کسب فضیلت دین اختصاص به آقایان ندارد؛ قبل از انقلاب، دین‌شناسی مربوط به آقایان بود، اما امروز بانوان نیز حضور فعالی در حوزه‌های علمیه دارند که برای موفقیت بیشتر حوزه‌های علمیه بانوان با نظام آموزشی متفاوت از حوزه‌های علمیه آقایان، اما مبتنی بر همان نظام فعالیت دارند.

تفاوت نظام آموزشی بانوان در حوزه‌های علمیه با آقایان
حجت‌الاسلام حسینی ادامه داد: به هر حال نیازها و توانمندی‌های بانوان با آقایان متفاوت است و بانوان شرایط متفاوتی در مقایسه با آقایان دارند؛ نظام آموزشی که برای آقایان در حوزه‌های علمیه در نظر گرفته شده یک نظام آموزشی پیوسته است، اما نظام آموزشی در نظر گرفته شده برای بانوان به صورت پیوسته نیست، به این دلیل که بانوان شرایط تحصیل بلندمدت را ندارند و برای اینکه آنها در زندگی شخصی خود با مشکل مواجه نشوند، آموزش‌های کوتاه‌مدت برای آنها در نظر گرفته شده در عین اینکه قله‌ها نیز برای آنها پیش‌بینی شده است.

بانوان تا حد اجتهاد نیز می‌توانند پیش بروند
معاون آموزش حوزه‌های علمیه با بیان اینکه مراجع تقلید تأکید دارند که باب علم‌آموزی برای بانوان بسته نیست و حتی تا حد اجتهاد نیز می‌توانند پیش بروند، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب نیز پدیده حوزه‌های علمیه بانوان را پدیده مبارکی دانسته‌‌اند و فرموده‌اند که «پدیده حوزه‌های علمیه خواهران افتخاری برای نظام است که رشد و بالندی بانوان را فراهم می‌کند».

حوزه‌های علیمه بانوان به دنبال تربیت افراد دین‌شناس است
وی به سطح‌بندی‌های آموزشی در حوزه‌های علمیه بانوان اشاره کرد و گفت: مقطع اول یا سطح دو حوزه‌های علمیه بانوان به دنبال تربیت افرادی است که دین را می‌شناسند و معلم دینی و معارف در آموزش و پرورش می‌شوند؛ در سطح سوم نیز به صورت تخصصی و گرایشی متناسب با علاقه‌مندی یکی از رشته‌های تحصیلی را انتخاب می‌کنند و ادامه تحصیل می‌دهند.
حجت‌الاسلام حسینی افزود: مرحله بعدی یا سطح چهارم حوزه‌های علمیه بانوان در زمینه‌سازی برای نظریه‌پردازی و سپس اجتهاد است؛ امسال در 355 واحد آموزشی تربیتی، بیش از 150 هزار ظرفیت پذیرشش در مقطع اول یا سطح دو و بیش از دو هزار و 500 نفر در مقطع دوم یا سطح سه داریم.
وی درباره اشتغال بانوان حوزه‌های علمیه پس از پایان یافتن تحصیلات حوزوی گفت: بانوانی که جذب حوزه‌های علمیه می‌شوند، علم و معنویت را باید درون خانه و خانواده خود ببرند و بر خانواده، همسر و فرزندان خود تأثیر بگذارند و پس از تأثیر گذاشتن بر خانواده؛ وظیفه تبلیغ دین را دارند، به عبارت دیگر مهم‌ترین کارکرد بانوان طلبه همان کارکرد انبیاء است و البته اصلی‌ترین وظیفه آنها تبیین دین است، در حال حاضر زمینه‌هایی در جامعه برای اشتغال رسمی در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها برای آنها وجود دارد.
حجت‌الاسلام حسینی با یادآوری اینکه بانوان طلبه در بخش‌های مختلف تبلیغ به عنوان مشاور و مدیر بسیار موثر و موفق هستند، ادامه داد: بانوان طلبه در تمامی عرصه‌های تبلیغ و مشاوره و مدیریت توانایی‌های خود را ثابت کرده‌اند.

پذیرش حوزه‌های علمیه بانوان آغاز شد
وی با بیان اینکه پذیرش حوزه‌های علمیه بانوان از شنبه، 26 بهمن‌ماه آغاز شده است، گفت: ثبت نام برای حوزه‌های علمیه بانوان به صورت سراسری و اینترنتی از طریق سایت حوزه‌های علمیه بانوان به نشانی www.whc.r انجام می‌شود و تمام مراحل پذیرش به صورت اینترنتی خواهد بود.
حجت‌الاسلام حسینی اظهار کرد: دفترچه پذیرش حوزه‌های علمیه بانوان در سایت بارگذاری شده است و همچنین مدارس علمیه بانوان نیز راهنمایی و مشاوره دارند که بر این اساس، ثبت نام در حوزه‌های علمیه بانوان تا 10 اسفندماه ادامه خواهد داشت.

15 واحد آموزشی برای دارندگان مدرک سوم راهنمایی
وی افزود: علاوه بر مقطع اول که هم‌اکنون زمان پذیرش آن است و این مقطع برای دارندگان مدرک دیپلم است، 15 واحد آموزشی نیز برای دارندگان مدرک سوم راهنمایی در نظر گرفته شده است.
معاون آموزش حوزه‌های علمیه با یادآوری اینکه بخش قابل توجهی از پذیرش ما از دیپلم به بالاتر است، گفت: در سال‌های اخیر با یک پدیده جالب روبه‌رو هستیم تا جایی که در سال گذشته بیش از چهار هزار داوطلب داشتیم که از دانشگاه‌ها آمده بودند و دارای مدرک لیسانس بودند، همچنین 600 داوطلب از کارشناسی ارشاد و 20 داوطلب نیز از مقطع دکتری داشتیم که این امر نشاندهنده آن است که بحث حوزه‌های علمیه از جذابیت بالایی برخوردار است.
وی در ادامه اظهار کرد: به کسانی که به معارف دینی علاقه‌مند هستند، توصیه داریم که وارد حوزه‌های علمیه شوند و همچنین دختران را توصیه کنند که وارد حوزه‌های علمیه شوند، زیرا اگر کسی به دنبال علم و معنویت باشد باید به حوزه‌های علمیه برود و هر کس که خودش می‌تواند برود، خوب است و اگر کسی خودش شرایط رفتن به حوزه‌های علمیه برای تحصیل را ندارد، دیگران را تشویق کند.

captcha