کد خبر: 1375348
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۰
ایکنا گزارش می‌دهد؛

مؤسسات قرآنی و بهره‌مندی از فرصت‌ها جهت واکاوی تهدیدات نرم

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: با توجه به تهدیدات جنگ نرم دشمنان اسلام، مؤسسات قرآنی با حضور در مجامع علمی می‌توانند جهت واکاوی تهدیدات نرم و تهاجم فرهنگی دشمنان با استفاده از فرصت‌های آموزشی و حضور و جذب جوانان، از این فرصت‌ها جهت واکاوی تهدیدات نرم بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، انقلاب اسلامی ایران با نیروهای مردمی به رهبری امام‌خمینی(ره) و مشارکت روشنفکران و روحانیون در ایران شکل‌ گرفت و از آن پس جمعی از دشمنان این انقلاب اسلامی در قالب عملیات‌ سیاسی، فرهنگی و اطلاعاتی برای ایجاد تغییرات نظام جمهوری اسلامی گام‌های متعددی برداشتند.
به عبارتی بخشی از این اقدامات سیاسی در زمینه جنگ نرم شکل گرفت، این مهم جهت تحمیل اراده گروهی بر گروه دیگر بدون استفاده از راه‌های نظامی صورت می‌گیرد که می‌توان از جمله این عملیات را برنامه‌های تهیه‌شده توسط ماهواره، رسانه‌ها، انیمیشن‌ها، سینما و کارتون و ... عنوان کرد.
در تعریف کلی جنگ نرم می‌توان به حوزه دید دشمنان اشاره کرد؛ در جنگ نرم گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی ایران با روش‌های غیر عینی و محسوس و همچنین تبلیغات سیاه وارد اجرای برنامه می‌شوند اما در جنگ سخت از زور و اجبار و همچنین تشکیلات نظامی استفاده می‌شود.
با توجه به قدرت نرم دشمنان اسلامی، یکی از مؤسسات قرآنی ـ مردمی تحت عنوان «راویان قرآن مبین» با مدیریت کیانوش امانی توانسته تا با در اختیار داشتن ابزارهای مختلف همچون نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آموزشی و دوره‌های علمی جهت مقابله با جنگ نرم نقش سازنده‌ای را ایفا کند.
در ابتدای این گزارش به گفت‌وگو با مدیرعامل مؤسسه راویان قرآن مبین تهران در رابطه با تاریخچه فعالیت‌های این مرکز قرآنی جهت اصول و روش‌های مقابله با جنگ نرم می‌پردازیم؛ به گفته کیانوش امانی، مؤسسه راویان قرآن مبین از بدو تأسیس تاکنون فعالیت‌های بی‌شماری در زمینه قرآن کریم انجام داده است که از مهم‌ترین اقدامات این مرکز می‌توان تحقیق و پژوهش در علوم قرآنی و دینی اشاره کرد که در قالب برگزاری کارگاه‌های آموزشی با موضوع «جنگ نرم» به آن پرداخته شده است.


این کارگاه‌ها به‌صورت مستقل از سوی مؤسسه راویان قرآن مبین با حضور اساتید متخصص دانشگاه برگزار شده است و نخستین سلسله جلسات این کارگاه‌ها نیز سال گذشته آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد.
از جمله موضوعات این کارگاه‌ها می‌توان به موضوع «حجاب و عفاف» اشاره کرد؛ در کارگاه‌هایی که با این موضوع اجرایی می‌شوند از مؤلفه‌های متفاوتی برای بیان شیوه‌های ترویج دین اسلام استفاده شده است که در این راستا می‌توان به نحوه ترویج حجاب و عفاف، تهدیدات نرم و اخلاق و معنویت، فلسفه حجاب و عفاف، شناخت آسیب‌های اجتماعی و راهکارهای مقابله با آن، نقش حجاب در سلامت روانی، حجاب از دیدگاه احکام فقهی، شبهات ایجاد شده و پاسخ به شبهات، تاریخچه حجاب در ادوار مختلف، حجاب در گفتمان توحیدی، روش‌های تربیت دینی حجاب، مهارت‌های ارتباط آموزش و شیوه‌های ترویج حجاب و عفاف در مدارس اشاره کرد.
آمادگی مؤسسه راویان قرآن مبین جهت اجرای طرح «شیوه مقابله با جنگ نرم»
مؤسسه راویان قرآن مبین آمادگی لازم را برای توسعه فعالیت‌های قرآنی و دینی و از همه مهم‌تر اجرای طرح «شیوه مقابله با جنگ نرم» دارد؛ این مرکز قرآنی برای اعمال این فرآیند هزینه‌ای دریافت نمی‌کند و هم‌اکنون نیز آماده اجرای این طرح در وزارتخانه‌ها، سپاه، بسیج و نهادهای مردمی است.
مدیرعامل این مؤسسه قرآنی نسبت به آگاه‌سازی مردم و ارائه راهکارهای مبنی بر مقابله با جنگ نرم معتقد است که نباید لحظه‌ای از دشمنان قسم‌خورده نظام جمهوری اسلامی ایران غافل شویم؛ در واقع با آگاه‌سازی مردم، ایجاد فضاهای قرآنی و دینی، ارائه راهکارهای مبنی بر مقابله با جنگ نرم و تشکیل گروه‌های دینی می‌توان اهداف استعماری دشمنان اسلام را نقش بر آب کرد.
رویکردهای کارگاه آموزشی «شیوه مقابله با جنگ نرم»
رویکردی که مؤسسه راویان قرآن مبین برای اجرایی شدن این فرهنگ دینی در دستور کار خود قرار داده است، کاربردی همراه با اعمال کلیپ‌های آموزشی، پرسش و پاسخ و سخنرانی‌های اساتید متخصص است تا مخاطبان در حین حضور در این کارگاه‌ها احساس خستگی نداشته باشند و این مقوله را به‌صورت مطلوب دریافت کنند.
به گفته کیانوش امانی تاکنون نظیر این کارگاه‌های آموزشی در سپاه، حلقه‌های تربیتی صالحین بسیج، شهرداری و آموزش و پرورش و حتی دوره‌های تربیت مربی قرآن ویژه معلمان برگزار شده است و باید گفت که رسالت اصلی این مهم، آگاه‌سازی و حضور در مجامع علمی است.
تأثیرات ایجاد شده توسط کارگاه‌های آموزشی «شیوه مقابله با جنگ نرم»
با تشکیل این کارگاه‌ها، سعی شده تا مهارت‌های ارتباطی مؤثر، قدرت بیان و سخنوری از سوی اساتید لحاظ شود تا مخاطبان نسبت به حضور در این جلسات انگیزه و علاقه بیش از پیش داشته باشند.
باید گفت که اغلب مؤسسات قرآنی اهل علم هستند و باید در زمینه کار قرآنی، فعال و کوشا به اعمال برنامه بپردازند؛ براین اساس لازم است تا نمونه این کارگاه‌ در زمینه‌های «در قرآن، نهج‌البلاغه، کلام معصومین(ع)»، «صنایع فرهنگی دشمن؛ بازی‌های رایانه‌ای، اسباب‌بازی، انیمیشن، سینما، کارتون»، «ماهواره و تأثیر آن بر فرهنگ»، «تهدیدات نرم»، «قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران»، «تهاجم فرهنگی دشمن»، «ناتوی فرهنگی»، «فتنه 88»، «دشمن‌شناسی»، «جنگ سایبری»، «حجاب و عفاف»، «اخلاق و معنویت»، «شیوه ترویج حجاب در مدارس» و «شناخت آسیب‌ها و سلامت روانی» اجرایی شود.
چگونگی تعامل مؤسسات قرآنی با یکدیگر و نقش متولیان قرآنی کشور جهت مقابله با جنگ نرم
به گفته مدیرعامل مؤسسه راویان قرآن مبین، به طور قطع مؤسسات قرآنی مکمل یکدیگر هستند و در یک جهت می‌توانند بسیاری از معضلات مربوط به اهداف دشمنان اسلام را برطرف سازند.
در واقع لازم است تا از سوی متولیان قرآنی، مؤسسات قرآنی با اتحاد و همکاری برای تضعیف اهداف دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران، راهبردهای اساسی اتخاذ کنند و با تحقق این مهم نیروهای انسانی، تجهیزات و امکانات اولیه جهت برگزاری کارگاه‌های آموزشی را در اختیار گیرند.
در این گزارش فعالیت‌های مؤسسه راویان قرآن مبین جهت مقابله با جنگ نرم بیان شد، کما اینکه اگر زمینه‌ای از سوی دستگاه‌های متولی جریان‌های قرآنی کشور به‌منظور تشکیل گروه‌های مختلف دینی برای مبارزه با جنگ نرم با تنوع تبلیغات توسط رسانه‌های جمعی و انواع سازمان‌های مردم‌نهاد و شبکه‌های اجتماعی فراهم شود، مؤسسات قرآنی دیگر به مؤسسه راویان قرآن مبین می‌پیوندند و درآینده‌ای نزدیک شاهد تخریب عملیات سیاسی کشورهای بیگانه می‌شویم.

captcha