کد خبر: 1376414
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۲

هم‌آوایی اهل تشیع و تسنن در اعتلای قرآن/ فعالیت 287 مرکز قرآنی در استان کردستان

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: استان کردستان دارای 287 مؤسسه و خانه قرآنی شهری و روستایی است که به صورت تقریبی از این میان 65 درصد فعالیت‌های این مراکز توسط اهل سنت انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، استان کردستان دارای 27 مؤسسه، 188 خانه قرآن شهری و 72 خانه قرآن روستایی دارای مجوز فعالیت از سازمان تبلیغات اسلامی است که از این تعداد 17 مؤسسه اهل تسنن و 10 مؤسسه تشیع هستند و 65 درصد فعالیت‌های این مرکز به‌همت اهل تسنن و 35 درصد توسط تشیع انجام می‌شود.
مؤسسات قرآنی ـ مردمی تشکل‌هایی هستند که با دریافت مجوز از سوی سازمان تبلیغات اسلامی و یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مناطق شهری فعالیت خود را آغاز می‌کنند، استان کردستان نیز با 9 شهرستان دارای 287 مرکز آموزش قرآن است.
گفتنی است، این استان یکی از استان‌های سنی نشین کشور است که جز دو شهر قره و بیجار، هفت شهر باقی مانده اهل سنت هستند.
در حال حاضر شهرستان بیجار دارای 4 مؤسسه قرآنی و شهرستان قروه نیز دارای 2 مؤسسه و مرکز استان نیز دارای 2 مؤسسه تشیع است.
از مؤسسات اهل سنت این استان می‌توان به «ایمان، دارالاشراق رسول اکرم(ص)، ستایش، آبیدر، نسیم‌الجنة‌المؤمنین، مرصادالساجدین، تمدن، تعلیم ذکرالحکیم، مجمع قرآن، پیام راستی، آوای شیرین کوثر، یاسین، اعتصام بحبل‌الله، عرفان، بشیر، نورالمبین و ...» اشاره کرد.
این مؤسسات قرآنی مجوز فعالیت خود را از سازمان تبلیغات اسلامی دریافت کرده‌اند و در طول سال نیز فعالیت‌های این مراکز به چهار صورت از طریق اتحادیه مؤسسات قرآنی استان، ادارات تبلیغات اسلامی شهرستان‌ها، اداره کل تبلیغات استان و سازمان دارالقرآن الکریم مورد بازرسی قرار می‌گیرد.
ناصر علیپور، مسئول دارالقرآن استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در رابطه با فعالیت این مؤسسات گفت: به جز چند مؤسسه معدود، فعالیت باقی مؤسسات به آن شیوه‌ای که در سایر استان‌ها جواب داده است، جواب نداده، زیرا استان کردستان از وضعیت اعتباری خوبی برخوردار نیست.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به فرهنگ استان که از نسل‌های گذشته آموزش قرآن فی‌سبیل‌الله بوده و هزینه‌ای بابت آموزش قرآن پرداخت نمی‌شده، فعالیت مؤسسات در این استان سخت است، زیرا مؤسسات قرآنی از نظر مالی ضعیف هستند و با توجه به وجود مراکز متعدد در استان که به‌صورت رایگان به آموزش قرآن می‌پردازند و اقتصاد ضعیف خانواده‌ها، ترقیب این قشر به حضور در کلاس‌های آموزشی مؤسسات قرآنی دشوار است.
علیپور تصریح کرد: باید توجه داشت، اگر چه مؤسسات توان جذب قرآن‌‌آموزان چندانی را از نظر کمی ندارند، اما از نظر کیفی فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند، خوب است.
مؤسسات قرآنی ـ مردمی، مراکزی هستند که بدون هیچ حمایت دولتی و صرفا با توان و ظرفیت مردمی خود در حوزه آموزش و توسعه فرهنگ قرآنی گام برمی‌دارند.
آشنایی با مؤسسه اهل‌سنت یاسین با قدمتی 25 ساله
مؤسسه یاسین کردستان؛ به مدیریت سیدبهاءالدین حسینی یکی از مؤسسات اهل سنت این استان است که فعالیت خود را به‌صورت غیررسمی از سال 67 و به‌صورت رسمی، یعنی دریافت مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی از سال 86 آغاز کرده است.


محوریت فعالیت‌های این مرکز قرآنی آموزش علوم قرائت، مفاهیم، تفسیر، احکام اسلامی و تحقیق و پژوهش است که گروه پژوهشی این مرکز قرآنی که دارای شش عضو اصلی است، تا کنون موفق به انجام 400 پژوهش در حوزه قرآن و تفسیر شده است.
در بخش آموزشی این مرکز تا کنون موفق به آموزش و صدور بیش از 2 هزار گواهینامه برای شرکت‌کنندگان در کلاس‌های آموزشی خود شده است.
این مؤسسه علاوه بر برگزاری کلاس‌های آموزشی مستمر در مرکز مؤسسه اقدام به اعزام مربی قرآن به ادارت، دانشگاه‌ها و مهدهای کودک این استان در طول سال می‌کند.
این مؤسسه فعالیت‌های خود را در مکانی استجاری واقع در خیابان فلسطین انجام می‌داد، اما از سال 91 با نقل مکان به مسجد ملامؤمن یا قوله(به زبان کردی یعنی مسجد عمیق) فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را در این مسجد انجام می‌دهد.
تألیف 19 کتاب توسط مدیر مؤسسه یاسین کردستان
بهاءالدین حسینی تا کنون موفق به تألیف 19 عنوان کتاب، 45 عنوان مقاله علمی ـ پژوهشی و یک پایان‌نامه شده است که چهار عنوان از این کتاب‌ها در حوزه آموزش روخوانی، روانخوانی، تجوید و وقف و ابتداء است و در جشنواره تدریس آیات قم به‌عنوان بهترین تألیف مؤسسات قرآنی معرفی شده است.
یکی دیگر از کتاب‌های وی «چشمه نعت رسول(ص)» است که به‌زودی توسط سازمان تبلیغات اسلامی به‌چاپ می‌رسد.
کلاس‌های این مرکز قرآنی در رشته‌های تفسیر، کارگاه‌ زندگی قرآنی، آموزش تخصصی علوم قرائت، روخوانی، روانخوانی، تجوید و وقف و ابتداء به شکل هوشمند برگزار می‌شود و به‌صورت متوسط سالانه 400 نفر از کلاس‌های این مرکز استفاده می‌کنند.
ترجمه کتاب «سنن النبی(ص)» به زبان کردی در مؤسسه ایمان سنندج
مؤسسه ایمان سنندج؛ یکی دیگر از مؤسسات اهل سنت این استان است که فعالیت خود را از سال 73 با برگزاری کلاس برای طلاب حوزه علمیه به‌صورت غیررسمی و از سال 86 به‌صورت رسمی و با دریافت مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی آغاز کرده است و کتاب «سنن النبی(ص)» به‌همت عماد کریمیان در این مؤسسه به کردی ترجمه شده است.
این مؤسسه با مدیریت مهتاب هاشمی، تابستان هر سال 12 کلاس آموزش قرآن را در مدارس با حضور 3 هزار نفر برگزار می‌کرده و این کار تا سال 90 ادامه یافت و از سال 91 این کلاس‌ها با توجه به مقارن شدن فصل تابستان با ماه رمضان در مساجد برگزار می‌شود.
محوریت فعالیت این مؤسسه که از مؤسسات سطح یک استان است، در حوزه تبلیغی ـ ترویجی، اعم از برگزاری جشنواره و برپایی نمایشگاه است، اما این مؤسسه علاوه بر فعالیت در این حوزه کلاس‌های آموزش مفاهیم، روخوانی و تجوید و احکام را هم به‌صورت مستمر برگزار می‌کند.
12 سال فعالیت قرآنی توسط مؤسسه آبیدر در سنندج
مؤسسه آبیدر سنندج؛ یکی دیگر از مؤسسات اهل تسنن این استان است که فعالیت غیر رسمی خود را از سال 80 و فعالیت رسمی خود را پس از دریافت مجوز از سال 87 آغاز کرده است.
این مؤسسه با مدیریت اسماعیل تمهیدی، در طول سال کلاس‌های آموزش قرآن را در رشته‌های مختلف قرآنی برگزار می‌کند.
مؤسسه تمدن؛ از مؤسسات سطح دو استان کردستان فعالیت خود را از سال 86 با دریافت مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه آموزش قرآن آغاز کرده است.
این مؤسسه در طول سال دوره‌های آموزش قرآن را در رشته‌های روخوانی و روانخوانی و حفظ قرآن برگزار می‌کند و سالانه بیش از 170 نفر در این مرکز قرآنی به فراگیری قرآن می‌پردازند.
پیشرفت همه جانبه فعالیت‌های قرآنی در کشور به‌ویژه در استان کردستان نیازمند توجه مسئولان به میزان اعتبارات قرآنی این استان و حمایت از مؤسسات قرآنی است و حمایت از فعالان عرصه‌های مختلف قرآنی، رفع معضلات و حذف کاستی‌ها و کمبودهای این استان در مسیر حرکت‌های قرآنی می‌تواند کردستان را به قطب جدی در فعالیت‌های قرآنی کشور تبدیل کند.

گزارش فوق ذره‌ای از دریای فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی یکی از استان‌های کشور است؛ استان کردستان که با وجود حضور مسلمانان اهل تسنن و تشیع، همچنان بر سنت رسول‌الله(ص) که همانا تبعیت از قرآن است، پایبند بوده و این سنت را به دیگر نسل‌های خود نیز انتقال می‌دهد.

captcha