مریم قنبرپور، برگزیده یازدهمین همایش بانوان قرآنپژوه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ضمن معرفی خود اظهار کرد: بنده از مهرماه سال 1380 فعالیت خود را از مهدهای قرآن آغاز کردهام و بعد از آن به عنوان مدیر موسسه قرآنی کار خود را ادامه دادم.
وی تصریح کرد: از کودکی در کلاسهای قرآنی شرکت میکردم و از سال 1378 حفظ قرآن کریم را آغاز کردم و همراه با آشنایی با مفاهیم، موفق شدم تا 10 جزء از قرآن را حفظ کنم، همچنین بنده در دانشگاه رشته مدیریت دولتی را به صورت آکادمیک دنبال کردهام.
برگزیده یازدهمین همایش بانوان قرآنپژوه در بخش «مدیر موفق قرآنی» گفت: رشته مدیریت دولتی به من کمک کرد تا با استفاده از اصول این رشته، وضعیت موسسه قرآنی را بهتر و علمیتر مدیریت کنم و معتقدم که لازم است که به برگزاری دورههای مهارتافزایی برای مدیران قرآنی توجه بیشتری شود.
اداره موسسات قرآنی به شیوه سنتی
وی ادامه داد: متاسفانه موسسات قرآنی از 60 تا 70 درصد به شیوه سنتی اداره میشوند و این رویه باید اصلاح شود، همچنین معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور فعالیتهای خوبی را در استانها و شهرستانها انجام میدهند.
قنبرپور یادآور شد: متاسفانه دستگاههای قرآنی بیشتر به دنبال تاسیس موسسه و افزایش آمار کمّی هستند، با این حال دریافت مجوز برای موسسات قرآنی روند طولانی و سختی دارد، همچنین در شهرستان شوشتر چندین مرکز قرآنی فعالیت میکنند، اما از برنامه خاصی تبعیت نمیکنند و این نکته بارها به مسئولان قرآنی تذکر داده شده است.
توجه به دورههای آموزشی
برگزیده یازدهمین همایش بانوان قرآنپژوه عنوان کرد: برای یک مدیر قرآنی باید برنامههای زمانی در نظر گرفته شود و در این راستا باید از فعالان قرآنی در خواست شود که نیرو تربیت کنند، به گونهای که علاقهمندان بتوانند در دورههای آموزشی مانند دورههای تربیت مربی، تربیت داور، تربیت مدرس مفاهیم قرآن شرکت کنند.
وی بیان کرد: در شهرهای کوچک خوشبختانه فضای معنوی بیشتر حاکم است و از این رو مردم هم علاقه زیادی به برنامهها و کلاسهای قرآنی نشان میدهند، البته استقبال بانوان از برنامههای قرآنی بیشتر است و به همین دلیل فعالیت قرآنی بانوان بیشتر است.
این مدیر قرآنی موفق خاطرنشان کرد: لازمه پیشرفت موسسات قرآنی تعامل بیشتر مدیران آنها با یکدیگر است و حتی باید جلسات ادواری برگزار کنند تا با ظرفیتهای همدیگر آشنا شوند و دستاوردها و موفقیتهای خود را در رسانهها انعکاس دهند تا سایر موسسات قرآنی نیز از آنها استفاده کنند.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه در شهرهای کوچک، همچنان فضای سنتی و مذهبی حاکم است، اما نفوذ تکنولوژی در این جوامع سبب شده است که برخی از خانوادهها ترجیح میدهند که کودکان خود را به کلاسهای غیر قرآنی بفرستند و مدیران قرآنی باید کاری کنند تا جذابیت موسسات قرآنی بیشتر شود.