تصاویر این نشست خبری را اینجا ببینید
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به استان فارس، نشست خبری مسئولان برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم صبح امروز، چهارم اسفندماه در سالن جنبی تالار حافظ شیراز برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری، ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه در سخنانی با بیان اینکه مرحله مقدماتی مسابقات قرآن به پایان رسیده است، گفت: رشتههای ترتیل و حفظ 20 جزء دو مرحلهای و حفظ کل و قرائت قرآن کریم نیز سه مرحله ای برگزار میشود.
تعیین فینالیستهای حفظ 20 جزء
وی افزود: فینالیستهای حفظ 20 جزء مشخص شدهاند که پس از جلسه هیئت داوران معرفی خواهند شد و در رشته قرائت ترتیل نیز روز دوشنبه شاهد برگزاری مرحله نهایی خواهیم بود؛ همچنین از 66 نفری که در رشته قرائت تحقیق حضور داشتهاند نیز 35 نفر به مرحله نیمهنهایی راه یافتند که همزمان با برگزاری این نشست خبری در هتل محل اسکان، شرکتکنندگان در حال انتخاب قرعههای نوبت قرائت خود هستند و فینال این رشته نیز عصر روز پنجم اسفندماه برگزار میشود.
یاراحمدی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا در مورد اینکه دلیل اعلام نشدن دقیق فینالیستهای هر رشته در آئیننامه مسابقات چیست، تصریح کرد: انتخاب فینالیستها بستگی به کیفیت قرائتها دارد، اما به طور معمول 10 درصد شرکتکنندگان را راهی فینال مسابقات میکنیم و تعداد فینالیستها به موضوعاتی همچون، تعداد حاضران در مسابقات، سطح فنی تلاوتها و ... بر میگردد.
برگزاری فینال حفظ کل به صورت قرنطینه
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: در رشته قرائت تحقیق در مرحله اول قاریان هفت آیه از قرآن کریم را تلاوت کردند که شش دقیقه طول کشید، در مرحله دوم 12 آیه و در فینال نیز 20 سطر برای شرکتکنندگان انتخاب خواهد شد، همچنین در رشته حفظ کل قرآن کریم فینال به صورت قرنطینه برگزار خواهد شد و از همه آنها سه سوال مشترک پرسیده میشود.
وی در ادامه تعداد دقیق شرکتکنندگان در این دوره از مسابقات را اعلام کرد و گفت: در رشته قرائت تحقیق 66 نفر، در رشته قرائت ترتیل 37 نفر، در رشته حفظ کل 53 نفر، در رشته حفظ 20 جزء 38 نفر و مفاهیم نیز 11 نفر حاضر بودهاند و در بخش بانوان نیز در رشته قرائت تحقیق 58 نفر، قرائت ترتیل 41 نفر، در رشته حفظ کل 52 نفر، در رشته حفظ 20 جزء 40 و مفاهیم قرآن کریم نیز 15 نفر موفق به حضور در مرحله کشوری شدهاند.
شاخصهای موفقیت مسابقات سراسری قرآن
ولی یاراحمدی در ادامه در پاسخ به یکی دیگر از سوالات خبرنگار ایکنا در مورد شاخصهای موفقیت مسابقات سراسری قرآن گفت: در مرحله شهرستانی شاخص موفقیتهای ما جذب حداکثری مردم بوده است که به این مهم به خوبی دست یافتهایم، از دو سال پیش توجه ویژهای به مرحله شهرستانی مسابقات شده است و از بین افرادی که در مرحله شهرستانی حضور مییابند، تعدادی حرفهای هستند که به مراحل پایانی مسابقات میرسند، اما برای جذب عموم جوانان و نوجوانان به مسابقات قرآن رشتههایی مانند حفظ یک، دو و پنج جزء را به مسابقات شهرستانی اضافه کردهایم.
وی شاخص موفقیت در مرحله استانی را کیفیت بالای مسابقات عنوان کرد و گفت: برای کیفی کردن مسابقات قرآن در استانها از سالهای گذشته کتابچهای در اختیار استانها قرار گرفته است؛ اعزام داوران و سرپرستها برای نظارت بر مسابقات از جمله دیگر اقداماتی بوده که برای رشد کیفی مسابقات قرآن در استانها در نظر گرفته شده است، همچنین برای برگزاری مسابقات قرآن در استانها تلاش داریم تا به یک وحدت رویه و یکپارچگی در برگزاری مسابقات برسیم و به این هدف نیز تا حدود زیادی نزدیک شدهایم؛ همچنین سهمیهبندی هوشمند بر اساس عملکرد سال گذشته استانها نیز یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته برای کیفیسازی مسابقات استانی بوده است.
یاراحمدی شاخص موفقیت برگزاری مسابقات سراسری قرآن در مرحله کشوری را نیز در مواردی همچون نوبتبندی قرائتهای شرکتکنندگان بر اساس عدالت و ... عنوان کرد و افزود: حضور داوران مجرب و متخصص که نهایت تلاش خود را برای رعایت عدالت در نتایج دارند و سه مرحلهای شدن مسابقات از دیگر شاخصهای موفقیت مسابقات سراسری قرآن در مرحله کشوری است.
استفاده از برگزیدگان در مسابقه بینالمللی
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: از برگزیدگان این دوره از مسابقات برای حضور در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران و 10 مسابقه بینالمللی دیگر استفاده خواهد شد، البته برگزیدگان غیر از نفرات اول در رشتههای قرائت تحقیق و حفظ کل در اردوی آمادگی حاضر میشوند و پس از آن مشخص خواهد شد که کدام یک از آنها عازم مسابقات بینالمللی خارجی میشوند.
یاراحمدی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد میزبانی مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در استانهایی همچون فارس گفت: مسابقات بینالمللی ساختار متفاوتتری از مسابقات سراسری قرآن کریم دارد و پیچیدگیهای خاص مربوط به خود را دارد؛ متأسفانه در استانهای کشور امکانات و زیرساختهای لازم برای میزبانی از این مسابقات وجو ندارد و در حال حاضر برنامهای برای این کار نداریم، البته امیدوارم امکانات استانها به حدی برسد که روزی شاهد برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن در استانها باشیم.