به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز، چهارم اسفندماه، در مراسم ختم مرحوم ابوالفضل حاجیحیدری که در مسجد علی ابن موسیالرضا(ع) برگزار شد، با ذکر اینکه اینگونه مجالس سه وجه دارد، افزود: وجه اول این است که دور هم جمع میشویم و برای فرد تازه درگذشته از خداوند طلب مغفرت و آمرزش کنیم و دیگر آنکه با بازماندگان اظهار همدردی داشته باشیم.
وی عنوان کرد: این دو موضوع نباید وجه غالب چنین جلساتی باشد و ما نیاز داریم که در مجالس ختم تنبه، تذکر و آمرزش نیز وجود داشته باشد و تأمل کنیم، افرادی که در مجلس ختم آنها حاضرمیشویم چه گونه افرادی بودند، برخی از این افراد علیرغم اینکه صاحب مکنت و ثروت و مقام هستند، اما بعد از مرگ از آنها یاد نمیکنند و حتی برخی میگویند چه خوب شد، این فرد از این دنیا رفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این مراسم با اشاره به ویژگیهای شخصیتی مرحوم حاجیحیدری گفت: باید فکر کنیم که چه شد که مرحوم عسکراولادی از دنیا رفت و مراسم تشییع و ترحیم باشکوهی با حضور بسیاری از مردم برگزار شد.
رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری با اشاره به آیه 96 سوره مریم « إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا»، گفت: خداوند محبت انسانهای صالح و مومن را در دلها میاندازد و مرحوم حاج حیدری یکی از کسانی بود که خداوند محبت او را در دلهای ما انداخت.
وی با اشاره به سوابق مبارزاتی مرحوم حاجیحیدری عنوان کرد: او در سال 43 در کنار مرحوم عسکراولادی و دیگر مبارزان انقلاب، اولین تشکیلات مذهبی و دینی را راهاندازی کرد؛ در 24 سالگی در جریان ترور حسن علی منصور، به همراه شهیدان حاج صادق امانی، بخارایی، نیکنژاد، صفارهرندی و عراقی به زندان افتاد و تا سال 57 که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، در زندانهای رژیم پهلوی محبوس بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وی از زندان آزاد شد و بلافاصله در کمیته استقبال از امام(ره) حاضر شد و تا زمان مرگ نیز عضو فعال شورای مرکزی کمیته امداد امام(ره) بود.
رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی با اشاره به صفات برجسته مرحوم حاجی حیدری گفت: بارزترین صفت وی اخلاص بود؛ اخلاص در قیام برای خدا، حرکت برای خدا و سخن گفتن برای خدا از ویژگیهای او بود، با وجود آنکه 13 سال در زندان بود، اما یک بار مشاهده نکردم، بگوید من از مبارزان دوران ستمشاهی هستم و 13 سال در زندان بودم و بسیاری از افراد نمیدانستند او 13 سال در زمان شاه در زندان به سر برده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد دیگر خصوصیات مرحوم حیدری افزود: او فردی مخلص بود، در قرآن کریم آمده است که شیطان میگوید همه را گمراه میکنم مگر انسانهای مخلص را و مرحوم حاجیحیدری از بندگان مخلص خداوند بود.
رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی تواضع را صفت برجسته دیگر مرحوم حاجیحیدری خواند و گفت: او در بیان و رفتار تواضع و فروتنی را اولویت خود قرار میداد.
با ذکر اینکه حسن خلق ویژگی دیگر مرحوم حاجی حیدری بود، گفت: مؤمن باید شاد باشد و بعد از واجبات چیزی مثل حسن خلق آدم را به خدا نزدیک نمیکند و پیامبر(ص) هم رمز موفقیت خود را حسن خلق میدانست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ویژگیهای متقین گفت: افراد متقی دروغگو نیستند، تهمت نمیزنند و غیبت نمیکنند، به دنبال افراط و تفریط نیستند و اعتدال را پیشه خود میکنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر اینکه افراط و تفریط یکی از مشکلات امروز کشور است، افزود: تندروی و نامتعادل حرکت کردن به انقلاب و کشور ضربه میزند؛ ما میزان داریم و میزان ولیفقیه است و معنا و ابعاد ولایت فقیه نیز برای همه بیان شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر اینکه در صدر اسلام خوارج نماد افراطیگری بودند، گفت: آنها افرادی زاهد بودند که آستینهایشان از شدت عبادت پاره بود، اما امیرالمومنین(ع) فرمودند، خطر این افراد از کفار بیشتر است و امروز تکفیریها، القاعده و گروههای افراطی حاصل تندروی هستند؛ این افراد هر جنایتی را انجام میدهند و فکر میکنند، با این جنایات به بهشت میروند.
رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری در مورد مسئله دقت در بیتالمال افزود: مرحوم حاجیحیدری عجیب در بیتالمال حساسیت داشت و حواس او به حلال و حرام و بیتالمال بود.