به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، «آغازی دیگر» عنوان کتابی است که به کوشش محمدرضا سرشار، داستانهای برگزیده پنجمین دوره جایزه ادبی یوسف و نقد آنها را به چاپ رسانده است.
آغاز این کتاب با بخشی از خطبه 27 نهجالبلاغه با این عنوان که «انّ الجهاد باب من ابواب الجنه فتحه الله لخاصه اولیائه» شروع شده است. در مقدمه این کتاب به قلم محمدرضا سرشار میخوانیم: «جشنوارهای که با نام کوچک مستعار نخستین شهید ادبیات کودکان و نوجوانان کشور ـ کامبیز ملکشامران ـ نامگذاری شده، نخستین بار در سال 85 بنیانگذاری شد. انگیزه تأسیس این جایزه رونق مجدد بخشیدن به بازار داستاننویسی دفاع مقدس با مدد گرفتن از نوقلمانی بوده که تازه پا به عرصه ادبیات داستانی گذاشته بودهاند.
نخستین نکتهای که در مورد این جشنواره باید مورد اشاره قرار گیرد این است که اگر کمبود قابل توجهی هم در عرصه داستان دفاع مقدس وجود داشته، در قلمرو داستان بلند و رمان بوده است، نه داستان کوتاه.»
سرشار همچنین به مطلب دیگری در مقدمه اشاره کرده و گفته است: «به عنوانی کسی که دههها تجربه یا آشنایی دور و نزدیک با جشنوارههای ادبی را دارد میگویم که انتخاب دبیر مناسب در واقع نصف تضمین برای برگزاری درست چنین جشنواره ارزشی است. هستند نویسندگانی که احتمالاً دارای کتابهای متعددی نیز در این زمینه هستند. اما یا از ابتدا نگاهشان به این مقوله آن گونه که باید منطبق با این ارزشها نبوده یا به تدریج دچار استحاله فکری شدهاند... .»
رحیم مخدومی، دبیر جایزه ادبی یوسف نیز در نگاشتهای عنوان کرده است که «اغلب جشنوارههای ادبی، صرفاً یک جشنواره هستند؛ برای تجلیل از تعدادی برگزیده. و نه جریانساز ادبی و رشد و ارتقاء دهنده ادبیات کشور.
معمولاً بعد از پایان هر جشنواره، آثار برگزیده مثل خود برگزیده شدهها به فراموشی سپرده میشود. در واقع هر دوره از جشنواره، تکرار دیگری است از جشنوارههای پیشین.»
در عناوین مختلف این کتاب میتوان عنوان اثر همراه با نقد انجام شده درباره آن را یکجا مشاهده کرد. از جمله عناوین این کتاب میتوان به وقتی خودش نیست، فصل خواب خرگوشها، دریاقلی، مردارخوار، ساعتها همه خوابند، آخرین پلاک شناساییمان را در مشت میفشردیم، سرم میان دستهایم راه میرود!، انتظار در ایستگاه راهآهن، دعوت، کسی صدای ما را نمیشنود، تیر خلاصی، عصر چهارشنبه، باغی به رنگ ارغوان، مردی در مقابل، بوی بهشت و زندگی به وقت دوازده و بیست و دقیقه اشاره کرد.
«آغازی دیگر» توسط انتشارات صریر در سه هزار نسخه، به بهای 200 هزار ریال و در 390 صفحه منتشر شده است.