به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کنگره شهدا و ایثارگران روحانی استان تهران در قالب «مبلغان آسمانی» امروز پنجشنبه، 8 اسفندماه با حضور حضرت آیتالله العظمی نوریهمدانی از مراجع عظام تقلید و آیتالله ریشهری، رئیس ستاد کنگره شهدا و ایثارگران روحانی، حجتالاسلام سعیدی، نماینده ولیفقیه در سپاه، هدایتالله جمالیپور، فرماندار ویژه شهرری، علیرضا مهدوی شاهرودی، مشاور فرهنگی استاندار و مدیرکل روابط عمومی و اموربین الملل و جمع کثیری از طلاب و روحانیون استان تهران در مصلای حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد.
آیتالله العظمی نوریهمدانی در این مراسم با بیان اینکه در زمان ما انقلابی به وقوع پیوست که قلههای جهان را درنوردید و یک انقلاب جهانی شد، اظهار کرد: بر ما لازم است این جریان را تجزیه و تحلیل کنیم و از آن درس بگیریم؛ انقلاب اسلامی آنقدر با عظمت است که کلام امیرالمومنین(ع) در زمان تصدی خلافت، بر این انقلاب نیز صدق میکند.
وی ادامه داد: روزی که حضرت علی(ع) خلافت را پذیرفت در مقابل مردمی که در آینده تبدیل به «ناکثین» و «قاسطین» و «مارقین» میشدند فرمودند: «این اتفاق(انتخاب ایشان برای خلافت) معیارها را تغییر خواهد داد و بسیاری از انحرافات قبلی را زیر و رو خواهد کرد.» انقلاب اسلامی نیز همین وضع را بوجود آورد و بسیاری از ساختارهای و زیرساختهای قبلی را از بین برد.
این مرجع عالیقدر تشیّع در ادامه به بررسی ابعاد انقلاب اسلامی در دو وجه ایجابی و سلبی پرداخت و گفت: اولین بُعد این انقلاب تأسیس یک حکومت و نظام اسلامی است. بعد از پیامبر(ص) و امام علی(ع) به طور کلی نظام حکومتی تغییر کرد. طبق دستور اسلام در رأس حکومت پیامبر(ص)، معصوم و یا نماینده آنها باید قرار بگیرد که امروز ما شاهد این وضع در جمهوری اسلامی ایران هستیم اما پس از امام علی(ع) این وضع ادامه نیافت و سلطه درونی همراه با استگبار خارجی از ادامه آن جلوگیری کردند.
آیتالله العظمی نوریهمدانی با بیان اینکه امروز اگر از امام معصوم هم راجع به اداره حکومت و نظام سؤال کنیم همین شیوه را میفرمایند، عنوان کرد: در سوره «نساء» نیز بر اطاعت از خدا، پیامبر و اوالامر تأکید شده است. بُعد دوم تحولی که انقلاب اسلامی برپا کرد در حوزه فرهنگ بود.
وی افزود: سلطهگران چندین قرن بر این کشور حکومت داشتند و فرهنگ ما را آنطور که خودشان دوست داشتند تنظیم کرده بودند و مردم ما را مجبور کرده بودند به فرهنگ غرب با دید یک فرهنگ عظیم نگاه کنند. با انقلاب، لازم شد تا فرهنگ غرب از کشور خارج شود و فرهنگ اسلامی جای آن را بگیرد و این مهم اکنون بر عهده مربیان و معلمان است تا بر اساس فرهنگ اسلامی برنامهریزی کنند.
این مرجع عالیقدر تشیّع با بیان اینکه در میان آیات قرآن، برخی به عنوان سنتهای الهی آمده است، ادامه داد: علوم اسلامی ما باید بر اساس سنتهای الهی پایهگذاری شود؛ «انّ اللَّه لا یغیّر ما بقوم حتّى یغیّروا مابأنفسهم» و « وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ» از جمله این سنتها است که اساس برنامهریزی فرهنگی ما را باید شکل دهد.
وی در بیان تحولهای دیگری که با انقلاب اسلامی رخ داده است، به تحول بنیانهای سیاسی اشاره کرد و ادامه داد: با انقلاب اسلامی مدیریت کلان مملکت در دست کسانی است که بر اساس عدالت رفتار میکنند. امام علی(ع) در این باره میفرمایند: «نور چشم گردانندگان مملکت، عدالت است» همچنین امام صادق(ع) میفرمایند: «مردم به 3 چیز محتاج هستند: امنیت، عدالت و فراوانی نعمت».
حضرت آیتالله العظمی نوریهمدانی دیگر تحول بنیانی که با انقلاب اسلامی بوجود آمده را، تحول در حوزههای اجتماعی دانست و گفت: با این انقلاب بنیان اجتماعی مردمی که زیر پای استبداد بودند، تغییر کرده است و آزادی و استقلال بوجود آمده است.
وی همچنین به فرمایش امام خمینی(ره) درباره ضرورت راضی نگه داشتن مردم اشاره کرد و گفت: این مردم با آغوش باز به استقبال گلولههای رژیم پهلوی رفتند تا این انقلاب به سرانجام برسد و همین مردم فوج فوج جوانان خود را برای مقابله با تجاوز دشمن بعثی به میدان فرستادند. باید قدر این مردم را دانست و بدانیم که حکومت مال مردم است. مردم آنقدر قدرت دارند که تخت را از زیر پای سلاطین بکشند و نکته آنکه پیامبران هم با همراهی مردم به جنگ با «نمرودیان» میپرداختند.
آیتالله العظمی نوریهمدانی به نامه پنجاه و سوم نهجالبلاغه که امیرالمومنین آن را خطاب به مالک اشتر نوشتهاند، اشاره و اظهار کرد: برای اداره یک کشور جامعترین برنامه همین نامه است و در سازمانملل نیز به عنوان منشور نگهداری میشود. در این نامه حضرت میفرمایند: «مالک؛ باید دلت از محبت به مردم لبریز باشد. بدان که عمود دین و سپر در برابر دشمنان همین مردم هستند. مالک همیشه با مردم باش.»
این مرجع عالقیدر تحولهای دیگر که با انقلاب اسلامی بوجود آمده را در حوزههای دفاعی و نظامی و اقتصادی تبیین کرد و ادامه داد: لازم است در برابر دشمنان این نظام نیروهای جهادی وجود داشته باشد و برای همین منظور است که صنایع نظامی باید پیشرفته باشد. تربیت مجاهد و ترویج فرهنگ جهاد و حماسه نیز باید در رأس برنامههای مسئولان امر باشد.
آیتالله العظمی نوریهمدانی افزود: در حوزه اقتصاد نیز اسلام با نظامهای کاپیتالیستی و مارکسیستی مخالف است. امروز که رهبر انقلاب بر آفریدن حماسه اقتصادی تأکید دارند، همه مردم باید به صحنه بیایند تا نظام اسلامی به سمت یک نظام اقتصادی کامل حرکت کند.
وی همچنین با بیان اینکه 3 چیز پایه این انقلاب است، اظهار کرد: اسلام که پیش از آن به حاشیه رانده شده بود، مردم که به همت امام(ره) به صحنه آمدند و نکته سوم ولایت فقیه است. امروز بر ما وظیفه است تا این عطیه الهی را نگبانی و پاسداری کنیم.
این مرجع عالیقدر تسیّع همچنین به پیامهای سلبی انقلاب اسلامی اشاره و افزود: ما با این انقلاب با تمام قدرت مقابل دشمنان اسلام یعنی آمریکا و همراهانش به مقابله برمیخیزیم. ما با آنهایی که قرآن ما را میسوزانند و با زر و زور و تزویر به کشورهای مسلمان حمله میکنند و موج اسلام ستیزی به راه میاندازند، مقابله میکنیم.
وی افزود: این جنگ ما تنها در سطح شعار نیست و در میان عمل نیز به مقابله با آنها برخواستهایم. جهاد و شهادت پاسخ ما به دشمنان اسلام است. خداوند نیز هر پیامبری را برانگیخت، به دستی کتاب و دستی آدات و ادواوتی برای جهاد داد.
آیتالله العظمی نوریهمدانی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه آنچه ما را قوی میکند، جهاد و شهادت است، گفت: رنگ خون ثابتترین رنگها است و مهندسی انقلاب پیامبران و در ادامه آن انقلاب اسلامی با همین «مرگ سرخ» بوده است.
وی همچنین به رشادتها و همراهیهای روحانیون با انقلاب و امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: علما و روحانیون اولین قشری بودند که به فرمان امام خمینی(ره) لبیک گفتند و در منابر و مساجد به حمایت پرداختند و عدهای نیز از آنها رسالههای خود را با خون خود آغشته کردند و برگ زرینی در تاریخ به جای نهادند.
آیتالله العظمی نوریهمدانی با بیان اینکه شهدا کار حسینی(ع) کردند و ما نیز باید کاری زینبی(س) انجام دهیم، عنوان کرد: باید وصیتنامههای شهیدان خوانده شود. 99 در صد از شهدا به خاطر ولایت فقیه عازم جبهه شدند. آنها متوجه شدند همان صدایی که در «بدر» و «حنین» بوده، به گوششان میرسد و آن ندا را لبیک گفتند.