کد خبر: 1382418
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۶
برخی از شرکت‌کنندگان مطرح کردند:

انتقادات به داوری بانوان در مسابقات قرآن وارد نیست

گروه فعالیت‌های قرآنی: برخی از قاریان قرآن انتقادات مطرح شده به داوری بانوان در مسابقات قرآن «تلاوت» را صحیح ندانسته و عنوان کردند که برخی از این داوران حتی از آقایان هم بهتر داوری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در پی انتشار گزارش ایکنا با عنوان «تجربه جدیدی که با استقبال قرآنیان روبرو شد/ نارضایتی از داوری بانوان» برخی از شرکت‌کنندگان در نخستین دوره مسابقات قرآنی «تلاوت» طی تماس با خبرگزاری بین‌المللی قرآن به انتقادات برخی قاریان و حافظان قرآن مبنی بر نحوه داوری بانوان در مسابقات قرآنی انتقاد کردند و خواستار انعکاس صحبت‌های خود شدند.

داوری بانوان در مسابقات قرآن، آن گونه که عنوان می‌‌شود، نیست
فاطمه رحیمی‌فرد، نفر اول رشته قرائت نخستین دوره مسابقات قرآن «تلاوت» با بیان اینکه برخی شرکت‌کنندگان در مسابقات «تلاوت» از نحوه داوری بانوان گله‌مند بودند، گفت: به نظر می‌رسد که داوری بانوان آن گونه که این قاریان و حافظان عنوان کرده بودند، نیست؛ بر اساس شناختی که از داوران خانم حاضر در مسابقات قرآن «تلاوت» داریم، این داوران برای اولین بار نیست که در یک مسابقه به داوری می‌پردازند و سال‌های متمادی است که داوری کرده‌اند و به همین دلیل از تجربه و توانمندی لازم در این زمینه برخوردار هستند.
رحیمی‌فرد اظهار کرد: اکثر داورانی که در مسابقات «تلاوت و تسنیم» داوری داشتند، از داوران پیشکسوت و باسابقه هستند که به شخصه اگر در مسابقه‌ای حضور پیدا کنم و این بانوان داوری آن را بر عهده داشتن باشند، خیالم راحت است و اطمینان دارم که تیمی مسابقات را داوری می‌کند که از نظر سابقه و توانمندی در داوری در سطح بالایی قرار دارند.

بانوان داور در مسابقات «تسنیم و تلاوت» با نکته‌‌سنجی داوری کردند
وی با یادآوری اینکه داوران خانم که در مسابقات «تلاوت» داوری داشتند با نهایت دقت و نکته‌سنجی به شرکت‌کنندگان نمره می‌دادند، عنوان کرد: همچنین این داوران قبل از شروع مسابقات اطلاعات مربوط به آیین‌نامه و نحوه امتیازات و نمرات را برای شرکت‌کنندگان توضیح دادند تا قاریان قرآن با آمادگی کامل و در کمال آرامش رقابت کنند و زمانی که این داوران را در مسابقات دیدم به شخصه یک نفس راحت کشیدم که داوری در کمال عدالت و دقت انجام خواهد شد.

بانوان داور از آقایان کمتر نیستند
نفر اول رشته قرائت مسابقات «تلاوت» با عنوان این مطلب که برخی از بانوان داور کمتر از آقایان نیستند، گفت: متأسفانه برخی از شرکت‌کنندگان در مسابقات قرآن جانب انصاف را رعایت نکردند؛ فکر می‌کنم شرکت‌کنندگان نباید ضعف و کاستی خود را از داوران ببینند و توپ را در زمین داوران بیاندازند که این کار درست نیست.
وی یادآور شد: در گزارش ایکنا، یکی از شرکت‌کنندگان در مسابقات «تلاوت» عنوان کرده بود که بهتر است یک گروهی از داوران آقا به داوری بانوان نظارت داشته باشند که به نظرم این نکته درست است و اگر خطایی هم از سوی بانوان داور سر بزند، گروه ناظر می‌توانند تذکرات لازم را به آنها بدهند.

نظرات برخی شرکت‌کنندگان مبنی بر ضعف بانوان داور درست نیست
همچنین صغری خورشیدی، نفر سوم رشته قرائت در مسابقات قرآن «تلاوت» با بیان اینکه نظرات برخی شرکت‌کنندگان مبنی بر ضعف بانوان داور درست نیست، گفت: بنده انتقاد این افراد را نمی‌پذیرم، زیرا اساتیدی که رقابت‌های بانوان را در مسابقات قرآن «تلاوت» داوری می‌کردند از اساتید مجربی هستند که فکر نمی‌کنم در کشور بالاتر از این‌ داوران در حوزه بانوان وجود داشته باشد و این داوران هم در حوزه وقف و ابتدا و هم در صوت و لحن مجرب هستند و نظراتشان خیلی مستحکم است.

افراد منتقد به داوری بانوان از لحاظ لحن مشکل داشتند
وی ادامه داد: برخی از افرادی که در گزارش ایکنا از نحوه داوری بانوان اعتراض داشتند، افرادی بودند که در زمان قرائت آنها خودم در سالن حضور داشتم و دیدم که عبارت‌هایی را جا انداخته بودند و همچنین این افراد از لحاظ لحنی هم خیلی پایین‌تر از سایر شرکت‌کنندگان بودند و نباید انتظار داشته باشند که در رتبه‌ها قرار بگیرند.
نفر سوم رشته قرائت مسابقات «تلاوت» در ادامه عنوان کرد: سازمان دارالقرآن‌الکریم در برگزاری این دوره از مسابقات از اساتید بسیار خوبی برای داوران بانوان استفاده کرده بود و بالاتر از این اساتید در حوزه داوری بانوان وجود ندارد.

برخی داوران سطح شرکت‌کنندگان را با سطح خود مقایسه می‌کنند

وی به داوری ضعیف بانوان در مسابقات سراسری قرآن اوقاف اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسید داورانی که در این مسابقات داوری داشتند، سطح شرکت‌کنندگان را با سطح خودشان که به طور مثال دکترای ادبیات عرب هستند، مقایسه می‌کردند و همین دیدگاه آنها موجب شد تا اشکالات زیادی در داوری پیش بیاید و من که طی سال‌های گذشته در مسابقات قرآن اوقاف رتبه‌های سوم یا چهارم را کسب کردم، به دلیل ضعف در داوری امسال، رتبه شانزدهم را به دست آوردم که البته اعتراضات بنده نسبت به داوری نیز هیچ نتیجه‌ای نداشت.
همچنین شرکت‌کنندگان در نخستین دوره مسابقات قرآن «تلاوت» درباره نحوه برگزاری مسابقات «تلاوت» که به رویکرد جدیدی دنبال شده بود نیز مطالبی را عنوان کرده و از این نوع مسابقات که به طور همزمان به تلاوت، حفظ و مفاهیم قران کریم می‌پردازد، احساس رضایتمندی کردند.

شرکت‌کنندگان در مسابقات «تلاوت» از رویکرد جدید لذت بردند
فاطمه رحیمی‌فرد با اشاره به رویکرد مسابقات قرآن «تلاوت» که در مقایسه با سایر مسابقات قرآنی رویکرد جدیدی بوده است، گفت: رویکرد مسابقات قرآن «تلاوت» به این دلیل که به صورت همزمان به تلاوت، حفظ و مفاهیم قرآن می‌پرداخت، بسیار جالب و جدید بود و نه تنها من، بلکه تمامی شرکت‌کنندگان در این مسابقه از این رویکرد جدید لذت بردند.
رحیمی‌فرد با بیان اینکه با شرکت در نخستین دوره مسابقات قرآن «تلاوت» مطالب جدیدی یاد گرفتم و خود را محک زدم، افزود: با حضور در این مسابقات به توانایی‌های خود در تلاوت، حفظ و مفاهیم قرآن پی بردم و این مسابقات از این لحاظ که به مفاهیم نیز توجه داشت، بسیار جالب بود که به طور قطع در سال‌های آینده باعث استقبال قاریان بیشتری از این نوع مسابقات می‌شود تا قاریان با شرکت در این مسابقات بتوانند توانمندی خود را در حوزه تلاوت و حفظ قرآن محک بزنند.
همچنین، صغری خورشیدی، نفر سوم رشته قرائت نخستین دوره مسابقات قرآن «تلاوت» نیز با بیان اینکه با حضور این مسابقات شیوه جدیدی از رقابت‌ها را تجربه کردیم، گفت: برای آمادگی در مسابقات قرآن «تلاوت» به این دلیل که تلاوت ما باید همراه با حفظ قرآن بود، زمانی که مشغول حفظ آیات قرآن بودم احساس می‌کردم که با آیات قرآن بیش از پیش مأنوس می‌شدم و به هر حال اینکه آیات قرآن را از حفظ بخوانیم با روخوانی قرآن خیلی تفاوت داشته و تأثیرگذارتر خواهد بود.

captcha