کد خبر: 1382900
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۸
رسول اولیازاده:

جشنواره «ما می‌توانیم» نمایش‌‌گر بخشی از توانایی ملت ایران است

گروه هنر: رسول اولیا‌زاده رئیس خانه عکاسان گفت: جشنواره «ما می‌توانیم» توانسته برخی از توانایی‌های ملت ایران را در قالب عکس به جهانیان نشان دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری هفتمین جشنواره عکس «ما می‌توانیم» با حضور رسول اولیازاده، دبیر جشنواره و بیژن بنی احمد داور جشنواره در تالار امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای این جلسه اولیازاده با بیان این که این رویداد با استقبال عکاسان همراه بوده، اظهار کرد: اگر می‌بینیم که این جشنواره هفتمین دوره خود را برگزار می‌کند به این دلیل بوده که از آن استقبال لازم به عمل آمده است و همین امر سبب شده که تاثیرگذاری آن را به روشنی در بخش‌هایی از هنر عکاسی مشاهده کنیم، زیرا جوانان علاقه‌مندی که عمدتا شرکت کنندگان این جشنواره هستند با قضاوتی که از طرف داوران انجام می‌شود با نقاط ضعف خود آشنا می‌شوند.

وی افزود: از نکات برجسته این جشنواره این است که آثار برگزیده دوره‌های قبل در دفاتر جمهوری اسلامی در 50 کشور دنیا ارسال شده و در آنجا به نمایش در آمده است. درضمن به واسطه این نمایش‌ها بازخوردهای خوبی دریافت کردیم که ما را مصمم می‌کند به شکلی بهتر این رویداد را برگزار کنیم.

اولیازاده ادامه داد: این جشنواره که در آن موضوعات مختلف به تصویر در می‌آید تنها رویدادی هنری نیست، چون در بسیاری از عکس‌ها ارزش‌های انقلاب اسلامی و عزم ملت ایران در همراهی با انقلاب  نشان داده شده است؛ ویژگی که به زبان هنر، دلبستگی ملت ایران را به انقلابشان نشان می‌دهد، نکته دیگر اینکه برخی از عکس‌ها تصویرگر ارزش‌های اسلامی است.

موضوعات اسلامی در جشنواره «ما می‌توانیم»

وی ادامه داد: همچنین در آثار این جشنواره موضوعات اسلامی نیز جایگاهی ویژه دارد. بدین معنا که در عکس‌های رسیده به مناسک و آموزه‌های اسلامی توجه شده است. این عکس‌ها به اندازه‌‌ای زیباست که انتظار می‌رود مخاطبان خارجی را که عکس‌ها را تماشا کرده‌اند تحت تاثیر قرار دهد.

رئیس خانه عکاسان با بیان این که در عکس‌های این جشنواره توانایی ملت ایران هم ترسیم می‌شود، گفت: از دیگر امتیازات جشنواره «ما می‌توانیم» این است که پیشرفت‌های میهن اسلامی‌مان در بخش‌های نظامی، نانو تکنولوژی، سلو‌ل‌های بنیادی‌، فرهنگی، ورزشی و ... تصویر می‌شود. این تصویرگری قادر است که توان ملت ایران را به خوبی نشان دهد و این امر خود یکی از ابزارهای تاثیرگذار در تبلیغات است.

تاثیرات بین‌المللی جشنواره

وی جمله فوق را چنین تکمیل کرد: در برخی از نمایشگاه‌های خارجی که من در آن حضور داشتم به وضوح شاهد استقبال حاضران در نمایشگاه بوده‌ام. برای مثال در پاکستان مردم از من سوال می‌کردند که چگونه ایران با وجود تحریم‌های که مغرضانه توانسته به چنین دست آوردهای علمی و نظامی دست پیدا کند.

اولیا‌زاده اضافه کرد: درباره این جشنواره باید به نکته‌ای مهم اشاره کنم. آن نیز این است که در یکی از دوره‌های قبلی جشنواره برگزیده دوم ما جوانی بود که با دوربین اجاره‌ای توانسته بود عکاسی نجوم کند یا برگزیده‌ای دیگر از یک پروژه سد سازی عکاسی کرده بود. این عکس‌ها همانطور که پیش‌تر گفتم گامی است در جهت معرفی توانایی ملت ایران.

در ادامه این مراسم بنی احمد هم در سخنانی تصریح کرد: من در 4 سال گذشته عهده دار داوری این جشنواره بوده‌ام و به وضوح دیده‌ام که این جشنواره سبب شده تا کیفیت آثار عکاسان جوان افزوده شود، البته هیئت داوران همیشه سعی کرده عکس‌هایی را انتخاب کند که علاوه بر داخل قابلیت نمایش در خارج از کشور را نیز داشته باشد.

برخی معضلات عکاسی دیجیتال

وی درباره برخی از مشکلات پیش آمده از عکاسی با دوربین دیجیتال گفت: عکسی دیجیتال جدا از فواید متعدد خود، مشکلاتی را هم به همراه داشته است. برای مثال این تکنیک سبب تنبلی برخی از عکاسان شده است، به نحوی که در کارشان کمتر به ساختار عکس و عکاسی توجه می‌کنند. با این وجود ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا بهترین عکس‌ها را انتخاب کنیم.

بنی احمد در انتقاد به امر که هیئت داوران جشنواره تکراری هستند، گفت: شاید این ویژگی از نظر برخی‌ها ضعف باشد، اما به عقیده من این یک امتیاز است چون کمک می‌کند که عکس‌های تکراری در نمایشگاه حضور نداشته باشند.

پس از سخنان داور جشنواره، اولیازاده در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: برخی‌ها متصورند که برگزاری سالانه این جشنواره اقدامی بیهوده است، چون فکر می‌کنند توان عکاسی ما برای برگزاری سالانه کافی نیست، در صورتی که اینگونه نیست و ما هر ساله شاهد ارتقای کیفیت آثار هستیم. این امتیاز نیز تنها معطوف به هنر عکاسی نیست بلکه در بخش‌های دیگر از جمله جشنواره علمی خوارزمی هم ما شاهد توانایی جوانان ایرانی هستیم.

دبیر جشنواره «ما می‌توانیم» گفت: در جشنواره این دوره 1400 عکس به نمایش در می‌آیند که این عکس‌ها از 200 عکاس به دست ما رسیده که با نظر هیئت داوران 48 عکس از 26 عکاس به نمایشگاه این دوره را یافته‌اند. در ضمن برندگان اول و دوم این جشنواره افرادی بوده‌اند که مجموعه عکس به دبیرخانه ارسال کرده‌اند.

وی اعلام کرد: هرساله در روز اختتامیه عکس‌ها در قالب کتابی عرضه می‌شود که این کار در دوره هفتم هم انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که اختتامیه این جشنواره شنبه 17 اسفند در تالار سوره حوزه هنری برگزار خواهد شد.

اولیا‌زاده در انتهای سخنان خود بیان کرد: شرط ما برای حضور در جشنواره کیفیت عکس است، چون عکس‌ها قرار است در خارج از کشور هم به نمایش در آید، بنابراین عکس‌هایی که با دوربین موبایل گرفته شده‌اند در جشنواره پذیرفته نمی‌شوند.

captcha